Słodka branża wybrała swoich faworytów w najróżniejszych dziedzinach. Wiemy już, kto jest ulubionym szkoleniowcem, jaki był najmodniejszy trend 2020 oraz najlepszy produkt. Poznajcie laureatów!
Podobne artykuły
Polski cukiernik zdobył 1. miejsce na świecie w konkursie Lorena’s SweetsJest jeszcze dla nas nadzieja...„Polska od Kuchni” akcja promująca gastronomię startuje z XIII edycją konkursuSłodkie Oskary to plebiscyt zorganizowany przez Akademię Tortu. Dotyczył branży tortowej i dekoratorskiej. W pierwszym etapie każdy mógł zgłosić kandydaturę produktu lub osoby w poszczególnych ośmiu kategoriach. Następnie drogą głosowania wyłoniono finalistów. O ich wygranej w danej kategorii zadecydowała ilość oddanych internetowo głosów.
Laureatami edycji 2020 zostali:
1. Produkt Roku - Dorosiowe ranty (DR Ranty)
pozostali finaliści kategorii - Saracino Pasta Model (Saracino) oraz Posypka cukrowa (Słodki Bufet)
2. Sklep z akcesoriami - Torcik.net
pozostali finaliści kategorii - AleDobre.pl oraz TortyTorty.pl
3. Trend Roku - Monoporcje
pozostali finaliści kategorii - Island Cake oraz Sugar Sheet
4. Technika roku - Zamsz
pozostali finaliści kategorii - izomalt oraz malowanie masłem kakaowym
5. Książka Roku - Dziewczyny z wypiekami – Małgorzata Nagat & Agata Stankiewicz
pozostali finaliści kategorii - Cztery pory roku (Iga Sarzyńska) oraz Kreacje - Iwaniuk, Rosiński, Wiśniewski
6. Przepis Roku - Sernik pistacjowy – Sugarlady
pozostali finaliści kategorii - Makaroniki (Nataliya Golombyovska) oraz Idealny biszkopt (Akademia Tortu)
7. Osobowość Roku - Agata Stankiewicz – Sugarlady
pozostali finaliści kategorii - Jowita Woszczyńska (Cukiernia Sowa) oraz Ewa Wajs (Mielone Migdały)
8. Szkoleniowiec Roku - Marlena Doroś & Katarzyna Chudy
pozostali finaliści kategorii - Katarzyna Osiecka oraz Beata Tomasiewicz