...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , GETH, materiał promocyjny

Szczyt chleba w MIWE. 16 ekspertów chleba - kiedy wymiana staje się prawdziwym spotkaniem

Eksperci chleba z całych Niemiec zachwycili podczas MIWE expo 2025 w Arnstein. To, co zapowiadano jako zaproszenie do fachowej dyskusji z 16 sommelierami chleba, przerodziło się w wyjątkowe doświadczenie wszystkich uczestników.

Trgi MIWE expo, które odbyły się w dniach 22 i 23 września w centrum MIWE live baking center w Arnstein i stały się miejscem spotkania miłośników kultury chleba – autentyczne i szczere. Eksperci chleba z całych Niemiec przyjęli zaproszenie i zaprezentowali swoje regionalne przysmaki na otwartej powierzchni piekarniczej – między innymi chleb żytni z dodatkiem mąki parzonej, chleb pełnoziarnisty orkiszowy z ziarnami, chleb pszenny na zakwasie z odroczonego odpieku oraz wiele innych rzemieślniczych receptur i regionalnych specjałów. Pieczeniu towarzyszyła fachowa moderacja i nad podziw ożywiona wymiana zdań z około 150 gośćmi każdego dnia.

 

W krótkich prezentacjach eksperci i ekspertki pieczywa podzielili się swoją filozofią dotyczącą składników, koncepcjami i osobistymi poglądami na aktualne trendy w branży. W ślad za tym wywiązała się dyskusja, która wykroczyła daleko poza kwestie fachowe – koleżeńska, inspirująca i naznaczona wzajemnym szacunkiem.

W miejsce pracy obok siebie, pojawiały się wspólne myśli, piekarze piekli i dyskutowali. Eksperci wymieniali się doświadczeniami, goście zadawali pytania, degustowali i śmiali się. Wielu z nich zabrało do domu nie tylko nowe impulsy, ale także poczucie przynależności do żywej społeczności.



MIWE LBC stanowiło odpowiednią oprawę dla tego wyjątkowego spotkania. Technologia i procesy były obecne, ale celowo pozostawały w tle. W centrum uwagi znajdowali się ludzie, ich historie i wspólna pasja do dobrego chleba.

Wydarzenie to pokazało, że piekarze i piekarki są czymś więcej niż tylko specjalistami – są inspiratorami, networkerami i ambasadorami kultury, która łączy.

Niewątpliwy sukces tego wydarzenia zainspirował firmę MIWE do stworzenia podobnego wydarzenia dla piekarzy z całej Europy, wstępnie ma się to odbyć wiosną 2026. Tym razem eksperci różnych krajów naszego kontynentu mają reprezentować swoje regionalne wypieki wśród gości przybyłych z krajów europejskich. Zachęcamy już dziś do zainspirowania się tym wydarzeniem o szczegółach będziemy jeszcze informować.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Kruche ciasteczka niosące pamięć minionej epoki. Igłą i galaretką tworzone serniki. Sycylijskie pomarańcze dodające słońca i charakteru wypiekom. I wiele więcej!

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji