W dniu 19.11.2013r. od godz. 10:00 odbędzie się bezpłatne szkolenie na temat technologii produkcji pączków.
Podobne artykuły
Pokazy włoskich mistrzów – rzeźbienie owoców i lodowe sushiSzkoła Artystyczna w nowym miejscu już działa!Food Lab Studio - największe studio kulinarne w Polsce już otwarte!Od produkcji ciasta do dekoracji.
Wyprodukujemy pączki, kulki twarogowe, donaty i gniazdka poznańskie. Przekażemy naszą wiedzę popartą bogatym doświadczeniem praktycznym. Będziemy rozmawiali o organizacji i kosztach produkcji , o możliwościach zwiększenia zyskow, o jakości wyrobu gotowego, o przygotowaniu ciasta, formowaniu, garowaniu, smażeniu, filtracji tłuszczu, nadziewaniu i dekoracji wysmażonych wyrobów.
Podczas szkolenie będą pracowały:
ubijaczki Bear >>>
dzielarko zaokrąglarka WP Multimatic ze stołem odkładającym >>>
smażalnik automtyczny WP Riehle z garownią i Variostacją (czyli podwójny, dwie jednostki) >>>
smażalnik przelotowy WP Rehle DLA 150 >>>
nadziewarka Edhard >>>
pomadziarka NBS >>>
Pokażemy najnowszy pomysł NBS Schumann - nowy sposób nakładania dwóch kolorów pomady. Jak to działa - można już obejrzeć (film poniżej).
Program
10.00 – 10.30
Śniadanie ze świeżą kanapką (koncepcja Croustwich)
10.30 – 11.00
Część teoretyczna: BEAR-Varimixer… mocny jak niedźwiedź
11.00 – 11.30
Część praktyczna: Mieszanie i formowanie kęsów ciasta z odłożeniem na szalki załadowcze
- ubijaczka Bear-Varimixer - AS/Wodschow&Co.
- dzielarko-zaokrąglarka Multimatic – WP Bakery technologies
11.30 – 12.20
Część praktyczna: Garowanie pączka
Część teoretyczna: O smażeniu, nadziewaniu, dekorowaniu pączków i filtrowaniu tłuszczu (Hert, Credin)
12.20 – 13.20
Część praktyczna: Smażenie, nadziewanie i dekorowanie pączków, kulek twarogowych, donatów i gniazdek poznańskich
Serdecznie zapraszamy.
Ilość miejsc ograniczona. Prosimy o zgłoszenia udziału mailowo: marketing@hert.pl lub u naszych handlowców i menedżerów.
Szkolenie organizowane wspólnie z firmą Credin.