Rozwiązania piekarnicze od sklepów i piekarni po te dedykowane produkcji rzemieślniczej były głównym tematem wspólnego wystąpienia na targach iba marek WIESHEU, WACHTEL i Atollspeed. Grupa w Düsseldorfie zaprezentowała swoją skoncentrowaną wiedzę specjalistyczną w zakresie technologii konwekcyjnej, pokładowej i hybrydowej.
Podobne artykuły
Iba otwiera się na wymiar wirtualnyZdigitalizowana automatyzacja i spersonalizowany chleb z dodatkiem owadów - IBA 2018IBA z różnych perspektywW ciągu pięciu dni targów stało się jasne, że dziś holistyczne rozwiązania systemowe są bardziej poszukiwane niż kiedykolwiek w branży. „Nasza koncepcja kompleksowych rozwiązań piekarniczych z jednego źródła, pod markami WACHTEL, WIESHEU i Atollspeed wzbudziła duże zainteresowanie odwiedzających. Pozwoliło nam to nawiązać obiecujące kontakty zarówno na poziomie krajowym, jak i międzynarodowym” - mówi Marcus Gansloser, dyrektor zarządzający WIESHEU i WACHTEL.
Dzięki wysokiej klasy piecom pokładowym marka WACHTEL kieruje swoją ofertę do piekarni rzemieślniczych i małych zakładów produkcyjnych. Ze swoimi piecami konwekcyjnymi WIESHEU koncentruje się na wypiekaniu w dyskontach, marketach sieciowych i sklepach typu convenience, ale też w innych punktach sprzedaży, w tym w cukierniach i piekarniach. Szybkie urządzenia z serii Atollspeed łączą w sobie gorące powietrze, ciepło uderzeniowe i mikrofale ułatwiające przygotowywanie gorących przekąsek, co czyni je idealnym uzupełnieniem parku urządzeń piekarniczych w piekarniach z formatem szybkiego bistro, stacjach benzynowych, sklepach ogólnospożywczych lub restauracjach. „Spoglądamy wstecz na ostatnie kilka targowych dni z optymizmem” - dodaje Gansloser.