...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Tomasz Szypuła w pierwszej dziesiątce najlepszych lodziarzy na świecie

Ogłoszono wyniki światowego rankingu Gelato Festival. Spośród 8000 mistrzów lodowego fachu z 5 kontynentów, którzy brali udział w rankingu, wyłoniono najlepszych. Tomasz Szypuła uplasował się na 8. miejscu!

Od 2011 roku grono ekspertów z ramienia Gelato Festival, Sigep oraz Carpigiani ocenia najlepszych lodziarzy z całego świata. To rzemieślnicy, którzy w ciągu minionych lat brali udział w corocznym konkursie Gelato Festival. W sumie to już 8000 osób, z których w tym roku 1278 osiągnęło minimalną liczbę punktów wymaganą do umieszczenia w rankingu za 2024 r. Do zacnego grona dołączyło 681 nowych nazwisk, natomiast wykluczonych zostało 498 rzemieślników, którzy nie wzięli udziału w konkursie w ciągu minionych 24 miesięcy. Przyznano także dodatkowe wyróżnienia, tzw. korony: 5 osób otrzymało po trzy korony, 24 po dwie, a 32 po jednej.

 

 

Najwyżej w rankingu uplasował się węgierski mistrz Adam Fazekas (lodziarnia Fazekas Cukrászda w Budapeszcie) z liczbą 227 punktów i 3 koronami. To jego lody malinowo-pistacjowe podano na konferencji prasowej w Rzymie podczas oficjalnego ogłoszenia wyników. Drugie miejsce z 213 punktami zdobyła Giovanna Bonazzi (lodziarni La Parona del Gelato w Paronie). Zaraz za nią stanęła również kobieta, Amerykanka Savannah G. Lee (lodziarnia Savannah's Kitchen w San Francisco w Kalifornii), zdobywając 208 punktów.

W pierwszej zaszczytnej dziesiątce znalazł się także przedstawiciel Polski, tj. Tomasz Szypuła z Lodziarni pod Orzechem w Baborowie. Z wynikiem 169 punktów i 2 koronami zajął 8. miejsce. Jego popisowymi lodami, którymi zachwycił jurorów w ostatniej edycji konkursu, są te o smaku „Chyćka”, co w regionalnym dialekcie oznacza kwiat czarnego bzu. Oprócz syropu z tego składnika, smak lodów przełamany jest owocami jagody kamczackiej lub owocami kwiatów czarnego bzu i kruszonką maślaną.

 

 

źródło: Gelato Festival 


Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj nowe trendy, takie jak kakao ceremonialne, zainspiruj się recepturami finalistów Mistrzostw Polski na Pralinę, dowiedz się jak tworzyć praliny.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji