...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

V edycja Dekor-PIERNIK-Art. Wyniki konkursu i zjawiskowe prace

Od 5 lat w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. F. Chopina w Żychlinie odbywa się ogólnopolski konkurs na artystyczne dekorowanie pierników dekor - PIERNIK art, kierowany do uczniów szkół gastronomicznych. Główną
organizatorką przedsięwzięcia jest nauczycielka Katarzyna Hryciuk.

Konkurs cieszy się on dużą popularnością, o czym świadczy fakt, iż w tym roku do Żychlina zjechali uczniowie z Tarnowa, Lublina, Łodzi, Cieszyna i Opola. Piąta edycja konkursu miała formułę dwudniową, pierwszego dnia uczniowie uczestniczyli w warsztatach przeprowadzonych przez Beatę Młynarczak ze Słodki Decor, a kolejnego przygotowali ekspozycję z przywiezionych pierników o tematyce „Święta pachnące lasem”, następnie na żywo lukrowali piernika konkursowego. W dekorPIERNIKart oceniało profesjonalne jury w składzie: przewodnicząca Agata Kubacka oraz Beata Młynarczak, Daria Marszałek i redaktor naczelna „Mistrz Branży” Natalia Urbanek. 


Wyłonienie laureatów było bardzo trudne, gdyż poziom prac okazał się niezwykle wysoki. Po burzliwych obradach zwyciężczynią została Karolina Gwizdała z ZSEG w Cieszynie, II miejsce zdobyła Martyna Biernat z ZSEU w Żychlinie, zaś III miejsce Milena Blaut z ZSZ nr 4 W Opolu. Z kolei wyróżnienia specjalne trafiły do Igi Doleckiej z ZS nr 5 w Lublinie i Olhi Korniienko z ZSG w Łodzi, a wyróżnienia do Emilii Śmiertka i Wiktorii Sikory z ZSEG w Tarnowie.


Swoją obecnością zaszczycili: Justyna Wawrzyniak, dyrektor Delegatury w Koninie, Kuratorium Oświaty w Poznaniu, oraz Ewelina Rapeła, naczelnik Wydziału Rozwoju i Promocji Starostwa Powiatowego w Koninie. Wydarzenie to na stałe wpisało się w program szkoły oraz Starostwa Powiatu Konińskiego. Konkurs jest organizowany w ramach przedsięwzięcia „Szanujemy i kultywujemy polskie tradycje” i od początku objęty jest patronatem starosty konińskiego, a także Wielkopolskiego Kuratora Oświaty, „Mistrza Branży” i Expo Sweet.


Bieżące wydanie czasopisma

Jaki kształt tortu będzie modny w tym sezonie? Czy w piekarni można serwować drinki i koktajle? Co sprawia, że dubajska czekolada trafiła w upodobania konsumentów?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji