...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Znamy nazwiska finalistów Trophée Mille Poland 2024

Przed nami druga edycja Trophée Mille Poland 2024. Już 22 października w Chefs Atelier w Wiskitkach 12 młodych, zdolnych adeptów sztuki kulinarnej z 6 szkół gastronomicznych zaprezentuje swoje umiejętności przed profesjonalnym jury szefów kuchni i cukierni.

- Trophée Mille to jedyny w Polsce konkurs kulinarno-cukierniczy dla szkół gastronomicznych o zasięgu międzynarodowym. Już po raz drugi odbędzie się finał i bardzo cieszy fakt, że młodzież wspierana przez swoich mentorów podejmuje chętnie rękawicę. Jestem też pełna uznania dla nauczycieli, którzy motywują swoich uczniów do zdobywania kolejnych wtajemniczeń w ich gastronomicznym rozwoju. A start w tak prestiżowym konkursie, z pewnością do takich należy. Wiemy też, że stawka jest wysoka, gdyż wygrany zespół będzie reprezentował Polskę na arenie międzynarodowej w Trophée Mille International na wiosnę w 2025 roku w Reims. Uważam, że to będzie duże wyróżnienie i ważny krok w rozwoju tych młodych ludzi. W tym roku poziom zgłoszonych prac był naprawdę wysoki, zatem zapowiada się zacięta rywalizacja o najwyższy stopień podium – powiedziała Dorota Karwacka, project manager Trophée Mille Polska.

 


 

Z wielu zgłoszeń Komitet Organizacyjny Trophée Mille Poland 2024 wyłonił 6 zespołów dwuosobowych z sześciu szkół o profilu gastronomicznym, a znaleźli się wśród nich:

  1. Natalia Pintera i Wiktor Budaj z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Łodzi, nauczyciel Joanna Kapłon

  2. Oliwia Biernat i Oleksandr Mykolaichuk z Zespołu Szkół Spożywczo – Gastronomicznych w Warszawie, nauczyciel Marcin Molik

  3. Natalia Janik i Mateusz Bieganowski z Zespołu Szkół Gastronomiczno – Usługowych w Chorzowie, nauczyciel Dorota Łukaszczyk

  4. Joanna Kaniecka i Wiktor Wołczyk z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach, nauczyciel Tomasz Zapała

  5. Wiktoria Suchenko i Damian Marut z Zespołu Szkół Gastronomicznych Nr 1 im. Mjr. H. Sucharskiego w Krakowie, nauczyciel Łukasz Cichy

  6. Weronika Bubrowiecka i Mateusz Rutkowski z Zespołu Szkół Zawodowych im. Adama Chętnika w Ostrołęce, nauczyciel Ewa Okowicka – Dyl

Do konkursu mogły zgłaszać się zespoły wytypowane przez szkołę o profilu gastronomicznym. Każdy z zespołów składa się z dwóch kandydatów: uczennicy i ucznia, którzy kształcą się w obszarze kuchnia i/lub cukiernia. Każdej drużynie towarzyszy nauczyciel, który pełni rolę trenera.

Celem konkursu jest zachęcenie młodych adeptów sztuki kulinarnej do pogłębiania wiedzy na temat nowoczesnych technik kulinarnych, zmotywowanie do doskonalenia umiejętności, poprzez otwartość i aktywne branie udziału w życiu środowiska gastronomicznego, jak również przekazywanie wiedzy i doświadczenia przez najlepszych kucharzy i cukierników młodszemu pokoleniu.

22 października w Chefs Atelier każda drużyna będzie musiała przygotować w ciągu 3 godzin i 30 minut dwa dania, każde w ośmiu porcjach: pierwsze przygotowane na słono z wykorzystaniem schabu wieprzowego bez kości Sokołów i dowolnego świeżego jabłka oraz drugie danie przygotowane na słodko (deser) na bazie białej czekolady Callebaut, korzenia pasternaka i suszonej śliwki. Jak poradzą sobie z tematami obowiązkowymi uczniowie, to się okaże już za trzy tygodnie.

W jury zasiądą autorytety polskiej sceny kulinarnej i cukierniczej, któremu przewodniczyć będzie Karol Okrasa. Ponadto w roli honorowych przewodniczących jury wystąpią: Aleksandra Sowa – Trzebińska oraz Kurt Scheller.

Partnerzy konkursu:
Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego

Chefs Culinar, Callebaut, Lesaffre Polska, Vorwerk Polska, Sokołów, San Pellegrino, Churchill, ChemaN

Trophee Mille jest pierwszym konkursem kulinarno – cukierniczym dla szkół gastronomicznych w Polsce o zasięgu międzynarodowym. Konkurs dla młodych adeptów sztuki kulinarnej powstał w 2010 roku, którego pomysłodawcą jest francuski szef kuchni Philippe Mille. Zwycięska drużyna – szkoła wyjeżdża do Reims we Francji, by reprezentować Polskę na międzynarodowej arenie wśród zespołów z całego świata.

Oficjalnym przedstawicielem marki Trophée Mille w Polsce jest agencja Smarten PR.

Bieżące wydanie czasopisma

Jak Michał Sowa łączy nowoczesne rozwiązania z rodzinnymi tradycjami? Czy piekarz może nie pracować nocą? W czym tkwi sekret idealnie puszystej babki wielkanocnej?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji