autor: Credin
RECEPTURA (RANT 40 × 60)
Ciasto
1500 g Ciasta Piernikowego
600 g marmolady
300 g jaj
300 g oleju
350 g wody
Wszystkie składniki wymieszać na średnich obrotach przez ok. 2 minuty. Ciasto piec w temperaturze 160oC przez ok. ok. 35 minut.
Krem jabłkowo-cytrynowy
2000 g Top Cream
1400 g jabłka prażonego w kostkach
500 g Credi Fond Neutralny
4 g cynamonu
400 g wody
Ubity uprzednio Top Cream wymieszać z szarlotką i cynamonem. Credi Fond Neutralny wymieszać z wodą. Obie masy połączyć.
PRZYGOTOWANIE
Wypieczony blat Ciasta Piernikowego przekroić na 2 blaty o równej grubości. Pierwszy blat przełożyć połową kremu, przykryć drugim blatem i pokryć pozostałym kremem. Posypać pokruszonym ciastem piernikowym.