...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZS w Suchej Beskidzkiej, materiał promocyjny

Ciasto miodowe

uczeń: Angelika Sałapatek
ZS. im. Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej

Ciasto
60 dag mąki
30 dag margaryny
4 łyżki miodu
2 jaja
4 łyżeczki sody
30 dag cukru pudru

Wykonanie
Mąkę przesiać, dodać cukier puder i sodę, posiekać z margaryną. Następnie dodać jaja i miód, i zarobić ciasto. Podzielić na 4 części i upiec w temp. 180-200°C.

Krem
1 masło
1 margaryna
6 żółtek
25 dag cukru
1 l mleka
18 dag mąki
1 cukier waniliowy
20 dag suszonych śliwek

Wykonanie
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z mąką i ciepłym mlekiem. Ugotować do konsystencji budyniu, po czym dobrze go schłodzić i dodać do napowietrzonego tłuszczu. Na końcu dodać pokrojone suszone śliwki i 50 ml spirytusu. Krem podzielić na cztery części i dodać: do pierwszej 1 łyżkę kawy, do drugiej olejek waniliowy, do trzeciej 2 łyżki kajmaku, a do czwartej 2 łyżki orzechów.
Ciasto przekładać kremem budyniowym, a na koniec wykończyć polewą.

Nauczyciel: Krzysztof Maciejewski

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół im. Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji