...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Cukiernia Poezja, materiał promocyjny

Makaroniki na orzechach włoskich

autor: Robert Antczak, mistrz cukiernictwa, Cukiernia Poezja

Ciasto
167 g mielonych orzechów włoskich
208 g cukru pudru
125 g cukru
ok. 100 g białka

Marmolada różana
800 g marmolada wieloowocowa
200 g płatków róży w cukrze

 

Składniki na ciasto mieszamy przez 3-4 minuty płaskim mieszadłem na średnich obrotach. Przy użyciu okrągłej tytki szprycujemy korpusiki, które powinny się lekko rozlać. Ciasteczka odstawiamy do leżakowania na 40 minut w przewiewnym miejscu. W zależności od pieca makaroniki wypiekamy w temp. 140-150oC do momentu wysuszenia (podobnie jak bezy). Płatki różane dobrze rozmieszać z marmoladą. Po ostudzeniu makaroniki łączymy w pary, używając marmolady różanej. Ilość marmolady według uznania.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Kawiarnia Cukiernia Poezja

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji