Polska Federacja Producentów Żywności zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej pt.:„Bezpieczeństwo opakowań do żywności”. Konferencja odbędzie się 26 czerwca 2014 r. w Warszawie w Hotelu Marriott.
Podobne artykuły
PFPŻ: VII Akademia FOOD-LEX – jakość i bezpieczeństwo żywnościAkademia PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywnościUroczystość 20-lecia działalności PFPŻ ZP w trakcie VII „Forum 100” - Dorocznej Gali Przemysłu ŻywnościowegoKonferencja poświęcona będzie następującym zagadnieniom:
- Prace legislacyjne w zakresie bezpieczeństwa opakowań żywności.
- Praktyczne podejście do realizacji wymagań w zakresie dokumentacji dla materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
- Badania laboratoryjne i dokumentacja niezbędna dla materiałów i wyrobów z papieru i tektury oraz wyrobów z metali i stopów.
- Kary za stosowanie w przemyśle spożywczym lub wprowadzanie do obrotu opakowań niezgodnych z wymaganiami prawnymi.
Przy rejestracji do 23 maja 2014 r. 10% zniżki
25% zniżki dla prenumeratorów „Food-Lex”
Kto powinien wziąć udział w konferencji?
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla specjalistów, kierowników i pracowników działów kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności, technologów, firm opakowaniowych.
Kontakt:
Monika Jonczak, dyrektor marketingu
tel.: 22 830 70 55,
e-mail: m.jonczak@pfpz.pl
Więcej informacji na www.pfpz.pl