autor: Uldo Polska
Wygodny i łatwy w użyciu koncentrat, który gwarantuje powtarzalność produkcji. Doskonale nadaje się do wypieku puszystych i wilgotnych babek piaskowych, mufinek, blatów piaskowych. Produkt gotowy charakteryzuje się delikatnym, wilgotnym miękiszem oraz przez długi czas zachowuje doskonały smak i aromat.
RECEPTURA
Składniki
4,50 kg mąki pszennej 550
1,00 kg Uldo Ciasto Piaskowe
4,00 kg oleju
4,50 kg cukieru
5,50 kg jaj
------------------------------
19,50 kg ciasta
Parametry
Czas mieszania: 3minuty wolno, 4 minuty szybko (liściem )
Naważka: 270 g
Wymiary blachy: foremka
Czas pieczenia: 40 minut
Temperatura pieca: 180°C
Sposób przygotowania
Połączyć odważone składniki i wymieszać liściem na wolnych obrotach przez 3 minuty, a następnie na szybkich obrotach przez 4 minuty.