Wielkanocne jaja z czekolady firmy Modecor. Zapraszamy do zobaczenia tutorialu.
Produkty Modecor potrzebne do dekoracji:
• Barwniki ColorPaint
• Barwniki ColorSpray
• Pędzelki do malowania
• Czekoladowe kwiaty
• Zamrażacz w sprayu
• Folia transferowa do czekolady
• Formy do czekolady
Fot. 1. Formy do jaj wylewamy białą i ciemną czekoladą. Nadmiar odlewamy tak, aby połówki jaj pozostały puste. Po zastygnięciu połówki łączymy ze sobą.
Fot. 2. Podstawa jaj może mieć dowolny kształt – w tym przypadku jest to okrąg. Czekoladę odlewamy w okrągłym rancie, bezpośrednio na folii transferowej.
Fot. 3. Przy użyciu barwników ColorPaint barwimy czekoladowe kwiatki.
Fot. 4. Do zabarwienia czekoladowych kwiatków używamy również perłowego barwnika na bazie alkoholu ColorSpray.
Fot. 5-6. Przed przystąpieniem do dalszego dekorowania czekoladowe jaja przytwierdzamy, używając czekolady oraz zamrażacza w sprayu.
Fot. 7-8. Za pomocą pędzelka malujemy jaja barwnikami ColorPaint.
Fot. 9-10. Do czekoladowego jaja przyklejamy pomalowane czekoladowe kwiatki.
Fot. 11. Przyklejone kwiatki kolorujemy brokatem w sprayu Dust Glitter.
Tak przygotowane czekoladowe jaja na pewno będą oryginalną ozdobą witryn cukierniczych, a przede wszystkim stołów wielkanocnych.