Lody, plaża, kwitnące kwiaty i soczyste owoce. To wszystko, co pojawia się latem… w słodkim menu! Poznajcie wakacyjne trendy w deserach i dekorowaniu tortów. Być może z nami nie zostaniecie mistrzem opalania, ale z całą pewnością mistrzem dekoracji!
Czego nie może zabraknąć w plażowej torbie? Olejku do opalania? Owszem, ale równie ważny może okazać się najnowszy numer Mistrza Dekoracji, z którym plażowanie będzie znacznie ciekawsze, a Wasze torty jeszcze piękniejsze!
Czym najlepiej te ciasta i torty udekorować? Tym razem stawiamy na kwiaty! W końcu przyroda rozkwita na dobre, a ogrody, rabaty i balkony są zalewane kolorowymi płatkami. Można ozdobić tort żywymi okazami, albo… wykonać je z masy cukrowej lub maślanej. O najtrudniejszej dziedzinie słodkiego dekorowania, czyli robieniu jadalnych kwiatów rozmawiamy z dwiema mistrzyniami. Pierwsza z nich, choć jest Polką na stałe mieszka w Wielkiej Brytanii i właśnie tam zdobyła najważniejsze nagrody na Cake International w Birmingham. Druga jest rodowitą Chinką, która w Pekinie prowadzi własną małą pracownię. Choć dzieli je spora odległość, łączy talent i miłość do kwiatów, które jedna wykonuje w masie cukrowej, a druga w maślanej. Koniecznie przeczytajcie wywiad z gwiazdami tego wydania - Moniką Kwaśniewską i Jennifer Cao.
Jeśli na razie nie czujecie się na siłach, by tworzyć słodkie kwiaty mamy dla Was kilka różnych tutoriali. Wśród nich obowiązkowo coś w marynarskich klimatach i coś weselnego - w końcu to pełnia sezonu! Dla tych, którzy nie lubią się nudzić w lato mamy tutorial z malowania na torcie. Zobaczcie jak przenieść na masę cukrową ilustrację z ulubionej bajki dziecka lub wymarzony projekt klienta.
Lato to czas, w którym można szaleć z intensywnymi kolorami nie tylko na paznokciach, ale i w tortach. Zaprezentujemy Wam, m.in. bajeczną figurkę z kreskówki Trolle, przy której tęcza wypada po prostu blado. To może być hit tortów urodzinowych tego roku!
Znajdziecie również przepis na największe letnie hity - pavlovą oraz lody naturalne. Swój orzeźwiający deser lodowy przedstawia Andy Staniek - laureat III miejsca w eliminacjach do prestiżowego konkursu Gelato World Tour.
Przy okazji tego typu wyrobów, zapraszamy do przeczytania 3 już części dotyczącej przepisów o legalnej produkcji słodkości w domowych warunkach.
Choć dla wielu naszych czytelniczek i czytelników od smażenia się na plaży, ważniejsze jest pieczenie tortów i ciast, życzymy Wam również błogiego lenistwa i udanego urlopu! Czasem to właśnie gdzieś daleko od kuchni przychodzą do głowy najelpsze pomysły, zwłaszcza gdy pod ręką mamy najnowszy numer Mistrza Dekoracji!
Zobacz na ISSUU katalog reklam numeru #05 lub ściągnij plik PDF (10MB)
Jak zdobyć Mistrza Dekoracji? Zamów już dziś prenumeratę!
Koszt prenumeraty Mistrza Dekoracji (3 wydania)
na terenie Polski
60 zł wysyłka listem zwykłym
69 zł wysyłka listem poleconym
prenumerata zagraniczna - kraje UE
105 zł wysyłka priorytetowa
93 zł wysyłka ekonomiczna
Zamów:
Wpłata na konto z dopiskiem: prenumerata Mistrza Dekoracji od numeru 1/2016
Alior Bank 86 2490 0005 0000 4600 7333 2139
SWIFT: ALBPPLPW
Dane do faktury oraz wysyłki prześlij mailem lub przekaż telefonicznie
prenumerata@MistrzDekoracji.pl
tel. 881 610 660