21 września w Sempre odbędzie się spotkanie autorskie wyjątkowej publikacji cukierniczej - Kreacje, którą patronatem medialnym objęła redakcja Mistrza Branży.
Podobne artykuły
Monoporcja brzoskwiniowa z zamszem z polewy Terravita - film szkoleniowyJego puszystość, kremPowrót drożdżówkiNa tą publikację czekała cała branża! „Kreacje – Iwaniuk, Rosiński, Wiśniewski” jeszcze przed oficjalną premierą cieszyły się dużą popularnością. Teraz, jej autorzy zapraszają na spotkanie autorskie, które odbędzie się w Sempre (Pruszków) 21 września o godz.10.00. Prócz możliwości nabycia ksiażki z podpisem mistrzów, odbędzie się pokaz tworzenia kilku deserów, a także zapowiedż dwóch następnych publikacji i szkoleniowego tournée autorów po Polsce.
Redakcja Mistrza Branży zaprasza na wyjątkowe spotkanie tym bardziej, że objęliśmy książkę patronatem medialnym. Podczas eventu dostępny będzie najnowszy numer magazynu, w którym znajdziecie jedną z receptur z książki. Co jeszcze warto o niej wiedzieć?
„Kreacje – Iwaniuk, Rosiński, Wiśniewski” to materiał kierowany głównie do cukierników i kucharzy, ale również do osób, które są pasjonatami nowoczesnego cukiernictwa. Książka ta w szczególności dedykowana jest osobom, które poszukują fachowej wiedzy, sprawdzonych rozwiązań technologicznych umocowanych na solidnej podstawie zagadnień teoretycznych cukiernictwa, jako użyteczne narzędzie codziennej pracy oraz źródło inspiracji w tworzeniu nowych smaków.
Czytelnicy, korzystając z wiedzy, pasji i doświadczenia autorów mogą kreować rzeczy proste, a jednocześnie wysublimowane. W swoich pracach powinni podchodzić do słodyczy w sposób twórczy i nieszablonowy, starając się zachować równowagę pomiędzy perfekcyjnym wyglądem i wyrafinowanym smakiem.
Publikacja jest potwierdzeniem tego, że w swojej pracy autorzy nie boją się wprowadzać innowacji, testując śmiałe rozwiązania oraz polecając tylko niezawodne produkty i technologie. Na co dzień wszyscy trzej dzielą się swoją wiedzą i angażujemy swoje siły w kreowanie nowych talentów kulinarnych, aktywnie udzielając się jako trenerzy i szkoleniowcy akademii branżowych. Pozostając na co dzień blisko osób zdobywających wiedzę z zakresu cukiernictwa, prześledzili dostępne propozycje materiałów szkoleniowych oraz książki cukiernicze. Doszli do wniosku, że obecnie na rynku brakuje specjalistycznych publikacji w języku polskim. Takich, które zawierałyby zbiór stuprocentowo sprawdzonych i odtwarzalnych przepisów cukierniczych oraz odpowiedniej dawki wiedzy podstawowej - pozycji, które pełniłyby funkcje materiałów dydaktycznych również dla kursantów. Stąd decyzja o wydaniu „Kreacje – Iwaniuk, Rosiński, Wiśniewski” – ich wspólnych, autorskich i sprawdzonych receptur, zamkniętych w książce o nowoczesnym cukiernictwie.
Osoby pracujące z książką „Kreacje – Iwaniuk, Rosiński, Wiśniewski” rozwiną swoją wiedzę na temat dostępnych technologii, najlepszej jakości produktów, kompozycji smaków i wykończeni oraz metodyki pracy, co pozwoli im wznieść swoje umiejętności na poziom mistrzowski.
Więcej informacji: https://kreacje.lpages.co/