...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Rurki z wiatraka uratowane!

Kultowy punkt na słodkiej warszawskiej mapie słynący z rurek z kremem i gofrów był na skraju bankructwa. Do czasu wystosowania apelu właściciela, dzięki czemu kolejki po słodkości wciąż rosną, mimo lock downu branży.

Historia maleńkiej cukierni na warszawskiej Pradze, Rurki z Wiatraka, sięga 1958 roku, kiedy to dwa pokolenia wstecz, sprzedawano tam pączki. Po nich przyszedł pomysł na rurki z kremem, które zaskarbiły sobie sympatię mieszkańców stolicy, aż do chwili obecnej. Kolejne lata przynosiły różne zmiany i kryzysy, ale dopiero ten rok groźbę realną zamknięcia punktu. W związku z pandemicznym lock downem branży, a także restykcjami, które uskuteczniły brak ruchu na ulicach, właściciel postanowił poprzez media społecznościowe wystosować dramtayczny apel. 

"Przetrwaliśmy okropne czasy PRLu, byliście z nami, kiedy zmieniał się ustrój, zaznaczyliście, że jesteśmy dla Was ważni. Kilka lat temu, kiedy zawisło nad nami widmo wyburzenia pawilonów, walczyliście o nas jak lwy i udało się wszystko odroczyć. Dziś też prosimy o pomoc. Wszyscy przedsiębiorcy liczą straty i nie zanosi się na to, by było lepiej. Nasze rodzinne, tradycyjne przedsiębiorstwo ledwo dyszy. Zakaz spożywania posiłków na ulicy wbił nam nóż prosto w serce i mimo prób wyjścia z sytuacji obronną ręką, dodawano kolejne obostrzenia. Niestety grozi nam bankructwo. Jakoś dawaliśmy radę do tej pory, ale teraz nie mamy praktycznie wyjścia, dlatego postanowiliśmy zwrócić się do Was z apelem i prośbą, by wspierać lokalne przedsiębiorstwa. Jesteśmy przygotowani by zawinąć Wam rurki w zgrabne paczki, byście mogli rozkoszować się nimi w domu. Gofry pakujemy w pojemniki żeby dotarły bezpiecznie do domu czy samochodu, bo przecież tam wolno jeść. Prosimy o pomoc, bo przyszłość jawi nam się w czarnych barwach!" - napisał na Facebooku cukierni wnuk założyciela, a obecny właściciel - Piotr Przewłocki.

Na odzew nie trzeba było długo czekać. Post udostępniono ponad 10 tys. razy! Wsparcie dotarło nie tylko w mediach społecznościowych, ale przede wszystkim realnie, cukiernię zalała fala wielbicieli kultowych słodkości. Jak deklaruje właściciel, tak długich kolejek nie było nigdy w historii. Niewielki koszt rurki 3,50 zł, sprawił, że klienci masowo zaczęli wykupywać rurki, co sprawiło, że w wprowadzono nawet limit (10 sztuk na jedną osobę). Rurki z Wiatraka trafiły na łamy lokalnej prasy, a nawet do telewizji śniadaniowej.

Rurki z Wiatraka >>> KLIK! 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji