Przyszłość czekolady według mistrzów - krajowe eliminacje do prestiżowego konkursu już 24 września 2021.
Podobne artykuły
Vincent Vallée - nowy World Chocolate MasterŚląska czekolada przepustką do wygranej w ParyżuWorld Chocolate Masters 2022 - giganci czekolady zachwycili międzynarodowe juryLokalne eliminacje do konkursu już rozpoczęte! Za nami Bliski Wschód, kraje nordyckie i Japonia. Polskie eliminacje odbędą się 24 września w Akademii Czekolady w Łodzi. Igor Zaritsky będzie walczył o możliwość udziału w wielkim finale w Paryżu i szansę na zdobycie tytułu World Chocolate Masters, a jego prace oceniać będą Aleksandra Sowa-Trzebińska, Krzysztof Ilnicki i Michał Iwaniuk.
Jury konkursu w składzie (od lewej) Aleksandra Sowa-Trzebińska, Michał Iwaniuk oraz Krzysztof Ilnicki
Tegoroczny temat #TMRW to spojrzenie na przyszłość czekolady i rzemieślniczego podejścia do wyrobów cukierniczych. Kandydaci mają za zadanie wykonać małą rzeźbę o maksymalnej wadze 5 kg, która odzwierciedla motyw przewodni konkursu, jest w pełni jadalna i skonstruowana wokół bazy o kształcie hasztagu #TMRW. Dodatkowo wykonują: świeże ciastko dnia z minimum 3 składnikami: czekoladą, owocem i wybranym składnikiem lokalnym; pralinę o zredukowanej ilości cukru, wegańską przekąskę czekoladową wraz z konceptem opakowania oraz prezentację o sobie, swoim pomyśle i odzwierciedleniu tematu konkursu w wyrobach i wybranych składnikach.
Relacje na żywo z konkursu będą dostępne w kanałach społecznościowych Akademii Czekolady >>> KLIK!
Igor Zaritsky ma już na swoim koncie sukces krajowy w eliminacjach do World Chocolate Masters. Tym razem będzie reprezentantem Polski.