...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Croger – hybryda croissanta z burgerem

Przyzwyczailiśmy się, że w branży cukierniczo – piekarniczej od czasu do czasu powstają nowe wypieki, z wykorzystaniem ciast, które konsument już zna. Tak było dwa lata temu z cruffinem (muffin plus croissant). Teraz kolej na inne połączenie: burgera z croissantem.

Burger to jedno z najchętniej zamawianych dań przez klientów restauracji, bistr czy piekarni rzemieślniczych. Według badań przeprowadzonych przez Speak Snacking 2023 (to inicjatywa marketingowa zajmująca się branżą spożywczą, szczegóły na https://www.chd-expert.com/) -  27% respondentów właśnie burgera wybrałoby jako posiłek. Większą popularnością cieszyła się tylko pizza (37 % osób wskazało na nią). Burger to danie typowo amerykańskie, choć serwowane jest na całym świecie. A we Francji, kolebce dobrej, wyrafinowanej kuchni, odbywają się nawet Mistrzostwa Francji w przygotowaniu burgera. Jest jeszcze coś, co połączyło go z kuchnią francuską. Mianowicie croissant. Pomysłowi szefowie kuchni stworzyli tzw. hybrydę o nazwie Croger, czyli połączenie croissanta z burgerem. Można także używać nazwy burger – croissant.

 

 

Swój początek croger ma we Francji. Pięć lat temu, w 2017 roku, znany francuski producent wypieków – bretońska firma „Bridor” wypuściła na rynek okrągłą bułeczką z ciasta francuskiego o nazwie: „Bun’n’roll” i to ona posłużyła  jako pieczywo do wkładki mięsnej dla crogera klasycznego lub w przypadku crogerów wegańskiej, do wkładki z dodatkami imitującymi mięso. Croger wszedł powoli do menu różnych restauracji. W Paryżu, w XIII dzielnicy, restaurator Aupa Caminito specjalizuje się w nowopowstałej hrybrydzie, gdzie można zamówić wiele rodzajów crogera.

 

 

K.Sz.

źródło >>> KLIK!

 

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji