...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Inplus Gastro, materiał promocyjny

Telme RIBOT – kucharz wielu talentów

Współczesność stawia na indywidualizm i spersonalizowane rozwiązania. Zewsząd padają stwierdzenia, że jeśli coś jest do wszystkiego, to tak naprawdę jest do niczego. Wielozadaniowe urządzenie RIBOT od firmy Telme zadaje kłam tej teorii i pisze swoją wersję wielofunkcyjności.

Sprawdźmy, co konkretnie ma do zaoferowania ta maszyna właścicielom cukierni, piekarni, lodziarni i innym obiektów szeroko pojętej gastronomii.

Telme RIBOT – z ziemi włoskiej do Polski
Nim przejdziemy do omówienia poszczególnych funkcjonalności głównego bohatera tego tekstu, przekonajmy się, kto stoi za urządzeniem RIBOT. Włoska kuchnia budzi wśród smakoszy na całym świecie najlepsze skojarzenia, a takie frykasy jak pizza, pasta, lasagne czy gelato stały się świetnymi ambasadorami Italii. Jak się okazuje, Włosi potrafią nie tylko dobrze gotować i jeszcze lepiej biesiadować, ale także produkować wielozadaniowe maszyny chętnie wykorzystywane w przygotowaniu żywności. Zespół Telme od 1969 r. tworzy wydajne maszyny spożywcze, które łączą w sobie efektywność, innowacyjność i wysoką jakość. Marka ma w swoim portfolio wiele gam produktowych, które są chętnie wykorzystywane w lodziarniach, cukierniach, piekarniach restauracjach i kawiarniach nie tylko na Półwyspie Apenińskim. Urządzenia sygnowane logo Telme udowadniają, że szybkie i powtarzalne przygotowywanie zdrowych, a zarazem pysznych posiłków jest możliwe.

 

Praktyczny od pierwszego wejrzenia
Urządzenie RIBOT jest dostępne w kilku wersjach pojemnościowych (10, 18, 30 i 60 litrów), co pozwala dopasować produktywność maszyny do potrzeb swojego zaplecza produkcyjnego. Kupując ten zaawansowany technologicznie produkt, zyskujesz nie tylko wielofunkcyjne urządzenie gastronomiczne, ale również maszynę do produkcji kremów i nadzień, ubijaczkę, szatkownicę oraz pasteryzator i frezer do lodów. Na starcie klient otrzymuje także pakiet przydatnych do przygotowywania popularnych posiłków ustawień urządzenia oraz zestaw przepisów, które można traktować jako inspiracje przydatne w rozszerzeniu menu o nowe pozycje. Użytkownik komunikuje się z maszyną za pomocą ekranu dotykowego, którego komunikaty są wyjątkowo czytelne. Sterowanie Ribotem jest intuicyjnie i dziecinnie proste. RIBOT oferuje kilkadziesiąt wgranych programów oraz możliwość ustawienia własnych receptur. Zaawansowana technologia w gastronomii jest ważna, jednak sprawdza się tylko wtedy, gdy idzie w parze z ergonomią użycia. Włosi nie zapomnieli również o tym aspekcie. Urządzenie jest łatwe w czyszczeniu, bezpieczne dla użytkowników i wykonane z trwałych materiałów, które z łatwością znoszą trudy pracy w gastronomii. Jego trwałość jest potwierdzona 24 miesięczną gwarancją producenta.

 

Wytrawny kucharz na wyciągnięcie ręki
Telme RIBOT ma szeroki wachlarz umiejętności, przez co z powodzeniem można wykorzystywać go na wszystkich etapach przygotowywania i obróbki posiłków. Dość powiedzieć, że urządzenie może pracować w zakresie temperatur od -15°C do +110°C. Ten wielozadaniowiec potrafi: miksować, ubijać, szatkować, ugniatać ciasta, blendować, mieszać, kroić, podgrzewać, gotować, konserwować, schładzać i zmrażać. Nieźle jak na jedną maszynę, prawda? Nic dziwnego, że z jego usług chętnie korzystają lokale, w których ponad wszystko liczy się jakość serwowanych dań. Hotelarze i restauratorzy cenią sobie urządzenie za niezawodność, efektywność, szybkość działania, a jednocześnie wysoki poziom wyrobów. Co więcej, maszyna może pracować w trybie 24/7, także wtedy, gdy załoga kuchni odpoczywa w domach. Jest to bardzo przydatne rozwiązanie w przypadku procesu dojrzewania sera, przygotowywania jogurtu czy mieszanki lodowej. Dzięki Telme RIBOT szefowie kuchni mogą jeszcze lepiej zarządzać swoimi ludźmi i korzystać z ich umiejętności manualnych tam, gdzie są one naprawdę niezbędne. Z kolei managerowie lokali dodają, że inwestycja w RIBOT szybko się zwraca, bowiem zakup maszyny umożliwia obsługę większej liczby gości, optymalizuje czas przygotowania posiłków bez uszczerbku na smaku. Gwarantuje też dużą powtarzalność podawanego jedzenia. W praktyce RIBOT zastępuje kilka innych maszyn, co pozwala przearanżować i uporządkować przestrzeń na zapleczu. Robot świetnie nadaje się do przygotowania wytrawnych dań, jak chociażby: potraw mięsnych, sosów, ciasta na pizzę, makaronów, zup, bulionów, risotto, majonezu, hummusu, białego sera, ricotty czy różnego rodzaju farszów i nadzień. Telme RIBOT dla łasuchów Włosi potrafią smakować życie. W zaprojektowanym przez nich urządzeniu nie mogło zabraknąć rozwiązań stworzonych z myślą o cukierniach, lodziarniach i piekarniach. Telme RIBOT kapitalnie sprawdza się w słodkich projektach, jak np. lody rzemieślnicze, sorbety, ciasta, creme patissiere, cremeux, pate choux, różne kremy, galaretki, pasty, ciasteczka, lukier, dżemy, żele, marmolady, sosy owocowe, musy, bezy, spody do ciast itd. Do tego dochodzi również opcja precyzyjnej pasteryzacji żółtek umożliwiająca produkcję wyśmienitego ajerkoniaku. Innymi słowy, maszyna spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów ostrzących sobie apetyty na niebanalny deser.

 

W ostatnich latach sporą popularnością cieszą się lody rzemieślnicze, produkowane w mniejszych ilościach, według autorskich przepisów, najczęściej z lepszej jakości składników niż te, które możemy kupić w dyskoncie. Pasjonaci lodów rzemieślniczych – zarówno twórcy, jak i odbiorcy – zwracają uwagę na każdy smaczek: konsystencję, kremistość, dodatki, stopień napowietrzenia i zmrożenia oraz sam smak lodów. RIBOT świetnie nadaje się do tworzenia wyjątkowych lodowych kompozycji. Maszyna umożliwia osiągniecie jednolitej, idealnej konsystencji deseru w niedługim czasie i z minimalnym zaangażowaniem czynnika ludzkiego. Jednocześnie łatwość obsługi i możliwość programowania tego urządzenia otwiera drzwi do eksperymentowania z różnymi składnikami i dodatkami. Przeskoczenie z poziomu wytwórcy na pułap lodowego artysty jeszcze nigdy nie było takie proste!

 

Technologia w służbie gastronomii – bliżej niż myślisz
RIBOT oferuje nieskrępowane możliwości niezależnie od tego, w jakiej dziedzinie gastronomii działasz. Stawiając na to urządzenie, szybko przekonasz się o jego wymiernych zaletach. RIBOT pozwala na automatyzację procesów, a także utrzymanie powtarzalnego i wysokiego poziomu jakości serwowanych posiłków. Dzięki niemu możesz oszczędzać czas, miejsce i energię, a w rezultacie optymalizować zarządzanie lokalem. Maszyna daje również imponujące możliwości jeśli chodzi o testowanie różnych wariacji produktów, przez co do menu mogą trafić smakołyki, które przyciągną nowych klientów. Wszystko to sprawia, że inwestycja w to urządzenie szybko się zwróci, a o twoich produktach już wkrótce będzie głośno na mieście. Dodajmy, że Telme RIBOT jest objęty polską dystrybucją oraz pakietem serwisowym, co znacznie ułatwia cały proces zakupowy, utrzymanie, przeglądy i konserwację urządzenia. Każda maszyna sprzedawana jest z 4-dniowym pakietem wdrożeniowym, które obejmuje instalację przez autoryzowany serwis, a przede wszystkim wdrożenie urządzenia na produkcji klienta przez technologa firmy Telme. Osoby, które chciałyby osobiście przetestować możliwości Ribota, zapraszamy do umówienia się na wizytę w laboratorium technologicznym firmy InPlus w Gliwicach. Jesteśmy do dyspozycji w razie pytań lub wątpliwości dotyczących tej lub innych maszyn gastronomicznych, a także szkoleń specjalistycznych.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji