Prestiżowa nominacja dla książki „Tradycje kulinarne Polski” 0
Książka „Tradycje kulinarne Polski” Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek została nominowana do cenionej w świecie nagrody Gourmand World Cookbook Awards.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Książka „Tradycje kulinarne Polski” Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek została nominowana do cenionej w świecie nagrody Gourmand World Cookbook Awards.
więcejTradycyjnie na przełomie października i listopada w Paryżu odbyło się wielkie święto czekolady – Salon du Chocolat. To targi połączone z prelekcjami, konkursami i oryginalnym pokazem mody, gdzie misterne kreacje wykonane są także z czekolady.
więcejAleksandra Bednarek jest jedyną w Polsce Certyfikowaną Sommelierką Chleba. Jak udało się jej zdobyć ten tytuł? Jakie wymagania musiała spełnić przed komisją go przyznającą? I jakimi umiejętności może aktualnie się poszczyć?
więcejPączek, w którym było za mało nadzienia. Przypalona drożdżówka. Tort, na którym ktoś nieopatrznie zrobił wgłębienie. Ludzie dużo chętniej skomentują coś, jeśli nie są zadowoleni. Zazwyczaj zwycięża podejście: „skoro za to zapłaciłem, to ma być dobre”.
więcejGdy dynamicznie zmieniają się warunki rynkowe, potrzeby klientów i wartość złotówki, pozostaje zachować elastyczność. To główne założenie metody Agile, która, choć swoje początki ma w branży IT, doskonale sprawdza się w innych obszarach biznesu.
więcejJesień nieodłącznie kojarzy się z kolorami opadających liści, chłodniejszymi dniami oraz... Pumpkin Spice Latte (PSL). Ten kultowy napój stał się wręcz symbolem sezonu, a co roku pojawiają się coraz to nowe jego odsłony i wariacje, które wciąż zdobywają serca miłośników kawy na całym świecie.
więcejJak działa zapach Czy cynamonki staną się jesiennym odpowiednikiem jagodzianek? Jak obniżyć food cost, nie zaniżając jakości produktu? Dlaczego sukcesja w branży piekarsko-cukierniczej stanowi problem? A na naszej okładce mama, miss i bizneswoman - Olga Mikhayevich, współwłaścicielka marki MiOlli.
więcej