...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • TRADILEVAIN - urządzenie do prowadzenia nowatorską metodą naturalnego zakwasu pszennego

    TRADILEVAIN - urządzenie do prowadzenia nowatorską metodą naturalnego zakwasu pszennego

    TRADILEVAIN to urządzenie służące do prowadzenia naturalnego zakwasu pszennego metodą jednofazową, z zachowaniem walorów ciast prowadzonych metodą wielofazową. Zajmuje zaledwie 1m2 powierzchni zakładu i zastępuje cały szereg dodatkowych urządzeń. Wraz z zakupionym urządzeniem dostarczany jest zaczątek kwasu, który jest w 100% odnawialny poprzez dodanie mąki i wody. Przestrzegając zaleceń prowadzenia zakwasu, można go ciągle namnażać i wykorzystywać nawet przez dziesiątki lat. Jest to stały proces. Temperatura, PH i środowisko mikrobiologiczne pozostają takie same.

    ZASADA DZIAŁANIA
    Urządzenie TRADILEVAIN miesza wszystkie składniki (zaczątek, mąka i woda) z dużą prędkością, aż powstanie jednolita masa i rozpoczyna się proces dojrzewania kwasu w stałej temperaturze 30°C przez 2,5 h. Następnie rozpoczyna się konserwacja poprzez powolne schładzanie kwasu do temp. 14°C lub 12°C (w zależności od założonego czasu odświeżenia max. 48h od poprzedniego nastawienia urządzenia). Proces dojrzewania i konserwacji trwa 12 h.

    TRADILEVAIN dostępny jest w trzech wielkościach 40/90/220 (pojemność zbiorników w L), tak aby dopasować je indywidualnie do potrzeb produkcyjnych, urządzenie przeznaczone jest dla piekarni o bogatym asortymencie zachowując indywidualny, wyrafinowany smak dla każdego z produktów. Zaczyn stosuje się w proporcji od 10% - 30% w stosunku do użytej wagi mąki, w zależności od technologii danego produktu. Obsługa żurownika jest bardzo prosta, nie wymaga wiedzy inżynierskiej, polega na odczytywaniu informacji dotyczących czasu i danych fermentacji, ilości płynu w zbiorniku, temperatury i kilku innych wskaźników niezbędnych do kontrolowania procesu fermentacji.

    Tradilevain to nowy trend produkowania ciasta bez dodatku drożdży.

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    JAC
    sprzedawca
    GETH
  • Rogalikarki Universum

    Rogalikarki Universum

    Firma Universum została założona w 1924 r. przez Johanna Kaspra, obecnie firmą zarządza trzecie pokolenie rodziny Kasper. Gromadzone doświadczenie przekazywane z pokolenia na pokolenie oraz ciągłe udoskonalanie produkowanych urządzeń przyczyniło się do tego, iż maszyny z firmowym logo UNIVERSUM nie mają równych na rynku. Sama koncepcja maszyny pozostała niezmieniona, gdyż od początku była bliska ideału. Jedynie drobne elementy oraz design uległy modernizacji.

    • szerokie możliwości zastosowania
    • prosta obsługa
    • duża wydajność
    • niezawodność
    • cicha praca
    •  niskie koszty eksploatacji


    Najważniejsze elementy konstrukcyjne w rogalikarce Universum - dwa zespoły taśm filcowych o płynnie regulowanej odległości względem siebie.

    ZASADA DZIAŁANIA
    Bezstopniowe walcowanie i zawijanie ciasta daje niemal nieograniczone możliwości produkcji wyrobów piekarniczych, wymagających takiej właśnie obróbki. Walce z taśmami filcowymi nastawia się odpowiednio do wagi i żądanej ilości zwojów. Kombinacja tych dwóch parametrów pozwala na wytwarzanie szerokiej gamy wyrobów, począwszy od paluszków o wadze 2 dkg, a skończywszy na bagietkach (dotyczy HWM 50/70 osiągających wagę prawie 0,5 kg).

    ZASTOSOWANIE
    Rogalikarka UNIVERSUM jest w stanie rozwałkować i zwinąć każdy rodzaj ciasta, zarówno zwykłe ciasto pszenne, pszenno żytnie, żytnie, jak również ciasto francuskie, ciasta kruche czy biszkoptowe przeznaczone na wyroby cukiernicze.

    Kilka przykładów możliwości produkcyjnych rogalikarki:

    •     standardowe rogale pszenne
    •     kilkunasto -gramowe paluszki
    •     sztangielki
    •     paluszki na bazie ciasta półkruchego lub kruchego
    •     okrągłe drożdżówki
    •     zwijane bułeczki o różnych kształtach


    Opcjonalnie: moduł wydłużania ciasta do 70 cm (do formowania wek, paluchów, bagietek)


    Universum - nie tylko dla rogali!

    Model rogalikarki z taśmą formującą do "bułki niemieckiej"

    Oprócz tradycyjnych rogali na rogalikarce ze specjalnym modułem wytwarzać można bułki "niemieckie" przypominające popularną bułkę ciętą. W ten sposób można wzbogacić asortyment wytwarzanego pieczywa.  Rustykalny kształt bułki, rzemieślnicza produkcja -- zjednują wielu klientów.

    •     łatwa i niemal automatyczna produkcja
    •     zaokrąglony kęs przechodzi przez walce wstępne oraz kolejne
    •     wpada między taśmę formującą rogala i elastyczną specjalną płytę
    •     rozpłaszczony kęs ulega na tej płycie zawinięciu z dwóch stron
    •     bułki garowane są znakiem do dołu
    •     możliwość poddania bułek odroczonemu garowaniu

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Universum
    sprzedawca
    GETH
  • Maszyny myjące Winterhalter

    Maszyny myjące Winterhalter

    Winterhalter to profesjonalizm
    Naszą maksymą jest: "Dostarczamy czyste przy­rządy kuchenne", i to gwarantujemy. Jako specja­listyczna firma z nabytym w ciągu dziesięcioleci doświadczeniem znamy dokładnie szczególne wymogi związane ze zmywaniem w zakładach piekarniczych i cukierniczych. Przyrządy kuchen­ne i blachy, niezależnie od wielkości, muszą być dokładnie wyczyszczone, tak aby nie pozostały jakiekolwiek resztki, szybko i przede wszystkim higienicznie - i to wszystko na możliwie jak naj­mniejszej powierzchni. Nasze zmywarki do przy­rządów GS 640, GS 650 i GS 660 opracowaliśmy w oparciu o te specyficzne wymogi.

    Higiena z systemem
    Pokrywający całą powierzchnię system sit zmywarek do przy­rządów kuchennych firmy Winterhalter gwarantuje, że do kąpieli myjącej nie dostaną się żadne większe zabrudzenia. Mediamat Cyclo permanentnie odfiltrowuje nawet najmniejsze cząstki brudu z kąpieli myjącej. Pozbawione ostrych krawędzi wnętrze maszyny nie daje zabrudzeniom żadnych szans. Program somoczyszczenia przej­muje funkcję czyszczenia wnętrza maszyny; na zewnątrz urządzenia są strugoszczelne (IPX 5).

    Obsługa za pomocą jednego przycisku
    Doskonałe wykorzystanie inteli­gentnej elektroniki - to obsługa zmywarki za pomocą jednego tylko przycisku. Dzięki temu naczynia zmywane są zawsze w odpowiedni sposób. Przejrzysty wyświetlacz z oznaczonymi jednoznacznie kolo­rami poszczególnych funkcji daje użytkownikowi możliwość ciągłej kontroli na pierwszy rzut oka. Zmywanie naczyń nie może być prostsze.

    Maksymalna wydajność na minimalnej powierzchni
    Nowo opracowany system zmywa­nia zmywarek do urządzeń firmy Winterhalter z rewersującymi ramio­nami myjącymi i wysokowydajnymi dyszami myjącymi, gwarantuje opty­malną skuteczność procesu zmywa­nia, również w przypadku zabrudzeń trudnych do usunięcia. Na indywidu­alne życzenie klienta urządzenie wyposażone może być w funkcję mycia wstępnego w zimnej wodzie, ułatwiającą usunięcie zaschniętych resztek i zabrudzeń z białka i skrobi. Seryjnie montowane podnoszone i odchylne drzwiczki, to oszczędność cennego miejsca w każdej piekarni i cukierni.


    Modele zmywarek


    Zmywarka GS 640
    Zmywarka do przyrządów kuchennych i blach o wymiarach do GN2/1

    •     Wysokość wsuwu w świetle 670 mm
    •     Wielkość kosza 608 x 672 mm
    •     dla naczyń o wymiarach do GN 2/1 (530 x 650 mm)
    •     na przykład do blach wystawowych, koszy transportowych skonstruo­wanych wg normy europejskiej.


    Zmywarka GS 650
    Zmywarka do przyrządów kuchennych i blach do 600 x 800 mm

    •     wysokość wsuwu w świetle 830 mm
    •     wielkość kosza 608 x 672 mm
    •     dla blach do pieczenia o wym. do 600 x 800 mm
    •     opcjonalnie: specjalny nośnik dla koszy skonstruowanych wg normy europejskiej o wysokości do 800 mm (kosz do bagietek)
    •     np. do blach do pieczenia, blach wystawowych i koszy transporto­wych skonstruowanych wg normy europejskiej.


    Zmywarka GS 660
    Zmywarka do przyrządów kuchennych i blach o wym. do 600 x 1000 mm

    •     wysokość wsuwu w świetle 830 mm
    •     wielkość kosza 1242 x 672 mm
    •     dla blach o wym. do 600 x 1000 mm
    •     dla trzech europejskich koszy transportowych, blach do pieczenia i blach wystawowych.
    •     Pojemniki na środek czyszczący i nabłyszczający mogą być umiesz­czone w dolnej części urządzenia.
    •     wyposażenie opcjonalne: ślepy pułap umożliwiający jednoczesne mycie 6 europejskich koszy trans­portowych.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Winterhalter
    sprzedawca
    GETH
  • Modułowe piece MIWE condo

    Modułowe piece MIWE condo

    MIWE condo (półkowy)
    - piec cukierniczy, piekarniczy i gastronomiczny - wszechstronne zastosowanie dzięki spokojnej atmosferze pieczenia, najbliższy piecowi wsadowemu pod względem wysokiej jakości pieczenia

    - sterowanie cyfrowe MIWE FP8 oraz (najnowsze) sterowanie TC ze szklanym frontem i dużym wyświetlaczem

    NOWY MODEL: sterowanie TC, wejście USB, wygodnie uchylane okna w celu czyszczenia

    Rodzaj ogrzewania:
    - elektryczne. Każda komora z oddzielną regulacją temperatury (dół / góra)



    Typy:
    możliwość rozbudowy pieca: od 1 - 5 komór, maks. powierzchnia wypiekowa ponad 8 m2, wielkości komór:
    - 60 x 40 cm lub
    - 60 x 80 cm lub 80x 60 cm
    - 120 x 80 cm lub
    - 120 x 120 cm

    3 wysokości komory: standardowa: 17 cm, opcje: 22 cm oraz 13 cm (dla modułu z podwójną komorą)

    3 wersje stylistyczne: stal nierdzewna (standard), czarna kolorystyka oraz stylizowana (rustykalna)

    Każda komora posiada własne sterowanie. Niezależność parametrów pieczenia pozwala na wypiek różnego asortymentu w tym samym czasie.

    Moduł z podwójną komorą. Wygodny w odpieku sklepowym. Wersja ekonomiczna ze względu na 1 sterowanie i podwójną powierzchnię wypiekową. Komory mają niestandardowa wysokość 13 cm, idealne do odpieku bułek, croissantów, rogalików etc.

    Komory wypiekowe wyłożone płytami kamiennymi.

    Wyposażenie / opcje:
    - okap
    - komora garownicza z oświetleniem ledowym (wewnatrz bez fug, kantów, śrub - dla zachowania najwyższej higieny)
    - moduł pośredni na blachy
    - podstawa
    - skraplacz oparów
    - własny system zaparowania na komorę piekarniczą

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Geth
    sprzedawca
    GETH

    Cena do negocjacji

  • Mobilne piece MIWE cube

    Mobilne piece MIWE cube

    MIWE cube: FreshFoodSystem
    MIWE cube: FreshFoodSystem to system elastyczny i przyszłościowy, kt?ry dzięki łatwej możliwości zintegrowania nowych modułów pozwolił perfekcyjnie dostosować odpiek na oczach klientów do najnowszych trend?w w żywieniu. Ten bazujący na jednej podstawie system może zostać wyposażony w piece najróżniejszego typu, a jego poszczególne moduły mogą być między sobą niemal dowolnie dobierane i składane. Pozwala to na tworzenie indywidualnych stacji wypieku, dopasowanych do każdego otoczenia i odpowiednich do każdych zadań.

    Znajdują one swoje zastosowanie nie tylko w filiach piekarni, ale także w innych miejscach: od stacji benzynowych, przez punkty cateringowe i gastronomiczne, aż po sklepy spożywcze.

    Wypiekany asortyment oraz powierzchnie wypiekowe mogą zostać zmienione lub poszerzone, dzięki czemu system MIWE cube perfekcyjnie dopasuje się do każdego rodzaju sklepu. Umożliwiają to jednolita budowa i wysokość będąca zawsze wielokrotnością 12,5 cm oraz ergonomiczne wyposażenie, przy czym oczywiście całość nie straciła nic ze swej łatwej obsługi i przyjaznego użytkowania. Każdy element jest autonomiczny i może doskonale funkcjonować samodzielnie, a jego podłączenie nie wymaga obecności fachowca.

    Ten innowacyjny system oparty został na podstawowej zasadzie firmy MIWE polegającej na tym, że opantentowane rozwiązania są zorientowane na klienta i odpowiadają jego potrzebom. Nie bez znaczenia są także udoskonalenia elektronicznego blokowania drzwi czy też sterowanie MIWE FP z możliwością ustawienia 9 programów. MIWE FreshFoodSystem dostępny jest opcjonalnie także z ruchomym pojemnikiem na wodę, kt?ry jeszcze bardziej usprawnia pracę.

    Ułożone w formie kolumny elementy/kostki (angl. cube) dzielą się ze względu na swoje funkcje np. na “hot functions” – do pieczenia i smażenia – lub “cold functions” – do garowania lub magazynowania.



    (1) MIWE cube : air
    Podstawę dających się rozbudowywać „hot funktions“ stanowi ogrzewany elektrycznie konwekcyjny piec piekarniczy MIWE cube : air z systemem zaparowania, posiadający 3 blachy 60 x 40 cm, który pozwala na wypiek produktów takich jak bułki, croissanty czy inne pieczywo drobne.

    (2) MIWE cube : stone
    Jest to elektrycznie ogrzewany piec półkowy zapewniający delikatną atmosferę wypieku i wyposażony w system zaparowania. Ten potrafiący niemal wszystko piec uzupełnia system MIWE cube i pozwala na wypiek przekąsek, sufletów, mufinek, chleba i wielu innych produktów.

     (3) MIWE cube : fire
    Trzeci komponent zestawu jest idealny do wszelkiego rodzaju wypieków płaskich, które nie wymagają zaparowania, ale potrzebują bardzo wysokiej temperatury (do 350°C) – takich jak pizza czy precle.


     
    Elementy systemu:

    zobacz pdf >>


    Specjalnie, dla łatwiejszego doboru potrzebnych elementów, udostępniamy Państwu graficzny konfigurator systemu MIWE cube.

    Aby złożyć swój własny system MIWE cube proszę kliknąć na przycisk poniżej i następnie metodą "przeciągnij i puść" rozpocząć składanie systemu od podstawy na kółkach:

    Zapraszamy do przeczytania artykułu o systemie MIWE cube

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Geth
    sprzedawca
    GETH

    Cena do negocjacji

  • Kastle z trwałą powłoką z mikrofazy

    Kastle z trwałą powłoką z mikrofazy

    Kastle wyróżnia wtopiona w dno pojemnika powłoka z mikrofazy (żadne wkładki papierowe czy ruchome gąbki). Materiał zabezpiecza przed przywieraniem kęsów i zapewnia właściwe wchłanianie wilgoci, którą oddaje każdy kęs. Najnowsza generacja mikrofazy z milionami mikrokanałów posiada jednocześnie niebywałe cechy osuszania. Pleśń i bakterie pozbawione są szans. Dobra izolacja chłodnicza podczas transportu dzięki dwuwarstwowej budowie.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Geth
    sprzedawca
    GETH

    Cena do negocjacji

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe