Opis produktu
Frytura jest 100% tłuszczem do smażenia, produkowanym na bazie frakcjonowanego oleju palmowego pochodzenia tropikalnego i innych olejów roślinnych pochodzenia krajowego.
Zastosowanie
Doskonała półpłynna frytura do smażenia i pieczenia najróżniejszych artykułów spożywczych m. in. frytek, mięsa, ryb oraz pączków. Produkt używany okresowo nadaje się do wielokrotnego stosowania. W procesie ciągłego smażenia dopuszczalny czas jego użytkowania wynosi co najmniej kilkanaście godzin, czym znacznie przewyższa konkurencyjne produkty.
Zalety
Produkt oferuje elastyczność w doborze procesu produkcyjnego, zapewniając przy tym jego wysoką stabilność. Przygotowane potrawy cechują się łagodnym smakiem, przyjemnym zapachem i pięknym złocistym kolorem. Frytura APC płynna nie dymi się, nie pieni się nadmiernie oraz nie ciemnieje. Podkreśla naturalny smak i zapach smażonych produktów spożywczych. Zaletą jest również wysoka temperatura dymienia.