● Ewolucyjne, innowacyjne gotowanie próżniowe VACUUM gwarantuje uzyskanie dużo niższych temperatur wrzenia w podciśnieniu (np. 60-80 °C) oraz oszczędność energii, nawet do 60% wskutek uzysku niskiej temperatury wrzenia wody.
● Intensyfikacja smaku oraz podwyższenie jakości i wyglądu potraw gotowanych w niższych temperaturach i wydłużonym czasie.
● Gotowanie przez wrzenie (100 °C). gotowanie w nadciśnieniu pary wodnej (0,5 bar / 105 °C), gotowanie w podciśnieniu VACUUM (-0,930 bar), rozdrabnianie w trakcie gotowania.
● Gotowanie VACUUM: skraca czas gotowania o 30-40%, zmniejsza zużycie wody do 70%.
● Obroty programowalne: czas użycia mieszadła – lewo / prawo + funkcja pauzy.
DANE TECHNICZNE HIGH-P 070E:
● pojemność zbiornika: 70 L | grzanie pośrednie elektryczne (płaszcz wodny)
● zakres temperatur 20-134 °C | podciśnienie wewnątrz kotła: -0,930 bar VACUUM
● nadciśnienie wewnątrz kotła: do max. 0,5 bar
● nadciśnienie w płaszczu wodnym do max. 2,0 bar (125 °C)
● prędkość miksera ze zgarniakami regulowana: 12-60 obr./min.
● prędkość mieszadła z nożami rozdrabniającymi: 120-600 obr./min.
● wymiary(LxBxH): 1300x908x952(1805) mm | waga urządzenia netto: 360 kg
● zasilanie: ~400 V 50/60 Hz | moc zainstalowana: 37,5 kW.
DANE TECHNICZNE HIGH-P 130E:
● pojemność zbiornika: 130 L | grzanie pośrednie elektryczne (płaszcz wodny)
● zakres temperatur 20-134 °C | podciśnienie wewnątrz kotła: -0,930 bar VACUUM
● nadciśnienie wewnątrz kotła: do max. 0,5 bar
● nadciśnienie w płaszczu wodnym do max. 2,0 bar (125 °C)
● prędkość miksera ze zgarniakami regulowana: 12-60 obr./min.
● prędkość mieszadła z nożami rozdrabniającymi: 120-600 obr./min.
● wymiary(LxBxH): 1400x1030x1130(2050) mm | waga urządzenia netto: 460 kg
● zasilanie: ~400 V 50/60 Hz | moc zainstalowana: 58,0 kW.
----------
Menedżer Produktu
Piotr Kulik, tel. +48 507 088 502, e-mail: piotr.kulik@hert.pl
http://www.firex.hert.pl