Od fermentacji i fizjologii, przez kamienne kajzerki i kardamonki, po mango, piecowe wybory i lukrowane truskawki – w najnowszym wydaniu Mistrza Branży nauka spotyka rzemiosło, sztuka łączy się z empatią, a smak idzie w parze z strategią! A na naszej okładce - absolutny ekspert od mąki, naukowiec i nauczyciel - Gianluca Padula!
SPIS TREŚCI
Rozmowa Mistrza Branży
Od molekuły do bochenka – rozmowa z Gianlucą Padulą
Spostrzegawczość – najważniejsza cecha pracownika gastronomii – rozmowa z Dariuszem Krasem
Uwypuklając rolę chleba można czynić „Dobro Powszednie” – rozmowa z Albertem Wrotnowskim, cz. 2
Mistrz produkcji
Mango – egzotyka, która zadomowiła się w polskim rzemiośle
Mrożona Gała – jak prostota, chwytliwa nazwa i lokalizacja lodziarni wpływają na sukces
Pozzetti kontra witryna otwarta – lodowa rewolucja, której nie widać
Tutorial – lukrowanie lata
Pofikać z kardamonką
Co nowego w technologiach piekarskich opartych na naturalnych zakwasach?
Przegląd 2025: maszyny, urządzenia, wyposażenie
35 lat doświadczenia firmy Geth przekłada się na przyszłość piekarnictwa
Nowoczesna cukiernia i piekarnia – jakie wyposażenie to konieczność? Q&A z Dawidem Makuratem
Jak wybrać najlepszy piec obrotowy do piekarni i cukierni
Mistrz zarządzania
Ergonomia na pierwszym planie – rozwiązania, które robią różnicę
Filozofia rzemiosła
Wypieczone zasięgi
Jak przejąć inicjatywę i poprowadzić klienta przez proces zakupowy
Flash news
Gwiazdki Michelin 2025
Paweł Ignaciuk nowym szefem Akademii Czekolady
Festiwal miast partnerskich w Katowicach – chleb, ocet i oliwa łączą kultury
Rekord na najdłuższą kremówkę w kraju ustanowiony
Relacja z seminarium firmy Geth
ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY
Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej >