Kruche ciasteczka niosące pamięć minionej epoki. Igłą i galaretką tworzone serniki. Sycylijskie pomarańcze dodające słońca i charakteru wypiekom. Miód jako naturalny słodzik i konserwant świątecznych pierników. Lukrowane grzybki krok po kroku. I wiele innych jesiennych i zimowych pomysłów do Twojej piekarni, cukierni i kawiarni.
SPIS TREŚCI
Rozmowa Mistrza Branży
Ocalić od zapomnienia – rozmowa z Joanną Gwizdałą i Izabelą Greń
Rodzinna cukiernia, która stała się manufakturą czekolady – rozmowa z Szymonem Musialskim
Kwiaty z galaretki, mistrzostwo wyrzeźbione precyzją i igłą – rozmowa z Anetą Sawczenko
Mistrz produkcji
Sycylijskie słońce w kawałku ciasta
Cud miód
Urok jesieni zaklęty w lukrze – tutorial
Uszczelki dla przemysłu spożywczego
Locoloro – smak Ameryki Łacińskiej nieco inaczej
Kim jest „rzemieślnik” w Polsce i na świecie
Artezen Calybra – inwestycja, która zwraca się w oszczędnościach i zadowoleniu klientów
Mistrz zarządzania
Nie trać czasu na zmywanie – postaw na technologię i skup się na wypiekach!
Premium jako strategia, nie luksus.
Nowe priorytety w branży piekarniczej i HoReCa
Pasja i miłość do projektowania – przepis na sukces lokalu
Wypieczone zasięgi
Filozofia rzemiosła
Flash news
Kiedy wymiana poglądów staje się prawdziwym spotkaniem –
MIWE EXPO 2025
Igrzyska Cukiernicze 2025!
Zentis Polska świętuje 30-lecie!
Food Morning – Dni Otwarte Polmarkus
Słodkie innowacje w Cukierni Sowa – nowe otwarcie w Bydgoszczy
ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY
Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej >