Urządzenie cukiernicze do produkcji lodów, kremów, dżemów, polew itp.
Evopasto - pasteryzator do lodów produkcji TELME to urządzenie wysokiej jakości. Pasteryzator posiada bezpieczny dla produktów spożywczych pośredni system grzania z użyciem ciekłego czynnika grzewczego.
Ponadto urządzenie posiada przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą wgląd w proces pasteryzacji oraz dodawanie surowców w dowolnym momencie cyklu.
Urządzenie wyposażono w zawór spustowy z wbudowanym systemem ułatwiającym mycie co pozwala utrzymać stałą higienę po każdym dozowaniu a po jego zakończeniu zdemontować zawór bez użycia dodatkowych narzędzi.
Evopasto w lodziarni
Miesza i blenduje: z regulowaną szybkością wszystkie składniki: mleko, krem, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jajka, emulgatory, stabilizatory,
Podgrzewanie i dezynfekcja : topienie tłuszczy, czekolady oraz eliminacja bakterii chorobotwórczych.
Pasteryzuje: kompletna pasteryzacja chroni przed wzrostem szczątkowych bakterii i utrzymuje produkt w otrzymanej temperaturze według wymagań.
Evopasto automatycznie dobiera czas utrzymania ogrzewania, zgodnie z wybraną temperaturą pasteryzacji. Obrotowy okapnik pod kranem pomaga utrzymać podłogę w czystości.
Cylinder wykonano ze stali nierdzewnej gwarantującej wysoką wytrzymałość.
Pasteryzator posiada również mieszadło umieszczone w studzience, ułatwiającej przepływ mieszanki.
- Zakres podgrzewania od 60 do 90oC
- Zakres schładzania od 20 do 0oC
- Pojemność zbiornika od 30 do 120 L.
Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.