Tester jakości oleju testo 270 zapewnia wiarygodne i precyzyjne określenie optymalnego momentu wymiany oleju. Przyrząd umożliwia zarówno pomiar temperatury, jak i zawartości TPM (% stężenia związków polarnych), zaś otrzymana wartość procentowa pozwala na określenie stopnia starzenia oleju, dzięki czemu wiemy czy wskazania są w dopuszczalnych granicach. Tester idealnie sprawdza się przy kontroli jakości produktów smażonych w restauracjach, hotelach, czy przy produkcji żywności (np. smażenie frytek, pączków).
- Czujnik zabezpieczony metalową osłoną umożliwiającą pomiary w wysokich temperaturach (do 200°C).
- Wysoka klasa ochrony IP65.
- Poziomy alarmowe wizualizowane na wyświetlaczu w 3 kolorach.
- Wzmocnione połączenie sondy pomiarowej, sensora i rękojeści.
- HACCP, EN 13485 – zgodność z normami.
Olej spożywczy ma bezpośredni wpływ nie tylko na jakość smażonej żywności, ale także na ponoszone koszty. Z jednej strony zużyty olej negatywnie wpływa na smak potraw, z drugiej zaś zbyt wczesna i częsta jego wymiana powoduje ponoszenie niepotrzebnych kosztów!
Optymalizacja zużycia oleju to gwarancja na obniżenie kosztów, oszczędność oleju spożywczego i bezpieczeństwo żywności w każdym zakładzie. Z naszym testerem jakości oleju wiarygodne i precyzyjne określenie optymalnego momentu wymiany oleju jest bardzo proste. Z testo 270 możesz być pewny, że olej będzie wykorzystany odpowiedzialnie i wydajnie.
Dzięki testo 270 smażona żywność, którą oferujecie Państwo klientom będzie najwyższej jakości i o najlepszym smaku. Dodatkowo pozwoli on Państwu spełnić wszystkie obowiązujące wymagania prawne (zgodny z normą EN 13485 i HACCP).
Zakres dostawy:
- tester jakości oleju testo 270 z protokołem kalibracyjnym
- olej referencyjny
- baterie
- walizka transportowa