
Cykl szkoleń “Na szlaku dobrego chleba” 0
Stowarzyszenie Rzemieślnik z dumą ogłasza,że nasz projekt uzyskał finansowanie z Funduszu Promocj i Ziarna Zbóż i Przetworó w Zbożowych! Szkolenia w okresie 1 wrzesień - 5 grudnia 2025.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Stowarzyszenie Rzemieślnik z dumą ogłasza,że nasz projekt uzyskał finansowanie z Funduszu Promocj i Ziarna Zbóż i Przetworó w Zbożowych! Szkolenia w okresie 1 wrzesień - 5 grudnia 2025.
więcejMango to jeden z najbardziej aromatycznych egzotycznych owoców, który coraz częściej znajduje swoje miejsce nie tylko w tortach i monoporcjach, ale również w lodach rzemieślniczych czy tabliczkach czekolady.
więcejDla Łukasza Anioła – wybitnego polskiego cukiernika – czekolada to symfonia słodyczy. Z okazji Światowego Dnia Czekolady, obchodzonego 7 lipca, opowiada nam o swojej pasji do tego wyjątkowego surowca, mistrzach, którzy go inspirowali, oraz osobistych preferencjach smakowych.
więcejSłodki geniusz z Normandii podbija świat! Maxime Frédéric, cukiernik z paryskiego hotelu Cheval Blanc i właściciel autorskiej piekarni Pleincoeur, został właśnie okrzyknięty Najbardziej Kreatywnym Cukiernikiem 2025 roku według prestiżowego przewodnika La Liste.
więcejPolski rynek słodyczy w 2024 wyniósł ok. 20 miliardów złotych rocznie, co plasuje nas na 5 miejscu w Europie. Jak podaje Centrum Monitorowania Rynku, największa wartość rynku słodyczy przypada na dyskonty (46%), sklepy małoformatowe (30%) oraz supermarkety (15%).
więcejLody w paryskim stylu? Matthieu Carlin zamknął luksus w ciasteczku na patyku. Te małe cuda sprzedawane przed hotelem de Crillon kuszą smakiem, formą i pomysłem – to wakacyjny must-eat w sercu stolicy smaku!
więcejOd fermentacji i fizjologii, przez kamienne kajzerki i kardamonki, po mango, piecowe wybory i lukrowane truskawki – w najnowszym wydaniu Mistrza Branży nauka spotyka rzemiosło, sztuka łączy się z empatią, a smak idzie w parze z strategią! A na naszej okładce - absolutny ekspert od mąki, naukowiec i nauczyciel - Gianluca Padula!
więcej