...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Najwyższe tiramisu na świecie nie powstało we Włoszech, a Londynie

Włoska restauracja w Covent Garden oficjalnie stworzyła najwyższą na świecie wieżę tiramisu Rekordowy deser miał dwa metry wysokości i jest w całości jadalny.

Za pobicie rekordu na najwyższe tiramisu na świecie odpowiedzialny jest zespół restauracji LUCi w londyńskim Covent Garden. Akcja odbyła się w marcu, kiedy przypada Narodowy Dzień Tiramisu (21 marca). Podnosząc włoski  deser na absolutne wyżyny, bijąca rekordy Guinnessa wieża tiramisu ostatecznie mierzyła dwa metry wysokości! 

 


Pieszczotliwie nazwany przez pracowników LUCi „ Torre misu” (torre oznacza wieżę), gigantyczny deser składał się ze wszystkich klasycznych składników i był w całości jadalny . Przygotowanie go zajęło pięć godzin, ale pełne 24 godziny trwało samo przygotowanie wszystkich składników. Zamrożono również dolną warstwę, tylko po to, aby mieć pewność, posłuży jako solidna podstawa dla reszty słodkiej wieży. Rekordowy deser rozdano uczestnikom akcji.

 


Widowisko cieszyło się takim zainteresowaniem gości restauracji, że po tygodniu zespół stworzył replikę, która była wystawiona przez kolejne dni, tak by wielbiciele włoskiego przysmaku mogli zapozować do zdjęcia. Co więcej po zeskanowaniu specjalnie z tej okazji wygenerowanego kod QR mogli odebrać darmowe tiramisu. 

 


 

zdjęcia: KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji