...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Pora na tort - nowe wydanie Mistrza Branży!

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni i zobacz cukrowe czary w postaci kwiatów oraz przegląd rynkowy dekoracji i surowców do dekorowania.

Izabela Freda przekonuje, że właściwie nie dekoruje tortów. Opowiada za pomocą nich historie, tworzy niemożliwe światy, urzeczywistnia twory wyobraźni i wzrusza obdarowanych nimi odbiorców swoich dzieł. I choć modelowaniem w masie cukrowej zajmuje się od 4 lat, już zdążyła dwukrotnie zdobyć Gran Prix na Konkursie Dekoracji Cukierniczych. Całą rozmowę  czytajcie  na str. 8.


 

Chleboteka to nowoczesna piekarnia rzemieślnicza zlokalizowana we Wrocławiu. W umysłach mieszkańców stolicy Dolnego Śląska funkcjonuje jako miejsce kreatywne, a jednocześnie nawiązujące do tradycji. Fantazja i dbałość o najdrobniejsze szczegóły są widoczne już od przekroczenia progu piekarni. Wywiad z Łukaszem Kuźmą – współwłaścicielem marki Chleboteka – znajdziecie na str. 14.


 

Odwiedzając cukiernię Eter w Warszawie, można się zapomnieć. Są tu wykwintne monoporcje, eklery, ale też drożdżówki i croissanty. Można się również zapomnieć dlatego, że wszystko, co tu zjemy, jest bez mleka, jaj i innych surowców odzwierzęcych. Izabela Domaradzka-Michno, współwłaścicielka Eteru, udowadnia, że to, co wegańskie w niczym nie odbiega od tradycyjnego. Rozmowy szukajcie na str. 20.


 

Torty z ukrytą wiadomością, dostojne falbanki i czerń to wschodzące trendy nadchodzącego sezonu. Przyjrzyjmy się zatem, jakie słodkie stylizacje królują w mediach społecznościowych. Tortowe trendy odkrywajcie na str.24. 


 

Przegląd rynkowy dekoracji i surowców do dekorowania znajdziecie na str. 30-36.


 

Piekarnie rzemieślnicze z ofertą śniadaniową nadal postrzegane są jako miejsca snobistyczne. My zrywamy z tym mitem. Jesteśmy egalitarnym lokalem, przychodzą do nas ludzie w różnym wieku, rożnie ubrani, z różnym portfelem – mówi Aleksandra Misiek, właścicielka Lokal Bakery. Zapraszamy do lektury na str. 50.


 

Za nami finał absolutnie wyjątkowego w swej formule konkursu lodziarskiego Gelato Poland 2024. W tym wydaniu znajdziecie zarówno relację z tego wydarzenia, ale też lodziarskie receptury finalistów na str. 64.


 

SPIS TREŚCI

Rozmowa Mistrza Branży
Dusza zaklęta w cukrze – rozmowa z Izabelą Fredą
Rozwój – jesteśmy na to gotowi – rozmowa z Łukaszem Kuźmą
Eterycznie, słodko, wegańsko – rozmowa z Izabelą Domaradzką-Michno

Mistrz produkcji
Torty na czasie
Przegląd dekoracji i surowców do dekorowania
Głębsze spojrzenie na pierniki
Glasbord® na ściany i sufity
Herbata dobra na wszystko
Technobit – wagi kontrolne, które sterują dzielarką
Pora śniadaniowa
Za drzwiami piekarni – Konkurs Chlebem Pachnący

Receptury
Madagascar
Różana kraina
Ptysie z kruszonką i kremem malinowym
Lodziarskie receptury finalistów Gelato Poland

Flesh news
Gelato Poland 2024
SweetTargi 2024

ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

Pobierz numer w PDF >

Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji