...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Nowy Mistrz Branży już dostępny

Za co Polacy pokochali jagodzianki? Czym ustabilizować krem na zimno? Jak projektować słodkie stoły? Skąd się biorą alergie pokarmowe? Do czego dodawać szafranu? A na naszej okładce - influencerka, przedsiębiorczyni i właścicielka Tortowe Ciocho - Ewelina Ciosek.

Influencerka? Torciara? Przedsiębiorczyni! Tak mówi o sobie Ewelina Ciosek, właścicielka Ciocho Cukrowni. Prężnie działa w social mediach, dzieląc się tajnikami słodkiej branży, edukując i rozprawiając się z hejterami. Ale najlepiej się czuje, zarządzając zespołem i tworząc nowe receptury. Rozmowę z Eweliną Ciosek czytajcie na str. 8.

 

 

Wszystko robią na stuletnim zakwasie. Nie używają drożdży. Pieczywo sprzedają przez cały tydzień, także online. Jednak to nie wszystko, co wyróżnia Zmączonych – sieć piekarni rzemieślniczych. To w eksperymentach piekarniczych widać ich miłość do mąki. Czego jeszcze chce spróbować właściciel, Kacper Łuka? Upiec chleb z jajkiem na twardo! I nie tylko!  O tym jak Zmączeni podbijają Katowice przeczytacie na str. 14.

 


Blog Madame Edith to fenomen, który trwa już od 15 lat. W tym czasie do przepisów kulinarnych dołączyły zapiski z kulinarnych podróży po świecie. Gdzie produkuje się najsłodsze ciasta? Gdzie jest najlepszy chleb? I jak budować autentyczność oraz wydawać wiarygodne opinie, będąc influencerką. O to zapytaliśmy Edytę Kusińską, a jej odpowiedzi znajdziecie na str. 20.

 


W tym wydaniu prezentujemy też trzecią, a zarazem ostatnią część kompendium wiedzy o kremach do ciast i tortów. Tym razem ekspertka, Joanna Gwizdała porusza kwestie przygotowania oraz wykorzystania kremu maślanego, bitej śmietany oraz wszelkiego rodzaju kremów na bazie jogurtów i serków. Solidnej dawki wiedzy idealnej do wykonania tortów i wakacyjnych deserów szukajcie na str. 26.


Słodki stół, czyli pięknie zaaranżowana przestrzeń pełna deserów, stał się nieodłącznym elementem współczesnych przyjęć. Trend ten zyskał popularność na całym świecie, zaskakując gości nie tylko smakiem, ale i wyglądem serwowanych słodkości. Przyjrzyjmy się bliżej temu fenomenowi, przedstawiając najnowsze trendy, inspiracje i praktyczne wskazówki dotyczące organizacji idealnego słodkiego stołu na wesele lub inne ważne wydarzenie.  Porad projektantek słodkich stołów szukajcie na str. 30.

 

 

Pisząc o szafranie, nie da się uniknąć najczęstszego określenia, że uważany jest za najdroższą przyprawę naszego globu. Ten fakt rozpala wyobraźnię smakoszy i wzbudza duże zainteresowanie. Z pewnością szafran można uznać za piękny, tak pod postacią żywej rośliny, jak i suszu. Zachwycają jego kolory – fiolet kwiatów i karmin nitek. Ma w sobie coś wyrafinowanego i takie również bywają dania, wypieki czy desery z jego dodatkiem.  Tajemnice szafranu odkrywajcie z Katarzyną Szarek na str. 36.

 

 

Poprzez malowanie i pudrowanie dodajemy kwiatom głębi, realizmu i charakteru. Lepiej jednak odtwarzać kwiat z natury czy używając zdjęcia?  Jakich drucików używać do poszczególnych łodyżek? Kwiatowych porad udziela mistrzyni słodkiej florystyki, Katarzyna Koczorowska na str. 40.

 


 

Jagodzianka – królowa letnich wypieków drożdżowych obficie nadziana leśnymi jagodami (lub – jak kto woli – borówkami) – zwiastuje nadejście wakacji. I jest niekwestionowaną królową lata. W czym tkwi jej fenomen? Jaka jest receptura na idealną jagodziankę? Lepsza jest z kruszonką czy lukrem? Zapraszamy do lektury na str. 44.


SPIS TREŚCI

Rozmowa Mistrza Branży
Słodka przedsiębiorczyni – rozmowa z Eweliną Ciosek
Zmączeni podbijają Katowice – rozmowa z Kacprem Łuką
Podróżując po smakach – rozmowa z Edytą Kusińską

Mistrz produkcji
Kremy na zimno
Projektantki słodkiego stołu
Szafran – najdroższa przyprawa świata
Kwiatowe porady
Jagodowe „tiramisu”
Królowa wakacji jest jedna
Wszędobylskie alergie pokarmowe
Nowe możliwości w piekarnictwie z technologią MIWE Smartfresh

Przegląd maszyn, urządzeń, wyposażenia

Mistrz zarządzania / sklepy online
Gdzie diabeł nie może, tam Rzemieślnika pośle
Flesh news
Dynamiczny biznes, smak na wyciągnięcie ręki
Food Colours – poszerza asortyment
Altro – synonim trwałości i wysokiej jakości
La Liste 2024
Michelin Guide Polska/Gelato Festival World Ranking

 

ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

Pobierz numer w PDF >

Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Za co Polacy pokochali jagodzianki? Czym ustabilizować krem na zimno? Jak projektować słodkie stoły? Skąd się biorą alergie pokarmowe? Do czego dodawać szafranu?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji