czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Warto przeczytać

  • Piekarz i cukiernik na saksach

    Piekarz i cukiernik na saksach 0

    Według raportu „Migracje zarobkowe Polaków” nawet 12% z nas myśli o emigracji zarobkowej. Sporą grupę stanowią rzemieślnicy z branży piekarsko-cukierniczej, którzy podejmują pracę za granicą nie tylko z powodu lepszego niż w kraju wynagrodzenia.

    więcej
  • Najpopularniejsze polewy w cukiernictwie

    Najpopularniejsze polewy w cukiernictwie 0

    W dekoracji tortów polewa odgrywa ogromną rolę, prawie najważniejszą. Na nic się zda efektowna, piękna i oryginalna dekoracja przy zaciekach z boku tortów lub pęcherzykach powietrza na wierzchu.

    więcej
  • Ukwaszanie ciast pszennych, część 2

    Ukwaszanie ciast pszennych, część 2 0

    Zrozumienie technologii i dobranie właściwych parametrów produkcji pieczywa pszennego z zastosowaniem ukwaszenia części mąki pszennej nie jest proste. Aby ułatwić to zadanie, w artykule zaprezentowano procedury przygotowania ciasta na wybrane asortymenty pieczywa stosowane od lat na południu Europy – we Francji i Włoszech.

    więcej

Polecamy przeczytać

  • To jest nasz festiwal! - rozmowa z organizatorkami Cake Festival Poland

    To jest nasz festiwal! - rozmowa z organizatorkami Cake Festival Poland 0

    Za każdym dużym wydarzeniem branżowym stoją wielkie przygotowania. Choć organizatorki CFP były tego
    świadome, podjęły ten trud, niekoniecznie oczekując materialnych korzyści.
    Co jest dla nich największą nagrodą i sensem festiwalu? Przeczytajcie
    rozmowę z Kingą Jakimowicz i Danutą Bujak.

    więcej
  • RAPORT MISTRZA BRANŻY: Czas się zbroić? Rynek pieczywa mrożonego w Polsce

    RAPORT MISTRZA BRANŻY: Czas się zbroić? Rynek pieczywa mrożonego w Polsce 0

    Chociaż mrożenie pieczywa nie jest nową technologią, od kilku lat wśród dużych firm działających w Polsce widać wzrost zainteresowania tego typu produkcją. Z czego wynika ta popularność i dlaczego budzi kontrowersje? Czy może być szansą dla małych i średnich piekarni? I czy rzeczywiście przyszłość należy do mrożenia?

    więcej
  • Jeść dobrze

    Jeść dobrze 0

    Przestawienie polskiego rolnictwo na uprawę ekologiczną to nie kolejna utopijna wizja, ale konieczność, jeżeli chcemy utrzymać naszą planetę w takim stanie, w jakim jest. Agata Michalak, autorka książki „O dobrym jedzeniu.

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe