czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Warto przeczytać

  • Z moich podróży przywiozłem samą słodycz – rozmowa z Tomaszem Nowakiem

    Z moich podróży przywiozłem samą słodycz – rozmowa z Tomaszem Nowakiem 0

    Na pewno znacie ludzi, którzy wprowadzają w życie swoje pomysły, a ich przedsię­wzięcia wynikają z prawdziwej pasji. Kogoś takiego spotkałem w katowickiej cukierni arty­stycznej Sweet Home Silesia. Tomasz Nowak, właściciel lokalu, przygodę z kulinariami zaczy­nał jako kucharz,lecz to z cukiernictwem związał swoje życie zawodowe.

    więcej
  • Najciekawsze trendy w piekarnictwie na 2017 r.

    Najciekawsze trendy w piekarnictwie na 2017 r. 0

    Branża piekarnicza, jak każda inna, jest podatna na fluktuacje związane z modami. Spośród wielu wybra­liśmy te najważniejsze, które, choć nazywane trendami, pretendują raczej do miana ponadczasowych klasyków.

    więcej

Polecamy przeczytać

  • Młodzi przedsiębiorcy odkrywają własny potencjał

    Młodzi przedsiębiorcy odkrywają własny potencjał 0

    Czy istnieje granica wiekowa, która określa gotowość człowieka do myślenia w kategoriach rozwoju kompetencji biznesowych? Dlaczego młody człowiek nie może uczyć się bycia przedsiębiorczym już w szkole podstawowej? Czy zaradność życiowa jest mniej ważna od polskiego, matematyki czy nauki zawodu?

    więcej
  • Piękniejsza strona czekolady

    Piękniejsza strona czekolady 0

    Statycznie rzecz biorąc, to płeć piękna bardziej lubi jeść czekoladę. Jednak po drugiej stronie, czyli wśród, którzy robią czekoladowe cuda, znajdziemy głównie mężczyzn. Joanna Olszewska jest w tym gronie jedną z nielicznych kobiet, które łamią tą regułę. I łamie też przekonanie, że czekolada służy wyłącznie do jedzenia...

    więcej
  • Od blogera do chocolatiera

    Od blogera do chocolatiera 0

    Czekolada, to dla niego synonim prawdziwego cukiernictwa. To dla niej zamontował w domu rodzinnym ogromną zamrażarkę, uczył się zamszowania do 4 nad ranem i 3 razy składał CV do Akademii Czekolady. Dziś może z dumą powiedzieć o sobie, że dołożył do polskiego nowoczesnego cukiernictwa swoją ciężko wypracowaną cegiełkę.

    więcej
  • Podróż po europejskich muzeach czekolady

    Podróż po europejskich muzeach czekolady 0

    Trudno dziś mówić o tym, kto pierwszy wpadł na pomysł otwarcia tego najsłodszego w świecie muzeum, ale pewne jest jedno, mają one dać podstawową wiedzę na te­mat czekolady bean to bar, a jednocześnie sprawić frajdę najmłodszym odwiedzają­cym m.in. poprzez możliwość posmako­wania świeżo wyprodukowanej masy cze­koladowej...

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe