czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuły

  • Szkolenie: We francuskim stylu – nowe trendy w ciastach francuskich

    Szkolenie: We francuskim stylu – nowe trendy w ciastach francuskich 0

    Kto najlepiej łączy te trzy słowa: szyk, styl i ciasto francuskie? Oczywiście pastry chef Thierry Ayel! Francuski mistrz zaprasza na swoje najnowsze szkolenia z ciasta listkującego. Nowe techniki skracające czas przygotowania klasyki francuskiego cukiernictwa i nowe produkty na miarę nowych czasów. Tego nie można przegapić :)

    więcej
  • Konsument jest najważniejszy!

    Konsument jest najważniejszy! 0

    Największym atutem targów WoldFood Warsaw jest możliwość bezpośredniego kontaktu producentów, przetwórców i handlowców skoncentrowanych na konsumencie i wspólnie niejako oferujących innowacyjne i tradycyjne zarazem produkty.

    więcej
  • Rogal z makiem i certyfikatem

    Rogal z makiem i certyfikatem 0

    Co prawda najwięcej rogali świętomarcińskich zjadanych jest 11 listopada, ale w tym roku w centrum uwagi były one również 3 listopada. Nie tylko ze względu na to, że przyznane zostały certyfikaty z prawem do wytwarzania ich jako produktu regionalnego. Poznański rogal doczekał się też swojej podobizny na znaczku pocztowym!

    więcej

Polecamy przeczytać

  • Realne perspektywy rzemiosła piekarskiego

    Realne perspektywy rzemiosła piekarskiego 0

    Żeby realnie myśleć o przyszłości piekarstwa rzemieślniczego i tradycyjnego pieczywa, należy skupić się na teraźniejszości
    i wypracować wspólne rozwiązania, które pozwolą nam zatrzymać negatywny trend dotykający rzemiosła. Z takiego założenia wyszło SRP RP, które zorganizowało wrześniową debatę dla piekarzy.

    więcej
  • Boska czekolada w 9 odsłonach

    Boska czekolada w 9 odsłonach 0

    Pod wieloma względami jest niezastąpiona. Wprawia w dobry humor, neutralizuje jesienną melancholię i uzależnia jak mało co. Zniewala kobiety, urzeka mężczyzn, a przede wszystkim ma niesamowitą moc inspirowania cukierników i pasjonatów słodkości. Zobaczcie, co z niej przygotowali i na ile sposobów.

    więcej
  • Nieuczciwe wykorzystywanie przewagi kontraktowej

    Nieuczciwe wykorzystywanie przewagi kontraktowej 0

    12 lipca br. weszły w życie nowe przepisy dotyczące  przeciwdziałania nieuczciwemu wykorzystywaniu przewagi kontraktowej w obrocie produktami rolnymi i spożyw­czymi. Wprowadzona regulacja ma przeciwdziałać nadużywaniu siły ekonomicznej dostawców, producentów albo nabywców produktów wobec swoich kontrahentów...

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe