...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Piec obrotowy I-Seria

    Piec obrotowy I-Seria

    Piec obrotowy I-series został stworzony z myślą o ciężkim, przemysłowym wypieku pieczywa, 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.

    Jego konstrukcja umożliwia wypiek trzech wózków jednocześnie. Pozwala to na znaczne zmniejszenie zużycia energii (relatywnie piec zużywa o 35% mniej energii niż piece jedno czy dwuwózkowe) oraz redukcję kosztów przy zakupie urządzenia i jego instalacji.

    Nowoczesne systemy i rozwiązania techniczne, bardzo efektywny wymiennik ciepła, doskonała izolacja termiczna, to cechy pozwalające zaspokoić wymagania każdego piekarza, którego celem jest wysoka jakość wypieku oraz niskie koszty energii i serwisu.

    Maj 2020. Instalacja 4. przemysłowych pieców I62 Sveba Dahlen w piekarni BREL Zabrze



    Opis produktu:
    • Ogrzewanie: elektryczne, gazowe, olejowe.
    • Doskonała izolacja termiczna wełną skompresowaną.
    • Wewnątrz i na zewnątrz wykonany ze stali kwasoodpornej.
    • Duża, podwójna szyba rewizyjna w drzwiach, wykonana ze szkła odbijającego ciepło, dobrze oświetlona.
    • Piec szybko się dogrzewa, gwarantuje duże oszczędności energetyczne.
    • Drzwi otwierane na prawą stronę.
    • Bardzo efektywny kulowy system zaparowania.
    • Maksymalna temperatura wypiekowa 350°C.
    • Podczas wypieku wózki znajdują się na platformie wypiekowej wykonanej ze stali nierdzewnej.
    • Slow start – sterowanie obrotem platformy za pomocą falownika.
    • Funkcja ekonomiczna – gdy piec nie jest używany przez okres powyżej 1 godziny, sam obniża temperaturę w komorze wypiekowej do 100°C.
    • Płynna regulacja prędkości pracy turbin nadmuchowych- funkcja szczególnie przydatna przy wypieku serników i delikatnych produktów

     

    Więcej
  • Drożdżówki z piekarni

    Drożdżówki z piekarni

    Koncept 5 rozmaitych drożdżówek na pysznym cieście drożdżowo-twarogowym z szerokim wachlarzem nadzień na każdy dzień tygodnia!

    • Meksykana- drożdżówka z egzotycznym nadzieniem meksykańskim, kukurydzą oraz ciągnącym się serem mozzarella
    • Karmella- drożdżówka z ujmującym połączeniem karmelu oraz soli będącym aktualnie jednym z najbardziej wyszukanych smaków
    • Raffaella- drożdżówka o oryginalnym smaku masy migdałowej w towarzystwie kokosa, otulona migdałami
    • Szarlotta- drożdżówka z wyjątkowym połączeniem nadzienia jabłkowego, aromatycznego cynamonu oraz chrupiących orzechów
    • Pieguska- drożdżówka z aksamitnym kremem budyniowym i kawałkami wybornej czekolady
     

    Zobacz PDF >

    Więcej
  • Środek wypiekowy T22

    Środek wypiekowy T22

    Wydajny środek wypiekowy z grupy Clean Label, przedłużający świeżość każdego pieczywa.

    Produkt znacząco przedłuża świeżość pieczywa, które przy odpowiednim zabezpieczeniu, nie traci swojej miękkości i walorów smakowych przez min.14 dni. Szczególnie dedykowany do pieczywa mieszanego, choć wyraźnie poprawia świeżość także pieczywa pszennego i żytniego.

    Produkt dodatkowo pozwala uzyskać dużą objętość oraz wyjątkowo delikatny miękisz o równomiernej porowatości. Doskonale sprawdza się zarówno w obróbce ręcznej, jak i w produkcji na liniach przemysłowych.

    Został przygotowany z odpowiednio dobranych preparatów enzymatycznych, bez zastosowania emulgatorów, dzięki czemu spełnia wymogi „czystej etykiety”.

    Składniki: mąka pszenna, enzymy: ksylanaza, amylaza; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; drożdże suszone.

     

    Więcej
  • "Kreacje"

    "Kreacje"

    Pierwsza w Polsce „taka” książka cukiernicza. Jej autorami jest trójka utalentowanych artystów świata cukierniczego: Michał Iwaniuk, Maciej Rosiński oraz Maciej Wiśniewski. Książka to podręcznik dla profesjonalnych cukierników i zawiera 36 sprawdzonych autorskich receptur deserów w formie monoporcji. Praca z ich w 100% odtwarzalnymi przepisami zawartymi w publikacji wniesie jakość Twojej oferty na wyższy wymiar smaku i formy deseru artystycznego.

    Adepci sztuki cukierniczej pracując z książką „Kreacje - Iwaniuk Rosiński Wiśniewski” rozwiną swoją wiedzę na temat: dostępnych technologii, najlepszej jakości produktów, kompozycji smaków i wykończeń oraz metodyki pracy, co pozwoli im wznieść swoje umiejętności na poziom mistrzowski.

    Cena: 320 zł

    Ilość stron 272
    Oprawa - twarda

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Michał Iwaniuk, Maciej Rosiński, Maciej Wiśniewski
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 320,00 zł

  • Mistrz Branży wrzesień-październik 2020

    Mistrz Branży wrzesień-październik 2020

    To było wyjątkowe pracowite lato! Po miesiącach zastoju, właściciele lodziarni, cukierni, kawiarni i hoteli starali się nadrobić “covidowe” straty. Prawda jest jednak taka, że bez względu na okoliczności  i zewnętrze trudności,  ciężka praca zawsze była i jest stałym elementem prowadzenia działalności wszystkich tych, którzy mają ambicję na więcej. Jak w żadnej innej branży, w gastronomii to więcej oznacza poświęcenie w dzień, w nocy, w święta... Dlatego tak łatwo o to, by zanim nadejdzie sukces, przyszło wypalenie. Jak się przed nim ustrzec? W pracy trzeba szukać... frajdy! To tylko jeden z elementów filozofii sukcesuTomasza Dekera, który może się poszczycić tytułem Prix Au Chef Pâtissier 2020...


    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Filozofia sukcesu Tomasza Dekera
    Słodkości ze szczawiem, winem i gwiazdką

    Mistrz produkcji
    Niezwykłe studio projektowe
    Niebieskie jedzenie, czyli niezdrowe?
    Branża na ostrzu noża – felieton Macieja Rosińskiego
    Kreatywny sugarcrafting z Angeliką Chwyć – barwniki
    Kolejne nowości w ofercie firmy Dorosiowe Ranty
    Beza – lekkość piórka na wagę złota

    Receptury

    • Ciasteczka Gold
    • Tort kawowy z mleczną czekoladą
    • Beza wegańska
    • Beza z marakują, czarną porzeczką i nutą pomarańczy
    • Beza owocowa

    Lodziarskie ABC
    Anio – tabliczki doprawione wyobraźnią
    Sarah Hardy – mistrzyni czekoladowej anatomii i makabry
    Kromka z kolorem
    Modernizując, nie możesz pominąć aspektów energetycznych
    Kompendium wypieków: ciasto drożdżowe
    Jakość pamięta się o wiele dłużej niż cenę
    Tłuszcz w formie
    Bułki prostokątne

    Mistrz sprzedaży
    4 sposoby na wyższą rentowność każdej piekarni
    Idzie jesień, a wraz z nią zmiany
    17 pomysłów na atrakcyjne posty w social mediach
    Jedzenie w obiektywie, cz. I. Jak robić i... jak nie robić zdjęć słodkościom

    Flash News

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżacy numer Mistrza Branży >

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe