czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • „Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem”

    „Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem”

    Słodkie sekrety to druga po bestsellerowej "Bez glutenu, bez wyrzeczeń" książka Weroniki Madejskiej, autorki bloga natchniona.pl. Tym razem na warsztat weszły bezglutenowe słodkości, wymyślone,  stworzone i przetestowane przez Autorkę, która od 12. roku życia stosuje dietę bezglutenową.

    Początki, jak pisze Weronika Madejska, nie były łatwe. Ale od czasu, kiedy sama postanowiła poznać tajniki kuchni bezglutenowej, wszystkie potrawy nabrały smaku jak z babcinej kuchni lub wykwintnej restauracji, w zależności od potrzeby. Słodkie sekrety są odpowiedzią na zapotrzebowanie rynku. Dzięki bezpośrednim rozmowom z  czytelnikami bloga i z uczestnikami warsztatów Autorka dowiedziała się, jak z wieloma nietolerancjami pokarmowymi borykają sie ludzie, a pytania o bezglutenowe łakocie powtarzały sie ze zdwojoną częstotliwością. Nie kryje, że miała chwile zwątpienia, nie zawsze wszystko się udawało, ale z uporem i dzięki ciągłej praktyce tworzyła najlepsze z możliwych proporcji, eksploatowała piekarnik ponad miarę, doprowadzając do granic wytrzymałości kolejne sprzęty.

    Tym sposobem powstała książka piękna w całej swojej okazałości. Piękna w formie, "pyszna w smaku" i co najważniejsze bardzo praktyczna. Stworzona dla wszystkich kochających słodkości, nie pomijając najmłodszych :)

    Weronika Madejska nie jest weganką, ale w swojej najnowszej książce zrezygnowała zupełnie z produktów zwierzęcych, by udowodnić, ze dieta oparta na składnikach roślinnych może przekroczyć próg absolutnie każdego domu. Udowadnia, ze zdrowy sposób odżywiania nie zabrania sięgania po słodkie kremy, ciągnące się czekoladowe ciasteczka czy pulchne, wyrośnięte ciasta stawiane w niedzielę na stole nakrytym białym obrusem.

    [img]12988[/img]

    "Słodkie sekrety" są podzielone na pory roku, a każda z nich na podrozdziały: na co dzień, dla malucha, na szybko, na wyjątkowe okazje, dzięki czemu możliwe jest szybkie wyszukanie inspiracji na dany moment. Na kolejnych stronach można odnaleźć przepisy bez glutenu, nabiału, jajek, żelatyny, a także cukru. Pierwszy rozdział natomiast pozwala opanować podstawy, a dzięki zawartym w nim wskazówkom dotyczącym zamienników możliwe jest dostosowanie receptury do swoich indywidualnych potrzeb.

    "Słodkie sekrety" to przewodnik wyjątkowy, który ułatwi poruszanie się w "zredukowanym"  kulinarnym świecie
    i rozwieje niekończące się z racji tych ograniczeń wątpliwości. Gorąco polecamy, nie tylko dla bezglutenowców, ale dla wszystkich kochających zdrowe słodkości!

    Weronika Madejska - dwudziestoletnia, niezwykle utalentowana adeptka sztuki kulinarnej. Autorka poczytnego, nagradzanego bloga Natchniona.pl i bestselleru Bez glutenu, bez wyrzeczeń. Jej pierwsze przepisy są efektem osobistych zmagań z nietolerancją glutenu, ale Weronika odpowiada też na potrzeby swoich czytelników i coraz częściej proponuje wyłącznie roślinne potrawy bez alergenów. Autorka prowadzi też warsztaty i stara się tworzyć przestrzeń dla wszystkich, którzy chcą nie tylko zdobyć nowe umiejętności, ale też porozmawiać i wymienić się doświadczeniami. Marzy o własnej, zupełnie bezglutenowej, niepowtarzalnej restauracji z wysokim sufitem, ciepłą szarlotką i najlepszą kawą.
     

    Więcej
  • 3 PraKłosy - mieszanka do wypieku pieczywa mieszanego

    3 PraKłosy - mieszanka do wypieku pieczywa mieszanego

    Zawiera pszenicę samopszę, pszenicę orkisz oraz nasiona chia (Salvia hispanica).

    KOMPLET 3 PraKłosy – oryginalny chleb o pradawnej sile!

    KOMPLET 3 PraKłosy to skoncentrowana mieszkanka przeznaczona do wypieku pieczywa mieszanego.

    Tworzą ją orkisz i samopsza – dwa pradawne zboża – oraz nasiona chia (Salvia hispanica).

    To unikalne połączenie pozwoliło uzyskać pyszne pieczywo, o pełnym aromacie i dużej porowatości, będące pełnowartościowym przysmakiem.

    Więcej
  • Promocja BBQ

    Promocja BBQ

    Za jednorazowy zakup 8 opakowań Mais Mix (120 kg) lub 5 opakowań Pane Luciane (125 kg) - 1 wiaderko Tiger Paste Salt & Paper za 1 zł!

    Zastosowanie do wielu rodzajów chleba i pieczywa drobnego. Łatwe zastosowanie. Pikantny smak. Pieczywo nabiera tygrysiego wzoru. Pasta nadaje się również doskonale do wzbogacaniua pieczywa grillowego.

    Czas trwania promocji 19.04 - 31.05.2017

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    CSM Bakery Solutions
    sprzedawca
    CSM Polska

    Cena do negocjacji

  • Martini Linea Gelato - linia produktów do produkcji lodów

    Martini Linea Gelato - linia produktów do produkcji lodów

    Bazując na kilkudziesięciolrtnim doświadczeniu włoskiego producenta Master Martini, odpowiada potrzebom najbardziej wymagających mistrzów cukiernictwa i lodziarstwa. Charakteryzująca się najwyższa jakością, stworzona ze starannie dobranych składników z uwzględnieniem prozdrowotnych trendów żywieniowych i innych wymagań współczesnego konsumenta.

    W skład Martini Linea Gelato wchodza płynne i proszkowe bazy do lodów, pasty smakowe, polewy i dekoracje czekoladowe, orzechy i owoce. To kompletny asortyment do produkcji najwyższej jakości lodów - "made in Italy".

    Więcej
  • Ciasto czekoladowo-kakaowe

    Ciasto czekoladowo-kakaowe

    Mieszanka do wypieku ciasta biszkoptowo-tłuszczowego.

    Wyrafinowany smak i zapach ciasta podkreśla zawartość czekolady i kakao. Wyroby gotowe charakteryzują się wilgotnym miękiszem i puszystą strukturą. Ciasto idealnie komponuje się z galaretkami, delikatnymi musami. Może być idealną baza do tortów i deserów.

    Więcej
  • Katalog reklam - Mistrz Branży kwiecień 2017

    Katalog reklam - Mistrz Branży kwiecień 2017

    Indeks reklam

    Comprital Polska    Ośrodek szkoleniowy dla lodziarzy i cukierników - warsztaty, szkolenia, kursy
    Csm Polska    Promocja BBQ. Wiaderko Tiger Paste Salt & Paper za 1zł.
    Erg System     Opakowania transportowe wielorazowego użytku
    Fritsch Polska    Wprowadzamy Państwa pomysły w życie. Indywiduzalnymi rozwiązaniami od planowania po instalację.
    Kandy     Termstabilne nadzienie o smaku orzechowym
    Komplet Polska     3 PraKłosy - mieszanka do wypieku pieczywa mieszanego
    Kruszwica    Margaryna Maestra. Wspieramy pasje Mistrzów.
    Lesaffre Polska    Chleb Sielski. Wielka moc ukryta w małych ziarenkach. Czysta etykieta.
    Magorex    Blachy, formy i zestawy blach AluSteel
    Magorex    Stojaki do tortów
    Master Martini Polska    Martini Linea Gelato - eksplozja smaku
    Mussana Polska    Maszyny do bitej śmietany i lodów
    Plus    Promocja. Za zakup 200 l. oleju Maestro Świeżość i Kolor.
    Sempre    Lody rzemieślnicze - sposób na biznes? Warsztaty, szkolenia, konsultacje
    Uniferm Polska    Świąteczne ciasta
    Unifet    Dwie nowe margaryny: PRIMERA TRANSFREE Kremowa 80 CLEAN LABEL oraz Cukierniczo-Kremową PALMFREE 80
    Zeelandia    Nowość. Ciasto czekoladowo-kakaowe.


    Wydarzenia branżowe
    Targi WorldFood     11-13 kwietnia 2017, Warszawa
    Targi Mazury HoReCa     25-26 kwietnia 2017, Ostróda
    Targi BAKEPOL    9 - 12 września 2017, Lublin
    Cake Festival Poland     14-15 października 2017, Katowice

    Pozostałe
    Babka Migdałowa - receptura
    Biznesowy Trójkąt Bermudzki - najczęstsze grzechy w biznesie
    FRITSCH Techlogogy Center POLSKA
    Flash News

    Do zobaczenia na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub do ściągnięcia (tylko aktualny) w formie PDF>>

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe