czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • IRIS – miesiarki spiralne

    IRIS – miesiarki spiralne

    IRIS – miesiarki spiralne o pojemności od 30 do 300 kg. Master Plus – od 160 do 300 kg, z wymiennymi narzędziami, dwie prędkości dzieży i dwie prędkości spirali = najlepsza jakość miesienia ciasta, uruchomienie techniczne.

    Niezawodność, płynność i cicha praca napędów. Korpusy wykonane z odlewów, pokryte utwardzanymi powłokami lakierniczymi. Kotły, spirale, kraty zabezpieczające i części miesiarek mające kontakt z ciastem wykonane są ze stali nierdzewnych (INOX) i tworzyw dopuszczonych do kontaktu z żywnością.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    BAKAtech
    sprzedawca
    Sama Serwis

    Cena do negocjacji

  • Ubijaczki planetarne

    Ubijaczki planetarne

    Ubijaczki planetarne o pojemności od 10 do 200 l, uruchomienie techniczne, 24 miesiące gwarancji.
    Zaprojektowane do bezawaryjnej pracy w ciężkich warunkach – w trakcie eksploatacji praktycznie nie wymagają zabiegów konserwatorskich i serwisowych. Stosowane są w przemyśle piekarniczym, cukierniczym i ciastkarskim, gdzie wymagane są elastyczność i trwałość. Pozwalają na optymalne dopasowanie procesów wyrabiania ciasta, poczynając od twardych, gęstych ciast, aż po lekkie jak bita śmietana czy kremy.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    BAKAtech
    sprzedawca
    Sama Serwis
  • Piece termoolejowe

    Piece termoolejowe

    Piece termoolejowe wsadowe przystosowane są do intensywnej eksploatacji. Zajmują małą powierzchnię w piekarni w stosunku do ich powierzchni wypiekowej. Technologia produkcji oraz najwyższej jakości materiały zapewniają ich długoletnią żywotność. Konstrukcja gwarantuje równomierny rozkład temperatury na półkach, ponieważ olej (nośnik ciepła) jest nieustannie tłoczony przez pompę. Każdy model posiada w standardzie dodatkową wytwornicę pary do komory garowniczej. Termosystem gwarantuje o 30% mniejsze zużycie energii w porównaniu z piecami cyklotermicznymi.

     

     

    Model
    30.04.150 31.05.180 30.04.220 31.05.270 30.06.315 31.08.400
    Moc komory kW 3,3 3,3 4 4 4 6
    Komory szt. 5 6 5 6 7 9
    Zaparowniki szt. 6 7 6 7 8 9
    Powierzchnia wypiekowa m2 15 18 22 27 31,5 40
                   
    Wymiary komory              
    Szerokość mm 1230 1230 1860 1860 1860 1860
    Głębokość mm 2450 2450 2450 2450 2450 2450
                   
    Wymiary pieca              
    Szerokość mm 1630 1630 2300 2300 2300 2300
    Głębokość mm 3000 3000 3000 3000 3000 3000

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    IBIS
    sprzedawca
    IBIS
  • Piece elektryczne cukierniczo-piekarnicze

    Piece elektryczne cukierniczo-piekarnicze

    Modułowa budowa pieców elektrycznych daje klientom możliwość ich dowolnej konfiguracji i wyposażania w m.in.: okap, regał do odkładania blaszek, komorę garowniczą bądź podstawę. Piece mogą posiadać od 1 do 6 niezależnych komór wypiekowych o różnych pojemnościach. Każda jest niezależną jednostką i posiada układ zaparowania oraz panel sterowniczy, przez co regulacja temperatury grzałek dolnych i górnych odbywa się osobno dla każdego z pokładów. Atutem pieców jest ponadto możliwość wypieku różnego asortymentu jednocześnie. Panel sterowniczy jest intuicyjny i wszechstronny, a jego przyjazny dla użytkownika interfejs umożliwia wygodną obsługę oraz programowanie i nadzorowanie pracy.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    IBIS
    sprzedawca
    IBIS
  • Miesiarki spiralne

    Miesiarki spiralne

    Miesiarki spiralne zostały zaprojektowane tak, aby w bardzo krótkim czasie wymiesić wszystkie składniki i osiągnąć najlepsze parametry ciasta. Bardzo cichą pracę urządzenia gwarantuje zastosowanie najnowszych osiągnięć w napędzie dzieży i miesidła. Zastosowanie falownika w każdym modelu sprawia, że urządzenia mają wszechstronne zastosowanie w przemyśle piekarniczym oraz cukierniczym. Możliwość dopasowania obrotów miesidła w procesie miesienia ciasta to najlepsze narzędzie w rękach technologa, które pozwoli na produkcję najbardziej wymagających rodzajów ciast i mas cukierniczych.  Oferujemy 3 tryby miesienia w 6 prędkościach pracy.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    IBIS
    sprzedawca
    IBIS
  • Profesjonalne masy cukrowe Pettinice

    Profesjonalne masy cukrowe Pettinice

    Torty w stylu angielskim są coraz bardziej popularne i stają się nieodłącznym uzupełnieniem ślubów, narodzin dziecka, Pierwszej Komunii Świętej czy innych jubileuszy. Dzięki masie dekoracyjnej Pettinice, jest możliwe wykonanie najbardziej wymyślnych dekoracji ciast i tortów. Wysoka plastyczność masy i podatność na wałkowanie powoduje, że nadaje się ona zarówno do obkładania tortów, jak i do wykonywania elementów dekoracyjnych (falbanki, listki itp.). W stałej sprzedaży dostępnych jest wiele kolorów.

        Pettinice Black (czarny)
        Pettinice Blue (niebieski)
        Pettinice Fuchsia (purpurowo - czerwony)
        Pettinice Green (zielony)
        Pettinice Lime Green (limonkowy)
        Pettinice Pink (różowy)
        Pettinice Red (czerwony)
        Pettinice White (biały)
        Pettinice Yellow (żółty)

     

    Aby uzyskać jeszcze szerszą paletę kolorów można je ze sobą łączyć lub stosować dodatek barwników spożywczych. Powierzchnia dekoracji może być dodatkowo malowana aerografem lub natryskiwana czekoladą. Wyroby udekorowane masami Pettinice nie sprawiają problemów podczas ich porcjowania.



    Więcej

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe