czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Pyszności z roślin. Szybkie wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału

    Pyszności z roślin. Szybkie wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału

    Kiedy w styczniu 2017 r. przeprowadzałam wywiad z Pawłem Ochmanem, autorem bloga weganon.pl, jego książka była jeszcze w sferze marzeń i planów. Teraz to marzenie się spełniło. Nakładem wydawnictwa Znak ukazały się „Pyszności z roślin. Szybkie wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału”.

    Paweł Ochman jest weganinem, naukowcem i – jak sam o sobie mówi – czekoladożercą, wielbicielem wypieków i deserów na bazie czekolady. Jego książka idzie właśnie w tę słodką stronę, inspirując do wegańskich cukierniczych eksperymentów. Jest sezonowo, kolorowo, apetycznie. „Pyszności z roślin” to prawie 300 stron przepisów i inspiracji! Wiele z nich to powroty do smaków z dzieciństwa, ukazanie ich w nowej, roślinnej odsłonie. Sam autor przyznaje, że jego przygoda z cukiernictwem zaczęła się od zeszytu z przepisami mamy. Na początku książki znajdziemy rozdział „Warsztat cukiernika”, który pozwala czytelnikom przygotować się do domowej produkcji roślinnych słodkości, a pod koniec garść bazowych, podstawowych przepisów.

    Bez deseru dzień nie istnieje! Bo deser – wg Pawła Ochmana – ma cieszyć podniebienie, dostarczać cennych składników odżywczych i stanowić uzupełnienie pozostałych posiłków w ciągu dnia. Desery i wypieki Pawła Ochmana cieszą także oczy. Jego zdjęcia – znane już z bloga – mają niepowtarzalny styl, przyciągają piękną, nasyconą kolorystyką. Doskonale współgrają ze składnikami deserów i ciast, których podstawą nie są niezdrowe tłuszcze i biały cukier, ale to, co najlepsze: kasze, nasiona, owoce, wysokiej jakości czekolada, a także warzywa korzeniowe i rośliny strączkowe, bo „kuchnia roślinna nie zna granic w smaku i kształcie”.

    Są w książce Pawła Ochmana przepisy na mniejsze i większe słodkości, na wypieki świąteczne, roślinne wersje znanych z kuchni mam i babć ciast i deserów, receptury z dodatkiem warzyw, a także słodkie inspiracje z różnych stron świata (na przykład przepisy na francuskie magdalenki, włoskie biscotti, amerykańskie czekoladki Reese’s, szwedzkie bułeczki kanelbullar, hiszpańskie churros, tort szwarcwaldzki; wszystkie w wegańskiej odsłonie).

    „Słodka” przygoda Weganona trwa już 26 lat. Autor bloga zaprasza do udziału w niej, dając nam swoją książkę do rąk.

    Ewa Siuda-Szymanowska

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Paweł Ochman
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    Cena do negocjacji

  • Tajniki czekolady

    Tajniki czekolady

    Mistrz cukiernictwa Mark Tilling, dwukrotny laureat zawodów UK Chocolate Masters i zwycięzca pierwszej serii programu Bake Off: Crème de la Crème stacji BBC Two, zdradza przepisy na swoje popisowe wyroby w nowoczesnym, inspirującym i starannie przygotowanym poradniku "Tajniki czekolady".

    Mark Twilling w najnowszym poradniku opisuje proces powstawania czekolady od ziarna do tabliczki. Początkujący cukiernik znajdzie tu wszystko, czego potrzebuje – od wykazu podstawowego sprzętu kuchennego po sposoby temperowania czekolady. Dwadzieścia wypróbowanych przepisów, zilustrowanych krok po kroku zdjęciami, jest na tyle łatwych, że każdy z łatwością zrealizuje je w domu, tym samym dorównując repertuarem i kreatywnością zawodowym szefom kuchni. To już czwarta książka Marka Tillinga, głównego wykładowcy w Squires Kitchen International School.

    Książkę można kupić TUTAJ

    Więcej
  • Mak mielowy i parzony

    Mak mielowy i parzony

    Specjalnie przygotowany mak o naturalnym smaku i aromacie.

    Okres przydatności od 8 do 10 miesięcy.

    Polecamy również Makoven do makowców. Nowe nadzienie makowe z zawartością maku 55,5%. Idealne do makowców, strucli itp.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Semix
    sprzedawca
    Semix

    Cena do negocjacji

  • Skoncentrowane pasty owocowe

    Skoncentrowane pasty owocowe

    Pasty owocowe to produkt, którego widoczne i wyczuwalne w smaku kawałki owoców nadają naturalną barwę, smak i aromat wyrobom lodziarskim i cukierniczym.

    Szczególnie polecamy jako dodatek do kremów, budyniów, śmietany oraz mas lodowych.

    Sporządzono z 110 g - 240 g owoców na 100 g gotowego produktu.
    Ekstrakt: min. 65%.
    Dozowanie: 6-10% w stosunku do masy całkowitej.

    Zastosowanie:

    • składnik mas lodowych
    • dodatek do śmietany oraz kremów budyniowych i tłuszczowych
    • składnik ciast biszkotowo-tłuszczowych
    • dodatek do genażu

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Prospona
    sprzedawca
    Prospona
  • Najwyższej jakości bezglutenowe mąki ekologiczne serii Bioharmonie

    Najwyższej jakości bezglutenowe mąki ekologiczne serii Bioharmonie

    Dzięki nowoczesnym technologiom własnego biomłyna oraz długoletniemu  doświadczeniu  jesteśmy  w stanie zaoferować  największy wybór wysokiej jakości produktów młynarskich BIO.

    Nasz młyn został wyposażony w nowoczesny układ technologiczny mielenia, w którym ziarna mielone są w sposób jak najbardziej oszczędny, by produkt finalny zawierał wszystkie walory odżywcze składników. 

    Skupiamy się na przetwarzaniu starych tradycyjnych upraw, jakimi są m.in. gryka i pszenica orkiszowa. Wśród naszych produktów młynarskich można znaleźć przetworzone na różne sposoby ziarno oraz szeroką ofertę białej i pełnoziarnistej  mąki ze zbóż standardowych oraz nietradycyjnych.

    Wyśmienity smak i wysoką jakość naszej mąki zapewniamy również  dzięki minimalizowaniu  przenoszenia ziarna podczas procesu mielenia, eliminuje to także proces zwietrzania.  Celem zagwarantowania naszym klientom  zawsze świeżych , smacznych  i bogatych  w wartości odżywcze produktów,  nie mielemy mąki na zapas, staramy się również unikać długookresowego jej magazynowania.

    Stramy się, aby mąka trafiała do naszych klientów jak najszybciej,  co jest gwarancją zawsze świeżego , wysokiej jakości produktu. Wszystkie  produkty  można u nas kupić zarówno w opakowaniach detalicznych, jak i zbiorczych czy też  opakowaniach do celów gastronomicznych.

    Przedstawiciel handlowy na Polskę
    Arkadiusz Michalski
    tel.: +48 664 409 484
    e-mail: michalski@probio.cz

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    PRO-BIO
    sprzedawca
    PRO-BIO

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe