...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Zarządzanie personelem oraz procesami w przedsiębiorstwach produkcyjno-handlowych

    Zarządzanie personelem oraz procesami w przedsiębiorstwach produkcyjno-handlowych

    Jeśli nurtują Cię pytania:

    Jak podwyższyć wartość średniego paragonu, jak zbudować system, który pozwala na sukcesywne podnoszenie wartości jednej transakcji?

    Jak skutecznie kontrolować poziom zwrotów zapewniając dostępność produktów Klientom?

    Jak minimalizować straty znane i nieznane w surowcach, wyrobach oraz towarach?

    Jak efektywnie rekrutować?

    Jak efektywnie planować i kontrolować czas pracy?

    Jak motywować pracowników, podnieść wydajność, zmniejszyć rotację i koszty zatrudnienia?

    Jak wygospodarować środki na wyższe płace, czyli jak stworzyć ekonomicznie skuteczny system motywacyjny dla różnych grup pracowników w obecnych realiach?

     

    Managers Group MA to firma z kilkudziesięcioletnim stażem w zarządzaniu personelem oraz procesami w przedsiębiorstwach produkcyjno-handlowych.

    Wyspecjalizowana w branżach FMCG ze szczególnym i unikalnym doświadczeniem w branży piekarniczo–cukierniczej.

    Wnosimy kreatywne myślenie, w praktyce wdrażając autorskie rozwiązania.

    Sprawdzone działania są podstawą naszych prostych i skutecznych rozwiązań.

    Obecnie wspieramy kilka podmiotów, łącznie zatrudniających około 2000 pracowników różnych szczebli.

     

    ZADZWOŃ:

    Maciej Komorowski Tel. 723-99-19-14

    Anna Lurje Tel. 723-99-19-10

    Więcej
  • Półautomatyczny system krojąco-pakujący

    Półautomatyczny system krojąco-pakujący

    Układ krajalnicy w stosunku do taśmy pakującoklipsującej w kształcie litery L, U lub Z

    Krajalnica półautomatyczna 3000 szt./h

     

    KROJENIE I PAKOWANIE – doskonały efekt krojenia chlebów żytnich

    -- system bocznego przytrzymywania kromek,

    - regulacja prędkości taśmy transportowej i noży tnących,

    - bieżąca regeneracja i filtracja oleju do smarowania noży,

    - szybka zmiana grubości kromek, sterowanie przez ekran dotykowy w j. polskim,

    - internetowa diagnostyka błędu w standardzie.

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Geth
    sprzedawca
    GETH
  • Automatyczny system krojąco-pakujący

    Automatyczny system krojąco-pakujący

    Krajalnica automatyczna 4200 szt./h. Redukcja siły roboczej!

     

    KROJENIE I PAKOWANIE – doskonały efekt krojenia chlebów żytnich

    - system bocznego przytrzymywania kromek,

    - regulacja prędkości taśmy transportowej i noży tnących,

    - bieżąca regeneracja i filtracja oleju do smarowania noży,

    - szybka zmiana grubości kromek, sterowanie przez ekran dotykowy w j. polskim,

    - internetowa diagnostyka błędu w standardzie.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Dovaina / Geth
    sprzedawca
    GETH
  • Katalog reklam marzec 2019

    Katalog reklam marzec 2019

    Co zdecydowało o zwycięstwie najmłodszych mistrzów Polski w lodziarstwie Mariusza Góreckiego i Jakuba Ćwiklińskiego?! Jak Karolina Gawrońska tworzy kultowe słodycze w wersji VEGE? Co zmienić w firmie, by produkować zero waste? Jak upiększyć chleby na wiosnę i zachwycić konsumentów wielkanocnymi wypiekami i deserami?

    Z dużą satysfakcją prezentujemy marcowe wydanie Mistrza Branży, gdzie dominują młodzi ludzie zarażający optymizmem, pewnością siebie i świeżym podejściem do lodziarstwa, cukiernictwa i piekarstwa. Nie brakuje też mądrości płynącej z doświadczenia dojrzałych mistrzów!

    Kiedy 18 lutego br. Mariusza Góreckiego i Jakuba Ćwiklińskiego okrzyknięto mistrzami Polski w lodziarstwie 2019 r., już wiedzieliśmy, kto pojawi się na okładce wydania marcowego! Najmłodi mistrzowie w historii Lodziarskich Mistrzostw Polski - notabene podopieczni mistrza cukiernictwa Pawła Mieszały - opowiedzieli nam o tym, jak cukiernictwo współgra z lodziarstwem, jak im się współpracowało podczas mistrzostw i jak się razem działa na co dzień.

     

    Karolina Gawrońska nie wygrała w żadnych mistrzostwach cukierniczych, a mimo to internauci mianowali ją Królową wegańskich słodyczy. Autorka bloga Savory or Sweet?, sportsmenka i dietetyczka w jednym „uzdrowiła” przemysłowe słodycze, tworząc Błeno, Tłiks, Lajon, Milkiłej czy Szokobons. Obok batoników, ciasteczek, cukierków i pralinek na specjalne miejsce zasłużyły lody, kremy i desery. Wszystkie bez glutenu, utwardzonych tłuszczów, mleka czy laktozy, naturalne i pyszne. Przekonajcie się, czy odmieni Wasze spojrzenie na łakocie :).

     

     

    W nowym wydaniu przekonacie się też, że droga do rodzinnej piekarni może prowadzić przez... siłownię! Tak było w przypadku Mateusza Szymury z Rybnika, który jednym będzie kojarzył się z crossfitem, a drugim - z postawieniem rodzinnej piekarni na nogi. Jak to się mu udało? Kto podał mu pomocną dłoń i służył fachową radą, by przejść rewolucję w piekarni? Dowiecie się również, jak młody piekarz rozkręca nowy marketing i zmienia optykę ślaskich konsumentów na temat chleba w swoim sklepie "Bekaryjo" z autorskim pieczywem.

     

     

    Kiedy Twoja piekarnia jest w potrzebie, zawsze warto zwrócić się do osób życzliwych, które mają podobny bagaż doświadczeń, a nawet porażek, jednak potrafiły wyjść z opresji. Zaprzyjaźniony z redakcją "Mistrza Branży" mistrz piekarstwa Bogdan Smolorz (Biopiekarz) postanowił podzielić się z naszymi Czytelnikami swoją wiedzą, co zrobić w kryzysowej sytuacji w piekarni. Od tego wydania rusza autorski cykl artykułów pt. "Kiedy Twoja firma potrzebuje pomocy", a zaczyna się od diagnozy i wstępnych wskazówek, co zrobić, kiedy trzeba naprawdę zacisnąć pasa.

     

    W tym wydaniu kontynuujemy temat zero waste. Tym razem nasza autorka Helena Chmielewska, we współpracy ze specjalistami, podpowiada, co zrobić, by nie marnować żywności: jak zrobić to bezkosztowo, działać proekologicznie, a także  wypracować dobre nawyki, dzięki którym unikniesz zakupów na wyrost. Słowem: nauczy oszczędzać czas, pieniądze i oczywiście jedzenie.

     

    Skoro mowa o zero waste, zajrzymy również do nowinek w świecie opakowań. Anna Olszewska-Adamowicz przybliża nam fenomen żyjącego, biodegradowalnego opakowania (powstałego z celulozy bakteryjnej), zaprojektowanego w Polsce. Tymczasem Adam Melkowski przygotował krótki przewodnik po tworzywach sztucznych, który podpowiada, w co można pakować, a czego kategorycznie nie używać w kontakcie z jedzeniem, zanim nie wprowadzi się opakowań biodegradowalnych nowej generacji.

     

     

    Dla miłośników pięknie zdobionych chlebów jak co miesiąc czeka tutorial mistrza piekarstwa Wiesława Kuci. Przekonacie się, że bez szczególnych zdolności plastycznych można efektownie udekorować bochenki chleba o różnych kształtach. Do tej sztuki wystarczą Wam szablony - proste w formie i bogate we wzory! Przy zachowaniu kilku wskazówek naszego mistrza i sprawdzonych szablonów - piękny efekt dekorowania gwarantowany.

     

    Na ile sposobów można interpretować i tworzyć wielkanocne wypieki, przekonaliśmy się, zapraszając liczne grono cukierników, piekarzy i pasjonatów domowych wypieków, a nawet kucharza! Swoje propozycje przygotowali również technolodzy znanych firm. Dzięki nim zebraliśmy 21 pomysłów na wielkanocne wypieki i desery - są wśród nich łamiący tradcyję przepis na torcik, egzotyczne serniczki, ciasteczka z kory dębu, wegańskie tiramisu, tradycyjny chleb do żurku czy graham w wersji BIO.

     

     

    Sprawdź, co jeszcze przygotowaliśmy w wydaniu marcowym.

     

     SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Młode wilki – rozmowa z Mariuszem Góreckim i Jakubem Ćwiklińskim, mistrzami Polski w lodziarstwie 2019 
    Z siłowni do piekarni. I z powrotem – rozmowa z Mateuszem Szymurą, właścicielem slepu z pieczywem Bekaryjo 
    Kultowe słodycze w roślinnej odsłonie – rozmowa z Karoliną Gawrońską, autorką książki "Wegańskie słodycze"

    Mistrz zarządzania
    Kiedy Twoja firma potrzebuje pomocy, cz. I – Diagnoza 
    Weryfikacja składki wypadkowej zwiększa koszty firm spożywczych

    21 receptur na Wielkanoc

    Wielkanocna tarta z mango 
    Wielkanocny tort czarne srebro 
    Torcik kakaowy z budyniem 
    Egzotyczny sernik z mango 
    Brownie z fasoli 
    Tiramisu bez jajek i mleka 
    Jagodowy makowiec
    Miniserniczki na cieście marchewkowym
    Ciasteczka z kory dębu z konfiturą jarzębinową 
    Kokosowo-cytrynowe ciasto drożdżowe z cytrynowymi kwiatkami
    Chlebki do żurku
    Wielkanocny chleb orkiszowy na zakwasie
    Graham Bio
    Chleb orawski Bio
    Pełne ziarno na zakwasie z kiełkami pszenicy
    Torcik wielkanocny NOCE
    Ciasto drożdżowe 
    Mazurek sezamkowy
    Ciasto z wiśniami w stylu wegańskim
    Czekoladowe PROFIT
    Pieczywo Omega 3

    Mistrz sprzedaży

    Trudni klienci, segmentacja rynku, skuteczna reklama – wyzwania współczesnego handlowca
    Żyjące opakowanie, które można zjeść?
    Co wiesz o tworzywach sztucznych?

    Flash News

    NOWE WYDANIE DOSTĘPNE w płatnej prenumeracie >>

     

    Zobacz online Katalog reklam lub pobierz AKTUALNY PDF 

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Formy piekarnicze

    Formy piekarnicze

    FORMY PIEKARNICZE wykonujemy głównie ze stali kwasoodpornej w gat. 304 (1.4301) (dopuszczone do wypieku każdego rodzaju pieczywa). Na życzenie Klientów produkujemy formy wypiekowe aluminiowe w gat. 5754 (PA11) z zaznaczeniem że są nie dopuszczone do kontaktu z żywnością o pH<4,5.

    KORZENIEWSCY to sprawdzony i pewny producent form piekarniczych wytwarzanych według indywidualnych potrzeb Klienta.

    W tym dziale oferujemy Państwu:

    • formy ze stali kwasoodpornej do każdego rodzaju chleba na zakwasie
    • formy z aluminium do pieczywa o odczynie pH<4,5
    • foremki kwasoodporne do ciast i chlebów domowych
    • keksówki oraz formy do pasztetów
    • formy pojedyncze z rączkami na wózki do pieców obrotowych
    • inne nietypowe formy pojedyncze


    Wybierając nasze produkty macie Państwo pewność, że kupujecie solidne, trwałe formy piekarnicze kwasoodporne wykonane wyłącznie z bezpiecznych materiałów z aktualnymi atestami.

    Więcej
  • Nowe nadzienia Zentis

    Nowe nadzienia Zentis

    Niepowtarzalne nadzienia na każdą porę roku:

    • Nadzienie o smaku grzanego wina

    • Nadzienie o smaku piernika

    • Nadzienie pomarańcza z goździkiem

    • Nadzienie pomarańcza – marcepan

     

    Więcej

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe