czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Nadzienie owocowe o smaku jagodowym

    Nadzienie owocowe o smaku jagodowym

    To idealna ekonomiczna propozycja do zastosowania w ,,jagodziankach”, nadaje się również do babeczek kruchych, rogalików i ,,deserówki”.

    Konsumując nadzienie odnajdziesz w nim całe owoce i naturalny jagodowy smak.

    Nadzienie posiada również idealną konsystencję, niewyciekającą z wyrobów podczas wypieku, można je również stosować jako bazę do łączenia z świeżymi jagodami.

    Zastosowanie nadzienia znacznie obniża koszty surowcowe wyrobów gotowych.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    JABEX
    sprzedawca
    JABEX

    Cena do negocjacji

  • Barwniki w żelu do czekolady

    Barwniki w żelu do czekolady

    Naturalne Barwniki w Żelu do Białej Czekolady, zostały stworzone specjalnie z myślą o barwieniu wysokiej jakości białej czekolady (niezawierającej tłuszczy roślinnych).
    Postać żelowa barwników, zapewnia łatwość i pewność każdej aplikacji, oraz nie zakłóca procesu temperowania czekolady.
    Naturalne Barwniki w Żelu do Białej Czekolady można z powodzeniem, wprowadzać we wszystkie masy tłuste.

    Opakowanie:
    Jedno opakowanie zawiera 35 gram barwnika.

    Kolory

    • Żółty
    • Pomarańcz
    • Pomarańcz
    • Morela
    • Truskawka
    • Truskawka
    • Malina
    • Zielony
    • Jagoda


    Zastosowanie
    Główne przeznaczenie: Prawdziwa Czekolada – szczególnie Biała, ale również Mleczna i Deserowa.
    Ponadto: Masy tłuste, polewy, kremy wysokotłuszczowe, masło i olej, aplikacje zawierające olej.

     
    Zalety barwników w Żelu (WS-G):

    •     Barwienie prawdziwej, wysokogatunkowej temperowanej czekolady w masie (również mlecznej i deserowej na kolory beżowe), naturalnymi barwnikami,
    •     Nie zaburza procesu powtórnego temperowania (np. na kolejny dzień po temperowaniuzabarwionej czekolady, możemy ją znowu rozpuścić, dobarwić i temperować,
    •     Barwniki zawierają jedynie naturalny barwnik(i) i lecytynę, nie zawierając: konserwantów, stabilizatorów ani żadnych sztucznych dodatków
    •     Niskie dozowanie dzięki dużej koncentracji barwnika (dozowanie na poziomie 3g-25g).


    Dozowanie
    Produkt wymaga bardzo dokładnego dozowania. Zaczynać dozowanie od minimalnej ilości barwnika 0,5g-3g na kg. Powoli należy zwiększać dozy do uzyskania pożądanego koloru. W warunkach domowych polecamy dozowanie czubkiem noża.
    W przypadku przedozowania, naturalny ekstrakt z którego został wytworzony barwnik może nieść smak i aromat.
     

    Informacje techniczne
    Naturalne barwniki do Czekolady (CHOCO) w Żelu, są barwnikami olejowo-rozpuszczalnymi o zwiększonej sile barwnej i koncentracji.
    Barwniki CHOCO, są zbudowane w oparciu o lecytynę, będącą formą żelu w temperaturze pokojowej, nierozpuszczalnej w wodzie. Należy je rozpuszczać bezpośrednio w czekoladzie czy tłuszczu.
    Barwniki nie zaburzają ani procesu temperowania ani procesu powtórnego temperowania czekolady. Na kolejny dzień, można ponownie roztopić i temperować wybarwioną i temperowaną czekoladę.

    Barwniki naturalne, zależnie od pH, mogą mieć różne odcienie koloru. Ponadto są one wyraźnie mniej odporne na obróbkę termiczną i bezpośrednie światło słoneczne od tradycyjnych barwników syntetycznych.

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Food Colours
    sprzedawca
    Food Colours
  • Sielski - mieszanka piekarska

    Sielski - mieszanka piekarska

    Mieszanka piekarska do produkcji pieczywa mieszanego z dodatkiem siemienia lnianego i nasion Chia.

    Niekwstionowaną zaletą nasion Chia jest wysoka zawartość kwasów Omega-3 (m. in. kwasu alfa-linolenowego, który pomaga w utrzymaniu prawidłowego  poziomu cholesterolu we krwi). Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2g ALA dziennie tj. około 2 kromek chleba Sielski. Nasiona Chia w połączeniu z siemieniem lnianym tworzą idealnie zgrany duet. Chleb Sielski dzięki dużej zawartości nasion ma wyjątkowo ciekawą, sprężystą strukturę miękiszu i wyrazisty smak i aromat.

    Zalety produktu:

    •     charaketrystyczny, rustykalny wygląd pieczywa
    •     wysoka wydajność mieszanki
    •     wysoka zawartosć kwasów Omega-3


    Naturalny skład mieszanki - czysta etykieta

    PDF >>

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Środek wypiekowy Ultra Plus Durum

    Środek wypiekowy Ultra Plus Durum

    Środek wypiekowy clean label do pieczywa pszennego i mieszanego.

    •  Produkt o szerokim zastosowaniu, doskonale nadający się do wypieku bułek, bagietek oraz chlebów.
    •  Wzbogacony o kwas z pszenicy durum oraz drożdże instant, dzięki czemu zapewnia wypiekom wyjątkowy smak i aromat, a także charakterystyczną porowatość miękiszu.
    •  Produkt wolny od  E, pozwalający uzyskać pieczywo z czystą etykietą .


    Składniki   
    gluten pszenny, kwas pszenny w proszku, słód pszenny, drożdże suszone, cukier, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; enzymy: amylaza, ksylanaza

     

    Wartość odżywcza

    wartość odżywcza  wartość odżywcza w 100 g mieszanki
    wartość energetyczna [kJ/kcal]: 1610/381
    tłuszcz [g]: 3,7
    - w tym kwasy nasycone [g]: 0,8
    węglowodany[g]:  45,9
    - w tym cukry [g]: 21,7
    błonnik[g]: 6,9
    białko[g]: 37,5
    sól [g]: 0,1
    Więcej
  • Środek wypiekowy Wezuwiusz

    Środek wypiekowy Wezuwiusz

    Środek wypiekowy clean label do chleba i bułek.   

    • Produkt przeznaczony do pieczywa pszennego i mieszanego, zapewniający ciastu stabilność oraz dużą objętość i  długotrwałą świeżość produktu gotowego.
    • Dzięki odpowiednio dobranym składnikom, doskonale sprawdza się zarówno w produkcji rzemieślniczej, jak również na liniach przemysłowych.
    • Produkt wolny od „E”, pozwalający uzyskać pieczywo z „czystą etykietą”.

     

    Składniki   
    mąka pszenna, enzymy: amylaza, ksylanaza, lipaza; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; drożdże suszone.

     

    Wartość odżywcza

    wartość odżywcza  wartość odżywcza w 100 g mieszanki
    wartość energetyczna [kJ/kcal]: 1455/343
    tłuszcz [g]: 1,7
    - w tym kwasy nasycone [g]: 0,4
    węglowodany[g]:  68,1
    - w tym cukry [g]: 7,5
    błonnik[g]: 4,2
    białko[g]: 11,8
    sól [g]: 0,08

     

    Więcej
  • Katalog reklam - Mistrz Branży luty 2017

    Katalog reklam - Mistrz Branży luty 2017

    Indeks reklam

    BakerLink    Idealne urządzenia do produkcji naturalnych kwasów: pszennych, żytnich, razowych.
    Carotex    CAROSMAK - doskonałe aromaty dla Mistrzów Cukiernictwa. Barwniki karotenowe.
    Comprital Polska     Athenaeum Comprital Warszawa. Ośrodek szkoleniowy dla lodziarzy, cukierników. Szkolenia.
    CSB-System    Modułowe Smart Factory. Oprogramowanie branżowe, rozwiązania automatyki przemysłowej...
    Csm     Jubileusz 25-lecia jednego z największych producentów w branży piekarsko-cukierniczej
    Erg System    Producent opakowań i skrzynek z tworzyw sztucznych. Kod rabatowy!
    FoodColours    Nowe barwniki do czekolady. Przyjdź i zobacz: Expo Sweet, SweetTARGi
    Geth    Myjka Guggenberger to popularność i uniwersalność zastosowania.
    Jabex    Nadzienie marchewkowe. Zapraszamy na Expo Sweet.
    Kandy    Termostabilne nadzienie kremowe o smaku orzechowym. Zapraszamy na Expo Sweet i SweetTARGi.
    Komplet Polska    3 PraKłosy. Mieszanka do wypieku pieczywa mieszanego, zawiera pszenicę, orkisz, nasiona chia.
    Kruszwica    Maestra. Wspieramy pasje Mistrzów.
    Lebo    Wózki cukiernicze i piekarnicze. Blachy do wypieku.
    Lesaffre Polska    Sielski to pieczywo mieszane z dodatkiem siemienia lnianego i nasion Chia. Czysta etykieta.
    Magorex    Smażalniki i nadziewarki do pączków. Zapraszamy na Expo Sweet.
    Magorex     Stojaki do tortów
    Plus     Lakierowe pasty alkoholowe Royal od Martin Braun i Grados są tworzywem w rękach cukiernika
    Prospona     Polecamy szeroką gamę owocowych dodatków do lodów. Zapraszamy na Expo Sweet.
    Sarana     Płyty Glasbord na ściany i sufity.
    Sempre    Zapraszamy do naszego sklepu dla cukierników, lodziarzy i baristów. Cetrum szkoleniowe.
    Teldream    Automatyka przemysłowa: dozowniki i mieszacze wody, regulatory temperatury i wilgotności...
    Uldo Polska    Wezuwiusz, Ultra Plus Durum - środki wypiekowe clean label. Czysta etykieta. Zapraszamy na Expo Sweet.
    Uniferm Polska    Pyszna perłowa pokusa. Pączki. Mieszanka Uniferm Quarkperlen.
    Unifet     Margaryny Puff Pastry, margaryny PREMIUM Cukiernicze,  margaryny UNI dla piekarstwa.
    Wiesheu Polska    Dibas - pierwszy piec sklepowy z chowanymi drzwiami. Zapraszamy na Expo Sweet.

     

    PONADTO
    - Flash News
    - Hurtownie Partnerskie
    - VII Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych w Warszawie, Expo Sweet 2017
    - Spokojny rytm pracy
    - Najgorsza reklama na świecie
    - Nowe możliwości najmniejszego systemu załadowczego MIWE Athlet L
    - Wyznaczamy trendy, tworzymy kierunki rozwoju
    - Kalendarz Marketingowca 2017

     Do zobaczenia na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub do ściągnięcia (tylko aktualny) w formie PDF>>

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe