...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Systemy załadunku i rozładunku

    Systemy załadunku i rozładunku

    ATLAS – nowoczesny system załadunku i rozładunku pieców piekarniczych
    System załadunku i rozładunku ATLAS i piece termoolejowe IBIS to gwarancja ekonomii wynikającej ze wzrostu produkcji przy zachowaniu najwyższej jakości i równomierności wypieków. Właściciele piekarni rzemieślniczych borykają się z problemami „brakujących rąk do pracy”, koniecznością redukcji kosztów i nieustannym podnoszeniem standardów pracy. Kluczowymi czynnikami pozostają również jakość pieczywa i wydajność produkcji. Odpowiedzią na te wszystkie kwestie ze strony polskiego producenta maszyn i pieców piekarniczych – firmy IBIS – jest system załadunku i rozładunku ATLAS zaprojektowany na miarę współczesnej piekarni. Należy mieć na uwadze, że automatyzacja piekarni nie oznacza rezygnacji z produkcji rzemieślniczej.

    Koniec z dźwiganiem ciężkich aparatów załadowczych i wyładunkiem łopatami
    Ręczny załadunek wymaga tężyzny fizycznej. Nieustanne dźwiganie aparatów załadowczych może prowadzić do bólu pleców i innych urazów, będących następstwem przeciążeń układu mięśniowo -szkieletowego. System załadunku i rozładunku ATLAS przejmuje najcięższą pracę fizyczną i jednocześnie odciąża pracowników. Do obsługi zestawu składającego się z dwóch pieców PKT 6.270 o łącznej pow. wypiekowej 54 m2 i systemu ATLAS potrzebny jest tylko jeden operator odpowiedzialny za umieszczenie na czas wózków z bocznymi aparatami załadowczymi w stacji dokującej.

    Oszczędność czasu i gwarancja bardzo wysokiej jakości wypieku
    Załadunek i rozładunek odbywa się automatycznie oraz trwa bardzo krótko, przy czym jest realizowany z dokładnością co do sekundy. Tylko i wyłącznie piece termoolejowe (ze względu na swoją budowę) dają możliwość wypieku wsad za wsadem przez 24 godziny przy zachowaniu niepowtarzalnej atmosfery pieczenia i równomierności wypieku. Szybkie zasadzanie i rozładowywanie gwarantuje mniejsze wychładzanie się pieców, natomiast przy produkcji ciągłej skrócenie czasu produkcji chleba o nawet 20%.

    ATLAS to rozwiązania XXI wieku
    Automatyka firmy Siemens daje gwarancję niezawodności i ciągłości pracy. Mocną stroną systemu IBIS ATLAS są serwonapędy charakteryzujące się niespotykaną wydajnością i niezawodnością w działaniu. Wykorzystuje się je wszędzie tam, gdzie kluczowym elementem są pozycjonowanie, dynamika ruchu i konieczność precyzyjnego sterowania.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Ibis
    sprzedawca
    IBIS
  • Wywrotnice dzież

    Wywrotnice dzież

    Wywrotnica dzież jest przeznaczona do podnoszenia i wywracania dzież z ciastem do innych maszyn. Produkujemy wywrotnice do wszystkich dostępnych na rynku modeli dzież. W każdym zakładzie liczy się dziś zwiększenie szybkości i efektywności produkcji przy jednoczesnym zapewnieniu bezpieczeństwa pracownikom.

    Zastosowanie
    Wywrotnice piekarnicze pozwalają przyspieszyć i usprawnić opróżnianie zawartości dzieży. IBIS zajmuje się produkcją wywrotnic, które będą mogły obsługiwać każdy rodzaj dzieży. Urządzenia wykonują wywrot na różne strony: prawo, lewo i do przodu. Możliwa jest regulacja wywrotu w piekarni +/- 10 centymetrów. Do każdej wywrotnicy jest dołączany – opcjonalnie w wyposażeniu standardowym – skrobak, służący do automatycznego czyszczenia dzieży z pozostałości ciasta.

    Parametry
    Na życzenie klienta możliwe jest wykonanie wywrotnicy z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Wywrotnice wyposażone są również w bezobsługowe łożyska o podwyższonej wytrzymałości.

    Zalety
    Wywrotnica dzież IBIS zapewnia najlepszy stosunek ceny do jakości i niezawodności, dzięki czemu na jej zakup zdecydowało się już wielu przedsiębiorców z krajów całej Europy, w tym z Polski.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Ibis
    sprzedawca
    IBIS
  • Piece termoolejowe wózkowe

    Piece termoolejowe wózkowe

    Zastosowanie
    Piece piekarnicze termoolejowe skonstruowane w oparciu o wieloletnie doświadczenie, dedykowane są piekarzom wymagającym najwyższej jakości wypieku. Są najbardziej uniwersalnymi piecami dostępnymi na rynku piekarniczym. Zapewniają maksymalną powierzchnię wypiekową na minimalnej powierzchni zakładu. Charakteryzują się przede wszystkim niezwykłą wydajnością oraz łatwością obsługi – załadunek i rozładunek dokonuje się automatycznie.

    Środek grzewczy
    Piece piekarnicze jako środek grzewczy, podobnie jak w przypadku pieca termoolejowego wsadowego, wykorzystują olej termalny, który podgrzany do żądanej temperatury w kotle grzewczym jest nieustannie tłoczony przez pompę. Dodatkowo tego rodzaju piece zapewniają jak najmniejsze zużycie gazu, oleju bądź pelletu. Dzięki temu pozwalają każdemu przedsiębiorcy zaoszczędzić na zużytym materiale.

    Pozostałe parametry
    Piece termoolejowe wózkowe mogą być wyposażone w płyty hertowe, co daje doskonałe rozwiązanie techniczne łączące tradycję z nowoczesnością. Delikatna radiacja cieplna oraz zastosowanie termoobiegu zapewniają doskonałą jakość oraz równomierność wypieku, co przekłada się na zadowolenie klientów oraz składanie przez nich kolejnych, może większych, zamówień.

    Piece termoolejowe zostały wyposażone w nowoczesne i funkcjonalne sterowanie komputerowe w języku polskim. Posiadają czytelny i prosty w obsłudze 7-calowy panel sterowania. Dzięki temu ich obsługa dla operatora staje się intuicyjna i prosta. To z kolei przekłada się również na szybką i – co niezwykle ważne – bezpieczną pracę.

    Piec wózkowe są wygodne w załadunku i rozładunku, gdyż proces ten jest identyczny jak w piecach obrotowych i polega na wjeździe i wyjeździe wózkami. Piece posiadają wiele różnych funkcji dobieranych do indywidualnych potrzeb Klientów.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Ibis
    sprzedawca
    IBIS
  • Mistrz Branży wrzesień 2021

    Mistrz Branży wrzesień 2021

    Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji/. A z Ulą Stępniak rozmawiamy o tym, dlaczego wspieranie konkurencji jest lepsze, niż hejt.

     

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Twarda babka – rozmowa z Ulą Stępniak
    Czekoladowe 30-lecie – rozmowa z Barbarą Borowicz
    Czekoladę trzeba poznać od środka – rozmowa z Michałem Kleiberem
    Smacznie, naturalnie, nieidealnie – jak u mamy – rozmowa z Dawidem Gryniewicze

    Mistrz produkcji Inspiracje Trendy
    Masło, mąka i wałek – jak powstaje cruffin
    Makaronikowe boksy
    Owady, nasz chleb powszedni?
    Pieczywo na drożdżach i jego rola w codziennej diecie
    Wgryzając się w bajgla
    Nadal pozostajemy wierni tradycji rzemiosła
    Bakeline – nowa seria pojemników na pieczywo i wyroby cukiernicze
    Ciasto owsiane z dynią i kremem jogurtowym
    Kreatywny sugarcrafting z Angeliką
    Lody dla opornych – mleko w lodach
    Lody Okiem Szymona

    Mistrz zarządzania
    Na straży bezpiecznej żywności
    Ostatnie promienie słońca
    Sprawny marketing w piekarni i cukierni

    Flash News

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Bubble Bun - mieszanka do drożdżowych bułeczek o smaku gumy balonowej

    Bubble Bun - mieszanka do drożdżowych bułeczek o smaku gumy balonowej

    Bubble Bun to mieszanka cukiernicza do wypieku drożdżowych bułeczek o aromatycznym zapachu oraz ciekawym i oryginalnym smaku gumy balonowej. To idealna słodka przekąska, którą można wypiekać w wielu różnych kształtach oraz zdobić według własnego zapotrzebowania.

    Dla urozmaicenia walorów smakowych produkt można wykonać z dowolnym nadzieniem.

    Niewątpliwe zalety wypieku to elastyczny miękisz o bardzo delikatnej strukturze oraz powtarzalność produkcji. Istotnym atutem mieszanki jest też fakt, że wypieczone na jej bazie bułeczki mają złoto-brązową, delikatną skórkę oraz długo zachowują świeżość.

    To propozycja idealna dla dzieci, ale też dla rodziców do porannej kawy.

    Produkt może być spożywany przez wegetarian.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • CREDI PREBIOTIC

    CREDI PREBIOTIC

    Prebiotyki to składniki odżywcze niepodlegające trawieniu, które wpływają na 3 kluczowe obszary w trosce o nasze zdrowie:
    - wspierają wzrost przyjaznych bakterii w jelitach
    -  pomagają w różnych problemach trawiennych
    - wzmacniają układ odpornościowy

    Dostępne w PGD

     

    Więcej

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe