czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Receptury

Zobacz pełną listę receptur
  • Ciastka francuskie z jabłkami

    Ciastka francuskie z jabłkami 0

    Nadchodzi czas na polskie owoce, m.in. soczyste jabłka. W tym tutorialu przestawiam recepturę na ciastka francuskie z jabłkami. Równie świetnie będą komponować się maliny, jagody, gruszki, które nadadzą oryginalny smak przypisany do naszej cukierni.

    więcej
  • Ciabatta na zaczynie biga

    Ciabatta na zaczynie biga 0

    Ciabatta jest jednym z prostszych wypieków, niemniej jednak jej przygotowanie wymaga cierpliwości i delikatności. To włoskie pieczywo charakteryzujące się cienką, złotą i chrupiącą skórką, pieczone jest z dodatkami oliwek, ziół prowansalskich, suszonych pomidorów i innych składników charakterystycznych dla Italii.

    więcej
  • Bagietki na zaczynie poolish

    Bagietki na zaczynie poolish 0

    Podobnie jak w cukiernictwie, w piekarstwie wciąż niedoścignionym wzorcem jest Francja, a jej symbolem jest bagietka. Aby uzyskać perfekcyjne chrupiące bagietki, trzeba umiejętnie podejść do procesu produkcji. Ten niezmiennie zaczyna się od wykonania płynnego zaczynu poolish.

    więcej

Polecamy przeczytać

  • Babka cięta z metra

    Babka cięta z metra 0

    Ciekawy system sprzedaży – CIĘCIE Z METRA – klient sam decyduje o ilości produktu bezpośrednio przy ladzie.

    więcej
  • Wanilia z gruszką, pieprzem i dulce de lech

    Wanilia z gruszką, pieprzem i dulce de lech 0

    Coraz częściej w polskich lodziarniach spotykamy lody o ciekawych smakach. Czasem są to przemyślane połączenia, czasem coś szalonego jak lody jednego dnia, np. parmezan z musem malinowym. Tak też powstały prezentowane lody – jako smak jednego dnia. Jednak lodożercy sami zdecydowali – chcemy ten smak często!!!

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe