...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , PGD, materiał promocyjny

Soczysta babeczka drożdżowa

autor: PGD

Ciasto pierwsze
IRCA Dolce Forno 1080 g
Woda (28-30°C) 550 g
Masło (miękkie) 160 g
Drożdże 30 g

Ciasto końcowe
IRCA Dolce Forno 750 g
Masło (miękkie) 330 g
Żółtka jaj 400 g
Sól 16 g



Żelki Giuso (pokrojone w kostkę)
Giuso Strafrutta Mango z Yuzu 300 g Giuso Strafrutta Owoce leśne z cynamonem 300 g

Rozpocząć wyrabianie pierwszego ciasta ze wszystkich składników i 2/3 przewidzianej wody. Kiedy ciasto zacznie się formować, dodawać stopniowo pozostałą wodę i kontynuować wyrabianie, aż do uzyskania gładkiego ciasta.

Odstawić do garownika na 2 godz. w temp. 28-30°C, ciasto powinno potroić objętość. Do pierwszego ciasta dodać przewidziane ilości Dolce Forno i 3/4 miękkiego masła. Kiedy zacznie się formować, dodawać stopniowo żółtko i kontynuować wyrabianie, aż do momentu gdy zacznie odchodzić od ścianek mieszałki. Dodać pozostałe masło. Zalecana temperatura ciasta 26-28°C.

Odstawić na 30 min w temp. 28-30°C. Podzielić na kawałki według potrzeby, zaokrąglić, włożyć do papierowych form. W uformowane ciasto lekko wcisnąć żelki Giuso Strafrutta i włożyć do garownika. Po wygarowaniu odpiekać.

Naważka ciasta: 70 g
Naważka żelek: 20 g

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji