...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Pierwszy sklep Pierre’a Hermé w Luksemburgu

Pierre Hermé – znany francuski cukiernik otworzył swój pierwszy sklep w Luksemburgu, gdzie głównym asortymentem są makaroniki. W historii makaroników Luksemburg odegrał istotną rolę, więc luksusowy butik jest pewnego rodzaju powrotem do źródeł.

Picasso cukiernictwa – tak określa się Pierre’a Hermé, którego asortyment to wyznacznik jakości, wykwintności i dobrego smaku. Produkcję makaroników wyniósł na wyższy poziom wzbogacając je o różne, czasem zaskakujące, połączenia smakowe. Same ciasteczka nie dają pola do popisu jeśli chodzi o kształt, niezmiennie pozostają okrągłe, ale jeśli chodzi o smaki już tak i z tej możliwość mistrz Hermé zawsze korzystał. Niedawno założył pierwszy sklep w Paryżu poświęcony całkowicie czekoladzie, a w czerwcu otwarł cukiernię w Luksemburgu. Właśnie z Luksemburgiem te małe ciasteczka są w jakimś sensie związane, ponieważ pochodząca stąd młoda cukierniczka Camille Studer, wymyśliła w latach 50 – tych przepis na makaroniki przekładane kremem, tworząc poniekąd ich prototyp. Pracowała wtedy w cukierni „Sprüngli” w Zurychu i nazwała te makaroniki – Luxemburgerli. W Szwajcarii ciasteczka Studer odkrył inny znany francuski cukiernik - Gaston Lenôtre, który przywiózł je do Paryża i zaczął rozpowszechniać w sprzedaży. Z czasem trafił do niego młody Pierre Hermé, robiąc z produkcji makaroników prawdziwą sztukę. Jego sklep w Luksemburgu oferuje 18 smaków, w tym 8 sezonowych. Ponadto można tu kupić czekolady, ciasta, lody, sorbety, konfitury, herbaty i książki. Wszystko sygnowane nazwiskiem słynnego cukiernika, który w 2016 roku został wybrany Najlepszym Cukiernikiem na świecie przez Akademię „50 Najlepszych Restauracji”. Sklep w Luksemburgu został zaprojektowany przez architektkę wnętrz Laurę Gonzalez, która postawiła na ciepłe kolory: jasno czekoladowy, różowy i malinowy.

 

 

źródło: Virgule.lu

K.Sz.




Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji