czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Rękaw cukierniczy Rengo

    Rękaw cukierniczy Rengo

    GOTOWY DO UŻYCIA RĘKAW CUKIERNICZY

    Termostabilne nadzienia owocowe i kremowe Lauretta teraz dostępne są w nowym, mniejszym opakowaniu: gotowym do użycia rękawie cukierniczym Rengo.

    To wygodne opakowanie 1 kg, które z łatwością zmieści się na półce. Po otwarciu możesz dozować z niego bezpośrednio lub nakręcić jedną z tylek cukierniczych. Jeśli po użyciu zostało w rękawie nadzienie, wystarczy go zamknąć i włożyć do lodówki.

    Zalety rękawa

    •     Wygoda – w każdej chwili pod ręką
    •     Oszczędność kosztów, czasu i pracy – sprawdź, ile zajmuje przygotowanie rękawów w Twojej firmie
    •     Elastyczność – dozuj bezpośrednio z rękawa lub użyj jednej z tylek cukierniczych
    •     Małe opakowanie – zmieści się wszędzie
    •     Jakość - najwyższą jakość nadzień gwarantuje marka Lauretta

     

     

    Dostępne Smaki

    •     waniliowe
    •     adwokat
    •     czekolada
    •     truskawowy
    •     morelowy
    •     czarna porzeczka 50%
    •     malina 60%
    •     inne

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Kandy
    sprzedawca
    Kandy
  • Mistrz Branży pełny numer styczeń 2018 (Katalog reklam)

    Mistrz Branży pełny numer styczeń 2018 (Katalog reklam)

    Spis treści

    Rozmowa Mistrza Branży
    Mr. Perfect Antonio Bachour – co ukształtowało jednego z najlepszych cukierników świata
    Tajniki francuskiego mistrza i ciasta francuskiego – rozmowa z Thierrym Ayel
    Polska Ekologia otwiera piekarstwo na ekologię – rozmowa z mistrzem piekarstwa Czesławem Meusem ze Stowarzyszenia Polska Ekologia
    Chleb EKO ma przyszłość, ale są problemy z surowcami – rozmowa z Jerzym Buczkiem, właścicielem piekarni Buczek

    Edukacja
    Laureaci IV edycji konkursu Bake&Play – przyszłość polskiego cukiernictwa
    Żywienie w odpowiednim rytmie – rozmowa ze specjalistką psychodietetyki Anną Januszewicz
    Warto czytać
    10 lat Akademii Mistrza, cukiernik to brzmi dumnie

    Inwestycje w firmie – ekologia
    Inwestycje w OZE w sektorze piekarniczo-cukierniczym
    Możliwości finansowania instalacji fotowoltaicznej dla województwa śląskiego
    Jak zaoszczędzić na energii elektrycznej
    W poszukiwaniu oszczędności, odzysk ciepła z pieców i urządzeń chłodniczych w piekarni

    Kulisy produkcji
    Obowiązek kontrolowania akryloamidu
    P(różność) pączka
    Pączek okiem konsumenta
    Tłusty czwartek 2018 – prosto z rynku
    Produkcja pieczywa pszennego z dodatkiem przefermentowanego ciasta

    Sprzedaż i ekspozycja
    Produkcja i konsumpcja pieczywa w Polsce
    Plan marketingowy 2018

    Flash News

       Noworoczny bonus – pełne wydanie „Mistrza Branży”

    Indeks reklam
    BakerLink
    Csm Polska
    Elektro Masters
    Eltrix
    Geth
    Hurtownie Partnerskie
    Kandy
    Komplet Polska
    Kruszwica
    Libra Polska
    Magorex
    Mankiewicz
    Targi Mazury Horeca
    Targi Expo Sweet
    Targi SweetTargi
    Targi WorldFood
    Uniferm Polska

    Do zobaczenia na ISSUU (okienko poniżej) lub do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>
    Uwaga! Z uwagi na wagę pliku pdf, pobieranie go może zająć dłuższą chwilę.

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Czekolada mleczna ARIBA 1kg Master Martini

    Czekolada mleczna ARIBA 1kg Master Martini

    Włoska czekolada o  wysokiej jakości o zrównoważonym smaku. Produkowana w postaci niedużych pastylek, co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie i serwowanie w fontannie. Czekolada w 100% oryginalna konfekcjonowana z większych opakowań zbiorczych.

    Czekolada idealnie nadaje się do sporządzania nadzień, robienia pralin, tworzenia dekoracji i fondue. Po połączeniu z mlekiem powstaje najwyższej jakości wyśmienita gorąca czekolada do picia idealna do serwowania w filiżankach lub w czekoladziarkach (podgrzewaczach do czekolady).

    Czekolada nie wymaga upłynniania w następujących fontannach:
    Sephra - wszystkie modele domowe i profesjonalne
    Optimal - wszystkie modele profesjonalne
    Chocallo - wszystkie modele profesjonalne
    Choco Platinium, Silver, Maya, Colombo
    CF24, CF32 Soda Pluss
    Wszystkie fontanny kaskadowe

    Zaleca się upłynnianie we wszystkich pozostałych urządzeniach olejem roślinnym (polecamy zwykły słonecznikowy) lub masłem kakaowym w proporcji 5-8%, co nie zmienia smaku czekolady, a jedynie delikatnie zwiększa jej płynność pozwalając na domykanie się tzw. "płaszcza" w fontannie. Nie jest konieczne upłynnianie czekolady w kociołkach fondue.

    Czekolada Master Martini posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%), co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje to kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu.

    Zalety naszych opakowań:
    - worek stojący z dnem typu doypack 
    - przystosowane do kontaktu z żywnością - atest PZH
    - strunowe zamknięcie zip + dodatkowe zgrzanie solidnie zabezpiecza czekoladę
    - gwarancja długiej świeżości po otwarciu oraz braku dostępu do światła (dostęp do światła powoduje  utlenianie    
      się czekolady)

    Naklejka informująca o składzie czekolady oraz terminie przydatności do spożycia

    Charakterystyka:
    Smak: Klasyczny, stonowany o jedwabistej konsystencji, najbardziej przypominający łagodne w smaku czekolady dostępne na rynku czekolad mlecznych.
    Min. kakao: 32 %
    Waga opakowania: 1 kg
    Data przydatności do spożycia 18 miesięcy od daty produkcji.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Master Martini / Cukieternia
    sprzedawca
    Sempre

    cena 35,00 zł

  • Pikantne przekąski

    Pikantne przekąski

    Firma CSM oferuje produkty z ciasta francuskiego lub chlebowego z pikantnymi nadzieniami, farszem i posypkami, o różnych kształtach i w różnych gramaturach. Z pewnością zaspokoją one wszystkie gusta klientów. Zapewniamy wysoką jakość, oferując produkty z  oferty międzynarodowej, jak pizza i quiche, po regionalne przekąski i specjały.

    Marki

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    CSM Bakery Solutions
    sprzedawca
    CSM Polska
  • Maestra z esencją masła Delicate Puff Pastry

    Maestra z esencją masła Delicate Puff Pastry

    Mass Balance Margaryna 80%

    Zastosowanie
    Do ciast listkujących – francuskich i półfrancuskich.

    Staranna receptura
    Łączy w sobie cechy użytkowe margaryny do ciast listkujących z aromatem i smakiem masła, pożądanym przez konsumentów.

    Efekt
    Maślany smak i zapach wypieków oraz doskonały efekt listkowania ciasta.

    Zobacz PDF >>


    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Kruszwica
    sprzedawca
    Kruszwica
  • Pączek

    Pączek

    Jest koncentratem ciasta drożdżowego, z którego w prosty sposób uzyskuje się pączki o wysokiej stałej jakości. Pączki zachowują świeżość przez 2 - 3 dni od momentu usmażenia.

    Można również przygotować z niego ciasta na drożdżówki, rogale, chatki, bułki maślane oraz inne rodzaje pieczywa drożdżowego półcukierniczego.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    AKO
    sprzedawca
    AKO S.A.

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe