czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Warto przeczytać

  • Jak przetrwać pierwsze, trudne momenty w lodowym biznesie?

    Jak przetrwać pierwsze, trudne momenty w lodowym biznesie? 0

    Kilka rad od Radosława Charubina, prezesa sieci LodyBonano. – Myślenie w stylu: otwieram lodziarnię pod znaną marką i już nic nie muszę, to duży błąd – uważa Radosław Charubin, prezes największej sieci lodziarni w Polsce – LodyBonano.

    więcej
  • Ciekawy świat kontrastów - lodowe trendy 2018

    Ciekawy świat kontrastów - lodowe trendy 2018 0

    Przejrzysta etykieta i czarny jak smoła kolor lodów. Naturalność, prostota i płatki złota. Roboty, które gałkują lody, i rzemieślnicza produkcja jak dawniej.Świat lodów pełen jest kontrastów i to chyba czyni go tak ciekawym. I dobrze, bo apetyt konsumentów na ten mrożony smakołyk wciąż rośnie!

    więcej
  • Joga Festiwal. VI Górski Maraton Jogi w Wierchomli pod patronatem Mistrza Branży

    Joga Festiwal. VI Górski Maraton Jogi w Wierchomli pod patronatem Mistrza Branży 0

    Ruszyły zapisy na Joga Festiwal. VI Górski Maraton Jogi w Wierchomli (Małopolska), który odbędzie się 23-26 sierpnia. Impreza organizowana w malowniczym miejscu z widokiem na góry jest skierowana do wszystkich, którzy chcą żyć zdrowo, zadbać o swój umysł i ciało i aktywnie spędzić czas. Do akcji włączył się Mistrz Branży :)

    więcej
  • Mąki niechlebowe w produkcji pieczywa

    Mąki niechlebowe w produkcji pieczywa 0

    Pieczywo stanowi istotny element naszej codziennej diety, jest ważnym źródłem składników odżywczych i bioaktywnych, w szczególności błonnika pokarmowego. Z tego powodu istotnym etapem produkcji chleba i przetworów zbożowych jest wybór gatunków i odmian najcenniej­szych pod względem ich zawartości.

    więcej
  • Piekarza chleb powszedni

    Piekarza chleb powszedni 0

    4 maja swoje święto obchodzą piekarze. Dzięki nim każdego dnia od wczesnych godzin porannych możemy cieszyć się wyborem świeżego pieczywa. To, że praca piekarza nie jest łatwa wiemy wszyscy, ale na czym dokładnie polega – o tym przeciętny zjadacz chleba nawet nie myśli.

    więcej
  • Polska Ekologia otwiera piekarstwo na ekologię

    Polska Ekologia otwiera piekarstwo na ekologię 0

    Klimat wokół żywności ekologicznej w Polsce jest coraz cieplejszy. Przybywa klientów, sklepów ze zdrową żywnością, tylko piekarze niechętnie podejmują temat biochleba. Stowarzyszenie Polska Ekologia na czele z mistrzem piekarstwa i cukiernictwa Czesławem Meusem chce zachęcić branżę do rozszerzenia produkcji.

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe