...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Warto przeczytać

  • Jakie zastosowanie, takie formy

    Jakie zastosowanie, takie formy 0

    Kiedy stosowanie aluminiowych form wypiekowych jest bezpieczne, a kiedy należy z nich zdecydowanie zrezygnować? Czy blachy i formy powinny mieć atesty jakościowe, a może wystarczą deklaracje producenta? O czym powinien wiedzieć piekarz, zanim stanie przed wyborem zakupu nowych form i blach?

    więcej
  • Gluten - zły czy dobry?

    Gluten - zły czy dobry? 0

    Kto ma racje: biznes czy jelita? Właściciel 100 ha pszenicy czy miliony osób, które nie tolerują glutenu? W samej Polsce blisko 400 tys. ludzi cierpi z powodu celiakii, a jednak gluten nadal jest ignorowany, bagatelizowany. Osoby przechodzące na dietę bezglutenowa są wyśmiewane.

    więcej
  • Francuskie piekarstwo – czy wciąż dominują piekarnie rzemieślnicze?

    Francuskie piekarstwo – czy wciąż dominują piekarnie rzemieślnicze? 0

    Piekarstwo rzemieślnicze we Francji ma się dobrze i ciągle się rozwija – takie wrażenie odnosił każdy, kto zwiedzał targi Europain w lutym 2018 r. w Paryżu. Dla mieszkańców tego kraju chleb wciąż pozostaje jednym z podstawowych produktów żywnościowych. Niezbyt drogi, dostępny w szerokim asortymencie, jadany do każdego posiłku.

    więcej
  • 5 kroków prowadzących do kontroli pochodzenia

    5 kroków prowadzących do kontroli pochodzenia 0

    Bakterie w mleku, fipronil w jajkach, elementy plastikowe w mięsie mielonym albo w pieczywie – kiedy dojdzie do wycofywania produktu z obrotu, przedsiębiorstwa powinny dokładnie wiedzieć, do kogo, kiedy i jakie wyroby dostarczyły. W artykule opisujemy 5 kroków, dzięki którym można osiągnąć przejrzystość łańcucha dostaw.

    więcej
  • Formy (nie) doskonałe

    Formy (nie) doskonałe 0

    Badania naukowców z całego świata od lat potwierdzają, że nadmierna absorpcja glinu – zwłaszcza z żywnością – może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie organizmu człowieka. Dzięki tej wiedzy w gastronomii coraz rzadziej spotyka się przeznaczone do kontaktu z nią sprzęty i akcesoria wykonane z aluminium.

    więcej
  • Monoporcje od kuchni. Jak stworzyć małe dzieło sztuki?

    Monoporcje od kuchni. Jak stworzyć małe dzieło sztuki? 0

    Potrzebujemy: dużo żelatyny, szokówki i silikonowych foremek. I mnóstwo czasu! A może droga do stworzenia monoporcji jest zupełnie inna? O tym, jak wygląda ten proces czy eklerki to też monoporcje i dlaczego przy ich produkcji warto mieć w kieszeni termometr, opowiadają ich mistrzowie.

    więcej
  • Monoporcja w małym mieście, czyli Pani Foremka w Mysłowicach

    Monoporcja w małym mieście, czyli Pani Foremka w Mysłowicach 0

    Uroczy uśmiech, miedziane włosy i mnóstwo pomysłów na monodesery. Tak chyba najkrócej można scharakteryzować dziewczynę z Mysłowic, która zaczęła jako matka Polka piekąca ciasta dla znajomych, zabłysnęła w I edycji Bake Off – Ale Ciacho, a dziś tworzy monoporcje na miarę mistrzów. Mistrzów, których zna osobiście.

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe