czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Warto przeczytać

  • Patenty produkcji pieczywa

    Patenty produkcji pieczywa 0

    P.M.T. Trading Sp. z o.o. w Łodzi to firma, która powstała w 1989 roku. 25- letnie doświadczenie w prowadzeniu przedsięwzięć innowacyjnych i wdrożeniowych przyniosło zarówno efekty w bieżącej działalności firmy, jak i korzyści dla polskiej nauki.

    więcej
  • Piękniejsza strona czekolady

    Piękniejsza strona czekolady 0

    Statycznie rzecz biorąc, to płeć piękna bardziej lubi jeść czekoladę. Jednak po drugiej stronie, czyli wśród, którzy robią czekoladowe cuda, znajdziemy głównie mężczyzn. Joanna Olszewska jest w tym gronie jedną z nielicznych kobiet, które łamią tą regułę. I łamie też przekonanie, że czekolada służy wyłącznie do jedzenia...

    więcej
  • Od blogera do chocolatiera

    Od blogera do chocolatiera 0

    Czekolada, to dla niego synonim prawdziwego cukiernictwa. To dla niej zamontował w domu rodzinnym ogromną zamrażarkę, uczył się zamszowania do 4 nad ranem i 3 razy składał CV do Akademii Czekolady. Dziś może z dumą powiedzieć o sobie, że dołożył do polskiego nowoczesnego cukiernictwa swoją ciężko wypracowaną cegiełkę.

    więcej
  • Podróż po europejskich muzeach czekolady

    Podróż po europejskich muzeach czekolady 0

    Trudno dziś mówić o tym, kto pierwszy wpadł na pomysł otwarcia tego najsłodszego w świecie muzeum, ale pewne jest jedno, mają one dać podstawową wiedzę na te­mat czekolady bean to bar, a jednocześnie sprawić frajdę najmłodszym odwiedzają­cym m.in. poprzez możliwość posmako­wania świeżo wyprodukowanej masy cze­koladowej...

    więcej
  • Legalizuję słodkości

    Legalizuję słodkości 2

    Trudno powstrzymać się od jedzenia, widząc czekoladowe ciastko z kremem. Na szczęście teraz można tej pokusie ulec bezkarnie, jeśli wybierzemy ciasto z niezwykłej cukierni, w której praktycznie nie używa się cukru. Ale tworzy się słodkości jak ze snu!

    więcej
  • Pieczywo żytnie na kwasie. Część 5 – technologia

    Pieczywo żytnie na kwasie. Część 5 – technologia 0

    Technologia produkcji pieczywa żytniego to temat złożony i niepozbawiony kruczków, dlatego każdy etap wymaga uważnej analizy. Zaczęliśmy od przedstawienia metod wytwarzania kwasów oraz kontroli ich jakości. Oddzielnie omówiliśmy wytworzenie ciasta, jego dzielenie i formowanie.

    więcej
  • Barwniki w cukiernictwie

    Barwniki w cukiernictwie 1

    Na odbiór wrażeń sensorycz­nych wpływają nie tylko smak oraz tekstura, ale również barwa produktu. Świat bez kolorów byłby szary. To dzięki nim jesteśmy w stanie odróżnić m.in. smaki landry­nek w jednym opakowaniu, możemy zachwycać się barw­nymi dekoracjami na ciastach.

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe