...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Tomasz Szypuła w finale Gelato Festival World Masters

"Cód, miód i orzeszki", czyli autorskie lody znanego lodziarza z Baborowa zostać finalistą prestiżowego konkursu, do którego pretendowało ponad 6 tys. ochotników z całego świata. Finał już 1-2 grudnia 2021!

Po 4 latach eliminacji, na które składały się lodziarskie konkursy w kolejnych krajach, w końcu ich laureaci zagoszczą w wielkim finale. Nie do końca osobiście, bo ten odbywa się w formie hybrydowej. Mianowicie, finaliści połączą się na live streamie z jurorami, by omówić prace konkursowe, czyli lody, które na miejscu zostaną odtworzone przez technologów z podesłanych przez nich surowców oraz wedle oryginalnej receptury. Finał odbędzie się dniach 1-2 grudnia br. w Gelato Museum Carpigiani koło Bolonii. O tytuł najlepszego lodziarza na świecie powalczy 32 mistrzów lodziarstwa z 18 krajów: Australii (1 uczestnik), Austri (1), Arabii Saudyjska (1), Belgii (1), Brazyli (1), Chile (1), Czechy (1), Hiszpani (2), Holandi (1), Japoni (3), Niemiec (2), Polski (1);  RPA (4), Stany Zjednoczone (3), Tajlandia (1), Węgry (1), Wielka Brytania (2), Włochy (5). Wśród uczestników jest 9  kobiet.

Spośród ponad 6 tysięcy lodziarni na całym świecie, które brały udział w konkursach w finale znalazł się reprezentant Polski - Tomasz Szypuła z Lodziarni pod Orzechem. Jego praca konkursowa to lody „Cud, miód, orzeszki”, czyli lody jogurtowe (na jogurcie greckim) z miodem gryczanym z lokalnej pasieki oraz orzechami, które znajdują się w nazwie samej lodziarni. Orzechy są kiarmelizowane oraz doprawiane solą kłodawską i pyłkiem pszczelim, który podkreśla miodowy aromat. - postawiłem na smak, który jest jednym z ulubionym gości mojej lodziarni,. Ujmuje jego prostota, choć często z pozoru te najprostsze smaki są najtrudniejsze, ponieważ muszą być perfekcyjnie wykonane.

 


Jak nasz kandydat ocenia swoje szanse i co myśli o tak nietypowe formule finału? - Nie obawiam się konkurencji, po prostu chcę jak najlepiej wypaść w rozmowie z jury. Zrobiłem co w mojej mocy, a na ten moment nie mam już żadnego wpływu na to, jak zostaną wykonane moje lody na miejscu. Zdecydowanie wolałbym finał na żywo, mimo, że to oznaczałoby większy stres i koszta udziału, ale jednak też kontrolę nad tym, co chcę dać z siebie w tak ważnym konkursie. 


Tomasz Szypuła musiał przygotować niespełna minutowy film przedstawiający proces produkcji jego lodów, a także wysłać zdjęcia do dokumentacji. Oprócz tego oryginalnie użyte składniki, jak też elementy dekoracji i recepturę. Podczas finału jury techniczne będzie z nim szczegółowo omawiać dobór surowców i przebieg produkcji jego lodów.

Przebieg finału będzie można śledzić przez Internet  1-2 grudnia >>> KLIK! oraz na kanale Carpigiani Gelato University na YouTube.

Ceremonia wręczenia naród odbędzie się 2 grudnia o godz. 22.30 i będzie również transmitowana online. 


Bieżące wydanie czasopisma

W tym wydaniu kładziemy szczególny nacisk na szkolenia i kursy branżowe, które mają o wiele większą rolę do spełnienia, niż tylko nabycie przez kursanta nowych umiejętności. Do tego wywiad z Tomaszem Szypułą.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji