...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Świąteczne wydanie Mistrza Branży już dostępne!

A w nim: jak pracować z makiem, by upiec makowiec doskonały. Budowanie domku z piernika. Na czym polega nieuczciwa konkurencja? Receptury na świąteczne i zimowe specjały. Rozmowa ze zwycięzcą Master Baker 2023. A na naszej okładce żywa legenda świata czekolady i cukiernictwa - mistrz Ramon Morato.

Karierę rozpoczął w wieku 16 lat. Jako 21-latek zdobył tytuł najlepszego pastry chefa w Hiszpanii. I był to dopiero początek! Ramon Morato to żywa legenda świata cukiernictwa i chodząca encyklopedia wiedzy o czekoladzie. A wszystko zaczęło się od… przypadku. Co miało wpływ na to, że stał się ikoną współczesnego cukiernictwa i czy nadal lubi jeść czekoladę? Czytajcie wywiad z gwiazdą naszej okładki na str. 8

 


Podczas Międzynarodowych Targów POLAGRA w Poznaniu odbył się finał najważniejszego konkursu dla piekarzy w Polsce. Master Baker już po raz czwarty przyciągnął zawodowców i amatorów z całego kraju. Uczestników o tak wysokim poziomie umiejętności jeszcze w tym konkursie nie było. Zwycięzcą tej edycji okazał się piekarz z województwa opolskiego, który prowadzi niewielką rzemieślniczą piekarnię, Michał Hajnrych. Rozmowę z nim znajdziecie na str. 14.

 


Nic tak nie pasuje do świątecznego stołu jak ciasto z makiem. Z czym najlepiej je łączyć? Dlaczego warto postawić na mak w zimowych deserach oraz wypiekach? I wreszcie dlaczego mak czasem bywa gorzki i czy da się go uratować? Poznajcie wielką moc tych maleńkich ziarenek na str. 28.

 


Domek z piernika to jedna z najbardziej efektownych ozdób witryny cukierni czy piekarni, ale też świątecznego wystroju domu. W czym tkwi sekret jego wykonania? I jak uniknąć zawalenia się konstrukcji? Tajemnice piernikowego domku zdradza Ela Święch na str. 34.

 


Jej gęsta, kremowa konsystencja i intensywny smak stanowią idealne połączenie, by zaspokoić apetyt na coś słodkiego i sycącego. Dlatego chałwa jest jedną z ulubionych słodkich przekąsek w okresie  zimowym. Poznajmy kulisy produkcji zarówno tej z grecji jak też polskiej rzemieślniczej chałwy. Artykuł znajdziecie na str. 25.

 


Czy zdarzyło ci się, że właściciel innej firmy podjął wobec ciebie działanie sprzeczne z prawem lub dobrymi obyczajami, które zagroziło lub naruszyło interes twój lub konsumentów? Jeśli tak, oznacza to, że miałeś do czynienia z czynem nieuczciwej konkurencji, czyli zjawiskiem, któremu prawo stara się przeciwdziałać poprzez ustawę o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. I o tym pisze Karol Ważny, prawnik, na str. 66.

 


Świąteczne wydanie to także tradycyjnie obfitość receptur na świąteczny i zimowy stół, którymi częstujemy Was na str. 45.

 


ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

Pobierz numer w PDF >

Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji