...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Świąteczne wydanie Mistrza Branży już dostępne!

A w nim: jak pracować z makiem, by upiec makowiec doskonały. Budowanie domku z piernika. Na czym polega nieuczciwa konkurencja? Receptury na świąteczne i zimowe specjały. Rozmowa ze zwycięzcą Master Baker 2023. A na naszej okładce żywa legenda świata czekolady i cukiernictwa - mistrz Ramon Morato.

Karierę rozpoczął w wieku 16 lat. Jako 21-latek zdobył tytuł najlepszego pastry chefa w Hiszpanii. I był to dopiero początek! Ramon Morato to żywa legenda świata cukiernictwa i chodząca encyklopedia wiedzy o czekoladzie. A wszystko zaczęło się od… przypadku. Co miało wpływ na to, że stał się ikoną współczesnego cukiernictwa i czy nadal lubi jeść czekoladę? Czytajcie wywiad z gwiazdą naszej okładki na str. 8

 


Podczas Międzynarodowych Targów POLAGRA w Poznaniu odbył się finał najważniejszego konkursu dla piekarzy w Polsce. Master Baker już po raz czwarty przyciągnął zawodowców i amatorów z całego kraju. Uczestników o tak wysokim poziomie umiejętności jeszcze w tym konkursie nie było. Zwycięzcą tej edycji okazał się piekarz z województwa opolskiego, który prowadzi niewielką rzemieślniczą piekarnię, Michał Hajnrych. Rozmowę z nim znajdziecie na str. 14.

 


Nic tak nie pasuje do świątecznego stołu jak ciasto z makiem. Z czym najlepiej je łączyć? Dlaczego warto postawić na mak w zimowych deserach oraz wypiekach? I wreszcie dlaczego mak czasem bywa gorzki i czy da się go uratować? Poznajcie wielką moc tych maleńkich ziarenek na str. 28.

 


Domek z piernika to jedna z najbardziej efektownych ozdób witryny cukierni czy piekarni, ale też świątecznego wystroju domu. W czym tkwi sekret jego wykonania? I jak uniknąć zawalenia się konstrukcji? Tajemnice piernikowego domku zdradza Ela Święch na str. 34.

 


Jej gęsta, kremowa konsystencja i intensywny smak stanowią idealne połączenie, by zaspokoić apetyt na coś słodkiego i sycącego. Dlatego chałwa jest jedną z ulubionych słodkich przekąsek w okresie  zimowym. Poznajmy kulisy produkcji zarówno tej z grecji jak też polskiej rzemieślniczej chałwy. Artykuł znajdziecie na str. 25.

 


Czy zdarzyło ci się, że właściciel innej firmy podjął wobec ciebie działanie sprzeczne z prawem lub dobrymi obyczajami, które zagroziło lub naruszyło interes twój lub konsumentów? Jeśli tak, oznacza to, że miałeś do czynienia z czynem nieuczciwej konkurencji, czyli zjawiskiem, któremu prawo stara się przeciwdziałać poprzez ustawę o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. I o tym pisze Karol Ważny, prawnik, na str. 66.

 


Świąteczne wydanie to także tradycyjnie obfitość receptur na świąteczny i zimowy stół, którymi częstujemy Was na str. 45.

 


ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

Pobierz numer w PDF >

Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji