czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Warto przeczytać

  • Najpopularniejsze polewy w cukiernictwie

    Najpopularniejsze polewy w cukiernictwie 0

    W dekoracji tortów polewa odgrywa ogromną rolę, prawie najważniejszą. Na nic się zda efektowna, piękna i oryginalna dekoracja przy zaciekach z boku tortów lub pęcherzykach powietrza na wierzchu.

    więcej
  • Ukwaszanie ciast pszennych, część 2

    Ukwaszanie ciast pszennych, część 2 0

    Zrozumienie technologii i dobranie właściwych parametrów produkcji pieczywa pszennego z zastosowaniem ukwaszenia części mąki pszennej nie jest proste. Aby ułatwić to zadanie, w artykule zaprezentowano procedury przygotowania ciasta na wybrane asortymenty pieczywa stosowane od lat na południu Europy – we Francji i Włoszech.

    więcej
  • To jest nasz festiwal! - rozmowa z organizatorkami Cake Festival Poland

    To jest nasz festiwal! - rozmowa z organizatorkami Cake Festival Poland 0

    Za każdym dużym wydarzeniem branżowym stoją wielkie przygotowania. Choć organizatorki CFP były tego
    świadome, podjęły ten trud, niekoniecznie oczekując materialnych korzyści.
    Co jest dla nich największą nagrodą i sensem festiwalu? Przeczytajcie
    rozmowę z Kingą Jakimowicz i Danutą Bujak.

    więcej
  • RAPORT MISTRZA BRANŻY: Czas się zbroić? Rynek pieczywa mrożonego w Polsce

    RAPORT MISTRZA BRANŻY: Czas się zbroić? Rynek pieczywa mrożonego w Polsce 0

    Chociaż mrożenie pieczywa nie jest nową technologią, od kilku lat wśród dużych firm działających w Polsce widać wzrost zainteresowania tego typu produkcją. Z czego wynika ta popularność i dlaczego budzi kontrowersje? Czy może być szansą dla małych i średnich piekarni? I czy rzeczywiście przyszłość należy do mrożenia?

    więcej
  • Jeść dobrze

    Jeść dobrze 0

    Przestawienie polskiego rolnictwo na uprawę ekologiczną to nie kolejna utopijna wizja, ale konieczność, jeżeli chcemy utrzymać naszą planetę w takim stanie, w jakim jest. Agata Michalak, autorka książki „O dobrym jedzeniu.

    więcej
  • Oświetlenie pieczywa i wyrobów cukierniczych. Jak pokazać towar, a nie sklep?

    Oświetlenie pieczywa i wyrobów cukierniczych. Jak pokazać towar, a nie sklep? 0

    Oświetlenie jest jednym z najbardziej istotnych czynników wpływających na to, co przekłada się na sukces sklepu. Światłem dobranym we właściwy sposób tworzymy atmosferę, budujemy nastrój wnętrza, dostosowany do rodzaju eksponowanego produktu. Dlatego jest to jeden z najważniejszych elementów służących do pozycjonowania marki.

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe