czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Warto przeczytać

  • Ashanti Atelier - nowa szkoła sztuki kuliarnej

    Ashanti Atelier - nowa szkoła sztuki kuliarnej 0

    Chcesz nie tylko mieć gotowe receptury, ale od kuchni poznać tajniki wiedzy, którymi rządzi się sztuka kulinarna i cukiernicza? Wreszcie jest w Polsce miejsce, gdzie nie tylko kształci się fachowców, ale zaraża się fascynacją do zawodu. To szkoła dla przyszłych mistrzów branży!

    więcej
  • Ciężko jak w kopalni, ciekawie jak w pracowni plastycznej

    Ciężko jak w kopalni, ciekawie jak w pracowni plastycznej 0

    Chcąc uniknąć losu górnika, zakopał się w cukrze. Szybko odkrył, że przesypywanie mąki i cukru nie jest wcale proste. Zgłębiając cukier­nicze arkana, odkrył w sobie złoża pasji, które zaprowadziły go na szczyt. Choć za takiego się nie uważa, został ogłoszony najlepszym cukier­nikiem w konkursie Best Pastry Chef.

    więcej
  • Przyszłość czekolady na najwyższym poziomie

    Przyszłość czekolady na najwyższym poziomie 0

    Możemy być spokojni o przyszłość czekolady - ten temat nigdy się nie znudzi. Co więcej, czekolada będzie coraz smaczniejsza i piękniejsza. O tym zapewnili nas uczestnicy krajowych eliminacji do World Chocolate Masters, które wyłoniły polskiego kandydata do światowych mistrzostw.

    więcej
  • Jaka siła drzemie w ulotce?

    Jaka siła drzemie w ulotce? 0

    W czasach gdy mamy do dyspozycji dziesiątki sposobów dotarcia do potencjalnego klienta i pokazania mu, jak wspaniałe towary czy usługi dla niego przygotowaliśmy, ulotka wydaje się przebrzmiałą gwiazdą reklamy.

    więcej
  • Kazimierz Rak - cukiernik o wielkim sercu

    Kazimierz Rak - cukiernik o wielkim sercu 0

    Siedzimy z Panem Kazimierzem przy stoliku w przytulnej cukierni na Miodowej w Rzeszowie. Za oknem pada deszcz, ale zapach aromatycznej kawy sprawia, że czuję się jak w domu, a „buła” ze śliwką kusi jak nigdy. Co chwilę wchodzą klienci, witając mojego towarzysza uśmiechem, słowem i gestem dłoni jak dobrego znajomego.

    więcej
  • Warszawskie Muzeum Chleba. Będą zmiany na lepsze.

    Warszawskie Muzeum Chleba. Będą zmiany na lepsze. 0

    Dariusz Pozorek – jedyny spadkobierca prywatnego Muzeum Chleba w Warsza­wie – opowiada o miejscu stworzonym przez ojca, mistrza piekarstwa Mariana Pozorka, o bieżącej sytuacji i planach rozwijania idei dalekiej od komercji.

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe