czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Warto przeczytać

  • Jak ukonstytuować rzemiosło na nowo

    Jak ukonstytuować rzemiosło na nowo 0

    O pogłębiających się problemach w rozwoju rzemiosła w Polsce, koniecznych zmianach legislacyjnych i edukacyjnych, pomysłach na promocję i konieczności podkreślania niepodważalnych wartości rzemiosła rozmawiamy z Janem Gogolewskim, nowym prezesem Związku Rzemiosła Polskiego.

    więcej
  • Kolejnych 50 zmian dla biznesu

    Kolejnych 50 zmian dla biznesu 0

    Przedsiębiorca, któremu kontrahent nie płaci na czas, odzyska zapłacony podatek dochodowy, a dłużnik zapłaci podatek za generowanie długu – m.in. takie rozwiązanie wprowadza kolejna, duża paczka nowelizacji przepisów pod nazwą „50 uproszczeń dla biznesu”.

    więcej
  • Realne perspektywy rzemiosła piekarskiego

    Realne perspektywy rzemiosła piekarskiego 0

    Żeby realnie myśleć o przyszłości piekarstwa rzemieślniczego i tradycyjnego pieczywa, należy skupić się na teraźniejszości
    i wypracować wspólne rozwiązania, które pozwolą nam zatrzymać negatywny trend dotykający rzemiosła. Z takiego założenia wyszło SRP RP, które zorganizowało wrześniową debatę dla piekarzy.

    więcej
  • Błonnik – ważny składnik naszej diety

    Błonnik – ważny składnik naszej diety 1

    Czym jest błonnik? Czym różnią się jego poszczególne frakcje i dlaczego jest tak ważny w żywieniu człowieka – o odpowiedź na te pytania poprosiliśmy dr. Henryka Piesiewicza.

    więcej
  • Klient ma prawo do zwrotu wyrobów cukierniczych zakupionych online? 1

    Każda firma ma własny styl komunikacji z klientami, jednak są trendy, za którymi muszą podążać wszyscy. W dzisiejszych czasach każdy biznes musi działać online. Nie ominęło to również branży spożywczej. Jednym z najbardziej dynamicznie rozwijających się segmentów rynku e-commerce jest sprzedaż żywności przez internet.

    więcej
  • System informatyczny w sklepie firmowym

    System informatyczny w sklepie firmowym 0

    Sprzedaż przez sieć własnych sklepów firmowych to główny kanał dystrybucji wielu piekarni i cukierni w Polsce. Taki model wiąże się jednak z koniecznością zapewnienia łatwego i szybkiego dostępu do bieżących danych dla każdego sklepu.

    więcej
  • Sklepy otwarte na produkcję

    Sklepy otwarte na produkcję 0

    – Mamo! Zobacz piekarz! Takie okrzyki w sklepie piekarniczym zdarzają się coraz częściej. Coraz więcej piekarzy decyduje się, dla podniesienia atrakcyjności sklepu, na pokazanie w swoistym „misterium”, w którym ukazany jest odpiek, a także czasem wyrabianie ciasta.

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe