czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Warto przeczytać

  • Uzależniony od cukiernictwa

    Uzależniony od cukiernictwa 0

    Mówi o sobie, że jest pastryholikiem. Nie wyobraża sobie być kimkolwiek innym niż cukiernikiem. W jego kuchni zawsze jest cukier, a w głowie zawsze ma jakiś nowy pomysł na ciasto. Oto Diego Lozano.

    więcej
  • Gastropiekarskie osobliwości. Czym zaskoczy nas przyszłość?

    Gastropiekarskie osobliwości. Czym zaskoczy nas przyszłość? 1

    Konsumenci nie lubią nudy. Chcą być ciągle zaskakiwani, szukają urozmaicenia. Istotą funkcjonowania piekarni powinna być więc innowacyjność, stawianie na nowości. I tak też się dzieje. Modyfikacjom podlegają nie tylko receptury, ale również sposoby przygotowania asortymentu oraz jego prezentacji.

    więcej
  • Wszystko o różach

    Wszystko o różach 0

    Ledwo co na rynku pojawiła się książka "Różane przepisy", a już okrzyknięto ją różaną biblią. Po tej lekturze zmienicie zdanie o "niekwestionowanej bogini ogrodów"! Potencjał róż w kuchni i dla urody odkrywa przed nami Małgorzata Kalemba-Drożdż, niekwestionowana specjalistka od kwiatów jadalnych i dzikich roślin.

    więcej
  • Przekonaj się dlaczego warto sięgać po błonnik gryczany

    Przekonaj się dlaczego warto sięgać po błonnik gryczany 1

    Jest źródłem wielu cennych przeciwutleniaczy, cechuje go wysoka zawartość błonnika, a jednocześnie niski poziom węglowodanów. Ekologiczny błonnik gryczany, bo o nim mowa, można dodawać m.in. do kefirów, jogurtów, czy pieczywa. Poznaj bliżej ten produkt i przygotuj z jego dodatkiem koktajl oraz ciastka owsiane.

    więcej
  • Architekt w cukiernictwie

    Architekt w cukiernictwie 0

    Tajemnicze geometryczne bryły. Niesamowity design zupełnie nieprzypominający tego, co dotychczas znaliśmy. Zaskakujące konstrukcje, formy, kompozycje. I wielka zagadka, co się kryje w środku? O czym mówimy? O architekturze? Poniekąd, ale to cukiernicza architektura, która powstaje obok nas – na Ukrainie.

    więcej
  • Produkcja świeżych lodów – kierunek w przyszłość

    Produkcja świeżych lodów – kierunek w przyszłość 0

    Rynek lodów w Polsce nieustannie się rozwija, a spożycie z roku na rok rośnie, dzięki czemu branża staje się coraz bardziej wymagająca. W ostatnich latach powstało tysiące lodziarni, które oferują coraz bardziej innowacyjne formy podawania lodów oraz bogatą paletę smaków.

    więcej
  • Kiedy kobieta piecze chleb…

    Kiedy kobieta piecze chleb… 0

    Pracownia Pieczywa Santa Teresa mieści się w ciągu hangarów na warszawskiej Pradze. Tuż obok biegnie Wał Miedzeszyński, którym nerwowo pędzą samochody. Kiedy zamykam za sobą drzwi piekarni pani Teresy Klukowskiej, od razu otacza mnie spokój i zapach chleba.

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe