czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Warto przeczytać

  • Przekonaj się dlaczego warto sięgać po błonnik gryczany

    Przekonaj się dlaczego warto sięgać po błonnik gryczany 1

    Jest źródłem wielu cennych przeciwutleniaczy, cechuje go wysoka zawartość błonnika, a jednocześnie niski poziom węglowodanów. Ekologiczny błonnik gryczany, bo o nim mowa, można dodawać m.in. do kefirów, jogurtów, czy pieczywa. Poznaj bliżej ten produkt i przygotuj z jego dodatkiem koktajl oraz ciastka owsiane.

    więcej
  • Architekt w cukiernictwie

    Architekt w cukiernictwie 0

    Tajemnicze geometryczne bryły. Niesamowity design zupełnie nieprzypominający tego, co dotychczas znaliśmy. Zaskakujące konstrukcje, formy, kompozycje. I wielka zagadka, co się kryje w środku? O czym mówimy? O architekturze? Poniekąd, ale to cukiernicza architektura, która powstaje obok nas – na Ukrainie.

    więcej
  • Produkcja świeżych lodów – kierunek w przyszłość

    Produkcja świeżych lodów – kierunek w przyszłość 0

    Rynek lodów w Polsce nieustannie się rozwija, a spożycie z roku na rok rośnie, dzięki czemu branża staje się coraz bardziej wymagająca. W ostatnich latach powstało tysiące lodziarni, które oferują coraz bardziej innowacyjne formy podawania lodów oraz bogatą paletę smaków.

    więcej
  • Kiedy kobieta piecze chleb…

    Kiedy kobieta piecze chleb… 0

    Pracownia Pieczywa Santa Teresa mieści się w ciągu hangarów na warszawskiej Pradze. Tuż obok biegnie Wał Miedzeszyński, którym nerwowo pędzą samochody. Kiedy zamykam za sobą drzwi piekarni pani Teresy Klukowskiej, od razu otacza mnie spokój i zapach chleba.

    więcej
  • Nowe chleby i starożytne pszenice

    Nowe chleby i starożytne pszenice 2

    Jemy mniej czy więcej chleba? I jakiego? Świeżego, czy „odpiekanego” (określenie z gwary branżowej) z mrożonych porcji z pieców w sieciowych supermarketach? Czy w alarmujących wieściach na temat sytuacji w branży chodzi też o małe piekarnie i o możliwość kupna zwykłego bochenka pytlowego?

    więcej
  • Fermentatory – wytwarzacze kwasów piekarskich

    Fermentatory – wytwarzacze kwasów piekarskich 0

    Dobrej jakości chleb to chleb na zakwasie. W nowoczesnej piekarni, która dba o jakość wypiekanego w niej pieczywa nie może zabraknąć więc specjalnych wytwarzaczy kwasu, zwanych fermentatorami lub żurownikami. Zapraszamy do przeglądu maszyn oraz surowców, które ułatwią pracę każdemu zakładowi.

    więcej
  • Czas na burek!

    Czas na burek! 0

    Każdy zakątek świata ma charakterystyczne dla regionu wyroby piekarskie i cukiernicze, z których słynie. Polska znana jest przede wszystkim z chleba mieszanego i żytniego produkowanego na naturalnym kwasie. Szwecja ma swój knäckebröd uważany za najzdrowszy chleb świata, natomiast mieszkańcy Bałkanów uwielbiają burek.

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe