czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Warto przeczytać

  • Pracodawco, dołącz do akcji: Dwie Godziny dla Rodziny!

    Pracodawco, dołącz do akcji: Dwie Godziny dla Rodziny! 0

    Co roku 15 maja kilkaset tysięcy pracowników kończy wcześniej pracę i kilkaset firm w Polsce, dzięki akcji „Dwie Godziny dla Rodziny” Fundacji Humanites, wysyła czytelny sygnał dla świata biznesu: inwestujemy w wartości rodzinne i relacje długoterminowe z naszymi pracownikami.

    więcej
  • Kalendarz marketingowca 2017

    Kalendarz marketingowca 2017 1

    Czasami pomysł na dobry koncept marketingowy znajduje się na wyciągnięcie ręki. Wystarczy dotrzeć do niego lub po prostu wiedzieć, gdzie go szukać. Jedną z inspiracji mogą być święta oraz nietypowe dni poświęcone ideom mniej lub bardziej poważnym, jak Światowy Dzień Czekolady.

    więcej
  • Weselne aranżacje słodkiego stołu

    Weselne aranżacje słodkiego stołu 0

    Na szczęście odchodzą do lamusa suto zastawione stoły weselne, gdzie obok sałatek, mięsiwa i śledzika pojawiały się tace ze słod­kościami. Dziś słodycze i ciasta to jeden z ważniej­szych punktów na liście przygotowań do wesela.

    więcej
  • O ochronie receptur cukierniczych, ciastkarskich i nie tylko

    O ochronie receptur cukierniczych, ciastkarskich i nie tylko 0

    Piękne dekoracje, opakowania i skuteczna promocja są niezwykle ważne, ale o sukcesie rynkowym produktów cukierniczych i ciastkarskich decyduje przede wszystkim ich smak. To właśnie on przy­ciąga docelowych odbiorców i sprawia, że z chęcią wracają po ulubione słodkości.

    więcej
  • Lody naturalne, czyli kłamstwo podawane na chłodno

    Lody naturalne, czyli kłamstwo podawane na chłodno 1

    Oceniamy nowy trend na rynku lodziarskim w Polsce | Z roku na rok w Polsce przybywa lodziarni. I to nie byle jakich. Zgodnie z konsumenckimi tren­dami są to lokale z szyldem głoszącym dumnie, że produkuje się w nich lody naturalne.
    Ale właściwie jakie to lody? I czy szyld zawsze przekłada się na skład produktu?

    więcej
  • Z moich podróży przywiozłem samą słodycz – rozmowa z Tomaszem Nowakiem

    Z moich podróży przywiozłem samą słodycz – rozmowa z Tomaszem Nowakiem 0

    Na pewno znacie ludzi, którzy wprowadzają w życie swoje pomysły, a ich przedsię­wzięcia wynikają z prawdziwej pasji. Kogoś takiego spotkałem w katowickiej cukierni arty­stycznej Sweet Home Silesia. Tomasz Nowak, właściciel lokalu, przygodę z kulinariami zaczy­nał jako kucharz,lecz to z cukiernictwem związał swoje życie zawodowe.

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe