czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Warto przeczytać

  • Legalizuję słodkości

    Legalizuję słodkości 2

    Trudno powstrzymać się od jedzenia, widząc czekoladowe ciastko z kremem. Na szczęście teraz można tej pokusie ulec bezkarnie, jeśli wybierzemy ciasto z niezwykłej cukierni, w której praktycznie nie używa się cukru. Ale tworzy się słodkości jak ze snu!

    więcej
  • Pieczywo żytnie na kwasie. Część 5 – technologia

    Pieczywo żytnie na kwasie. Część 5 – technologia 0

    Technologia produkcji pieczywa żytniego to temat złożony i niepozbawiony kruczków, dlatego każdy etap wymaga uważnej analizy. Zaczęliśmy od przedstawienia metod wytwarzania kwasów oraz kontroli ich jakości. Oddzielnie omówiliśmy wytworzenie ciasta, jego dzielenie i formowanie.

    więcej
  • Barwniki w cukiernictwie

    Barwniki w cukiernictwie 1

    Na odbiór wrażeń sensorycz­nych wpływają nie tylko smak oraz tekstura, ale również barwa produktu. Świat bez kolorów byłby szary. To dzięki nim jesteśmy w stanie odróżnić m.in. smaki landry­nek w jednym opakowaniu, możemy zachwycać się barw­nymi dekoracjami na ciastach.

    więcej
  • Słodka bułka z kurczakiem i suszone robale

    Słodka bułka z kurczakiem i suszone robale 0

    Gdy rozchwytywany szef kuchni i pracowniczka wielkiej korporacji z dnia na dzień rzucają pracę, musi istnieć jakiś solidny powód, na przykład... pyszne jedzenie! O ryżowych ciastkach, słodkich bułkach z kurczakiem i polskim chlebie na Filipinach opowiadają nam autorzy bloga podróżniczo-kulinarnego Michał i Katarzyna Kuduk.

    więcej
  • „Panis vitae” – chleb zdrowego życia. O grahamie...

    „Panis vitae” – chleb zdrowego życia. O grahamie... 0

    Chleb od najdawniejszych czasów był podstawowym i najważniejszym pożywieniem ludzi. Składany jako ofiara bóstwom, darowany zmarłym był sym­bolem dobrobytu, zamożności, a także uro­dzaju i płodności oraz gościnności i przyjaź­ni. Wypiekany w specjalnych formach służył człowiekowi od narodzin do śmierci.

    więcej
  • Damian Wiśniewski – cukiernik z duszą samuraja i pogromca słodkich smoków

    Damian Wiśniewski – cukiernik z duszą samuraja i pogromca słodkich smoków 0

    25 marca br. w Katowicach ten cukiernik o duszy samuraja i umiejętnościach artysty, wspólnie z Teresą Trzaskalik i Łukaszem Parzymskim, chce ustanowić rekord Polski na najwyższą rzeźbę z czekolady plastycznej. Co mu w duszy gra? Skąd zamiłowanie do japońskich smoków? Poznajcie go bliżej i koniecznie przyjdźcie na SweetTARGi!

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe