...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Mieszanka KETO MIX o niskiej zawartości węglowodanów

    Mieszanka KETO MIX o niskiej zawartości węglowodanów

    KETO MIX to koncentrat z dodatkiem nasion i ziaren na bułki i pieczywo o niskiej zawartości węglowodanów.

    Produkt ten doskonale wpisuje się w trendy rynkowe i konsumencką potrzebę stosowania diety ketogennej. Zawiera tylko 6,4 grama węglowodanów na 100 gramów wypieczonego produktu, jest wysokoproteinowy i bogaty w błonnik.

    Dzięki bardzo niskiej zawartości węglowodanów wypieki z KETO MIX ułatwiają jej stosowanie, a stosowanie pieczywa uzupełnia dietę choć wymaga uwzględnienia wartości odżywczych przez konsumenta.

    Mieszanka doskonale sprawdza się jako baza bułek w różnych formach (także składanych), które z powodzeniem można stosować w segmencie cateringów dietetycznych (tzw. “diety pudełkowej”) lub piekarniach tradycyjnych i przemysłowych.

     

    Więcej
  • Chleb Włoski, żytni z suszonymi pomidorami

    Chleb Włoski, żytni z suszonymi pomidorami

    Włoski to MIESZANKA PIEKARSKA do produkcji wieloziarnistego pieczywa żytniego z suszonymi pomidorami.

    Chleb Włoski to mieszanka chlebowa do produkcji wieloziarnistego pieczywa żytniego i żytnio-pszennego, polecana głównie do wyrobu chleba foremkowego. Kompozycja 3 suszonych warzyw i przypraw takich jak: suszone pomidory, oregano i czosnek

    wzbogaca pieczywo, nadając mu świeży i oryginalny smak. Chleb Włoski wpisuje się doskonale w zdrowy styl odżywiania. Zapewnia długie uczucie sytości, a dzięki wysokiej zawartości błonnika pieczywo wywiera korzystny wpływ na układ pokarmowy. Natomiast dzięki wysokiej zawartości manganu przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i zdrowych kości. Dodatkowym atutem wypieków z mieszanki Chleb Włoski jest wilgotny miękisz, a dzięki odpowiednio dobranej formule, produkty powstałe na bazie mieszanki charakteryzują się wyjątkowym smakiem i zapachem oraz chrupiącą skórką.


    Zalety:
    oryginalny smak i aromat, dzięki dodatkowi suszonych pomidorów, oregano i czosnku
    chrupiąca skórka
    prosta i łatwa w aplikacji receptura
    długotrwale świeży i wilgotny miękisz
    powtarzalność produktu gotowego
    długie uczucie sytości
    pieczywo z wysoką zawartością błonnika
    pokarmowego oraz manganu
    źródło białka, cynku, fosforu, magnezu, miedzi
    i potasu
    mieszanka z czystą etykietą

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Chleb Beta pszenno-owsiany

    Chleb Beta pszenno-owsiany

    Beta to mieszanka piekarska do wyrobu pieczywa pszennoowsianego z naturalnym beta-glukanem. Główne składniki produktu stanowią: mąka owsiana pełnoziarnista, otręby owsiane, płatki owsiane i słonecznik. Aż 74% to owies – w postaci płatków górskich oraz mąki pełnoziarnistej.

    Beta-glukany pochodzące z owsa lub jęczmienia pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.

    Spożywane na poziomie 3 g dziennie mogą przyczynić się do poprawy profilu lipidowego, a tym samym zmniejszyć ryzyko kardiometaboliczne. Wykazano również, że beta-glukany zawarte w posiłku wydłużają czas odczuwania sytości, dzięki czemu korzystnie wpływają na wartość energetyczną kolejnych posiłków, co ma znaczenie dla skuteczniejszej kontroli apetytu i masy ciała. Dla urozmaicenia smaku i aromatu pieczywa w Mieszance Beta zastosowano kombinację mąki owsianej oraz zakwasu żytniego.

    Chleb Beta ma charakterystyczną, rustykalnie spękaną skórkę, a ponadto jasny, równomiernie porowaty miękisz oraz jest niezwykle delikatny w smaku.


    Zalety:
    - kombinacja mąki owsianej oraz zakwasu żytniego
    - równomierna porowatość
    - chrupiąca skórka
    - charakterystyczny smak
    - ß-glukany są wartościowym składnikiem żywności funkcjonalnej, której regularne stosowanie może ograniczyć ryzyko chorób układu krążenia i cukrzycy typu 2
    - wysoka zawartość błonnika i manganu
    - źródło białka, cynku, fosforu, magnezu i miedzi

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Mistrz Branży lipiec 2024

    Mistrz Branży lipiec 2024

    Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki? W czym tkwi różnica między cold brew a mrożoną kawą? A na naszej okładce mistrzyni czekolady, laureatka 3. edycji Mistrzostw na Pralinę - Sylwia Halama.

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Czekolada przepustką do spełnionych marzeń – rozmowa z Sylwią Halamą
    Kawiarnia pachnąca marcepanem – rozmowa z Alicją Derdoń
    Niby chachor, a robi tyle dobra – rozmowa ze Stanisławem Kulczyną

    Mistrz produkcji
    Allsupply – wszystko w jednym miejscu
    Cold brew – kawy i herbaty na zimno
    Kremy gotowane
    Słodkie wegańskie
    Mleko A2 – bezpieczna alternatywa dla osób z alergią na mleko
    Lekkie i puszyste zefirki
    Gdzie diabeł nie może, tam Rzemieślnika pośle
    Naturalnie chronione pieczywo

    Mistrz zarządzania / sklepy online
    Czy twoja firma potrzebuje WWW
    Cukieteria.pl – stawiamy na sprzedaż online
    Republika Smaku – wyjątkowe miejsce dla miłośników cukiernictwa
    Kim są klienci twojego sklepu internetowego
    Co w prawie piszczy

    Flesh news
    Wielkie otwarcie: Cukrownia Ciocho i DESEO Patisserie
    Rekordowe lody
    Łączy nas chleb – Festiwal Miast Partnerskich Katowic
    Akademia Liderów Gastronomii – relacja z debaty
    Piekarnia Kucharskiego Paweł Mieszała – ambasadorem Terravita

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

     

     
    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 38,00 zł

  • Flora Professional Plant – 100% roślinna baza do lodów

    Flora Professional Plant – 100% roślinna baza do lodów

    Lody to kategoria, która nie powinna nikogo wykluczać, ponieważ chcą je jeść wszyscy: alergicy, weganie, wegetarianie oraz osoby na wszystkich rodzajach diet. Flora Professional baza do lodów jest w 100% roślinna, nie zawiera glutenu, nabiału, laktozy, soi, konserwantów ani oleju palmowego. Nadaje się zarówno do lodów włoskich, jak i gałkowych i może być stosowana we wszystkich typach maszyn do lodów.

    Baza jest gotowa do użycia bez konieczności wcześniejszego przygotowania. Posiada naturalny waniliowy kolor i smak i jest stabilna dłużej niż lody na bazie nabiału (wolniej się topi). Dzięki Flora Professional baza do lodów lodziarnie, cukiernie i kawiarnie mogą zaoferować proste w przygotowaniu lody o bogatym kremowym smaku dla każdego.

    Flora Professional baza do lodów sprzedawana jest w opakowaniu 10 l.

    Więcej informacji na stronie: www.violifeprofessional.com/pl-pl

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Violife Professional
    sprzedawca
    Violife
  • Flora Professional Plant 31%

    Flora Professional Plant 31%

    Flora Professional Plant 31% to roślinna alternatywa śmietanki. Dzięki kremowej konsystencji można podać ją bez kompromisu w kwestii smaku nie tylko alergikom i weganom, ale także gościom jedzącym tradycyjnie.

    Flora Professional Plant posiada funkcjonalność tradycyjnej śmietany. Nowa, ulepszona receptura nie zawiera alergenów (w tym glutenu i laktozy) oraz pozwala utrzymać stabilność w połączeniu z kwaśnymi składnikami i alkoholem, przy mrożeniu i rozmrażaniu oraz do 4 godzin po ubiciu.

    Flora Professional Plant 31% doskonale sprawdzi się deserach. Dzięki niej przygotujesz śmietankowe desery (jak np. panna cottę), puszyste kremy do tortów i dekoracje ciast, bogate w smaku musy czekoladowe oraz rzemieślnicze lody.

    Używaj jak śmietanki, aby tworzyć dania, które możesz podawać wszystkim gościom.

    Flora Professional Plant 31% sprzedawana jest w opakowaniu 1 l oraz 10 l.

    Więcej informacji na stronie: www.violifeprofessional.com/pl-pl

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Violife Professional
    sprzedawca
    Violife

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe