Różnorodne receptury, fascynujące smaki i inspirujące aranżacje
Katalog Produktów i Usług
Lista produktów
-
-
Kakao czekolada 65%
WięcejKakao czekolada 65% Santander 2,5 kg Fino de Aroma
Odmiana: Fino de Aroma z własnej plantacji
Pochodzenie: Kolumbia
Waga: 2,5 kg
Marka: Luker Chocolate (CasaLuker)
Skład: Kakao masa, cukier, masło kakaowe, lecytyna, ekstrakt wanilii
Nie zawiera: GMO, glutenu, tłuszczu palmowego
Co to jest – kuwertura czekoladowa?
Nazwa couverture pochodzi z języka francuskiego i oznacza osłonę lub pokrywę.
Warto od razu wyjaśnić, że kuwertura a gorzka czekolada to dwie różne rzeczy, nawet jeśli ich skład wydaje się na pierwszy rzut oka niemal identyczny.
Pierwszą i najważniejszą różnicą jest zawartość masła kakaowego, w kuwerturze wynosi ona 32-39%, łączna zawartość miazgi kakaowej musi natomiast wynosić minimum 54%.
Zastosowanie
Kuwertura ma szerokie zastosowanie w kuchni. Przede wszystkim sprawdza się doskonale przy przygotowywaniu polew czekoladowych na ciasta, gorącej czekolady, torty czy lody, a także jako pokrycie do różnego rodzaju pralinek i czekoladowych tabliczek. -
Mistrz Branży październik 2023 - wydanie specjalne CZEKOLADA #3
WięcejJak stosować masło kakaowe? Jaką temperaturę powinna mieć polewa czekoladowa? Na czym polega projektowanie swojej czekolady w laboratorium Or Noir? Czy prowadzenie pracowni czekolady jest opłacalne? I Jaka jest najważniejsza rada dla chocolatierów i pastry chefów mistrza Luisa Amado?
SPIS TREŚCI
Rozmowa Mistrza Branży
Wizjoner i perfekcjonista – rozmowa z Luisem Amado
Dobrą czekoladę degustujemy, nie jemy – rozmowa z Krzysztofem Zamczykiem
Od Amsterdamu do Sopotu, od olejów do czekolady – rozmowa z Tomem Sicińskim
Mistrz produkcji
Trendy w czekoladzie na 2024 rok – będzie roślinnie, odpowiedzialnie i... nastrojowo
5 sposobów jak przetrwać zimę dzięki kakao
Więcej masła kakaowego
Skok na głęboką czekoladę
Luker Chocolate – kolumbijska czekolada
Czekolada z misją
Pod przykryciem czekolady
Receptury
Pralina porzeczka / słonecznik
Makaronik kakaowy z czekoladowym ganache 'em
Mirror glaze kakaowy
Pralina czarne złoto
Pralina red fruits&smoked caramel
Batony
Tarta migdał
Roślinna rozkosz pistacjowo-orzechowa
Mistrz zarządzania
Czekolada – luksus dla podniebienia
Słodka królowa – rozmowa z Natalią Aurorą Ignacek
Flesh news
Or Noir – z wizytą w laboratorium czekolady
III Mistrzostwa Polski na Pralinę
World Chocolate MastersZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY
-
Smażalnik Innovaback FG
WięcejIstnieje wiele argumentów przemawiających za systemem pieczenia InnovaBack FG. Wymienimy tutaj kilka z nich, a dla osób zainteresowanych chętnie omówimy o wiele więcej podczas osobistej demonstracji.
Na początek kilka ważnych punktów:
- Mniejsze koszty eksploatacji;
- Najnowsza technologia chmury (bardzo ważne, aby uniknąć opłat możesz zaoszczędźić na niepotrzebnych wizytach serwisowych);
- Mniejsze wydatki na personel;
- Stół do podawania ciasta drożdżowego ze stałym i elastycznym podawaniem;
- Podajnik do ciasta - sterowany za pomocą głównego panelu;
- Nadziewarka - wypełnia (prawie) wszystko i cechuje się precyzyjnym dozowaniem (nawet kawałki owoców w dżemie nie stanowią już problemu). -
Krajalnica do chleba TREIF Diskus SB
WięcejBezpieczeństwo przy samoobsługowym krojeniu chleba. Firma TREIF pozostaje wierna swojej zasadzie, by kroić chleb bezolejowo, również w przypadku samoobsługowej maszyny DISKUS SBS. DISKUS SBS kroi czysto wszystkie rodzaje chleba.
Krajalnica do chleba ze znakiem GS wyposażona jest w niezawodny system bezpieczeństwa, który eliminuje ryzyko skaleczenia.
Klient w strefie samoobsługi może przyciskiem wybrać jedną z trzech grubości kromek.
W marciu 2010 na drugich pod względem wielkości w Europie branżowych targach piekarnictwa za potencjał innowacyjny maszyny DISKUS SB została firmie TREIF przyznana nagroda za innowacyjność.
Najważniejsze korzyści w skrócie:
- Technika krojenia i zwarta budowa.
- Uniwersalna krajalnica do chleba: kroi wszystkie rodzaje chleba (nawet prosto z pieca) bez smarowania noża.
- Łagodny dźwięk: krojenie zoptymalizowane pod względem hałasu.
- Długi okres eksploatacji noża tarczowego dzięki specjalnie szlifowanemu ostrzu.
Higiena i obsługa:
- Automatyczne włączanie przyciskiem po zamknięciu pokrywy zabezpieczającej.
- Automatyczny uchwyt kromek, który podczas procesu krojenia chroni kromki, a tym samym ułatwia wyjęcie pokrojonego pieczywa.
- Bezpośredni dostęp do strefy krojenia w celu czyszczenia i wymiany noża.
Bezpieczeństwo:
- Niezawodny system bezpieczeństwa z automatycznym chwytakiem bochenka i automatycznym wyrzutnikiem kocówki.
- Dzięki absolutnie pewnej blokadzie pokrywy ryzyko skaleczenia klienta w strefie samoobsługi jest wykluczone: brak dostępu do noża oraz haka chwytaka przy otwartej pokrywie zabezpieczającej.
-
Obieraczki do jabłek Feuma ASETSM i Feuma ASETM
WięcejJabłka to owoce używane w gastronomii w dużych ilościach, które w dodatku są pracochłonne w obieraniu i krojeniu. Profesjonalne, przemysłowe obieraczki do jabłek to automatyczne urządzenia przeznaczone do użytkowania w hotelach, restauracjach, zakładach przetwórstwa warzywno-owocowych, profesjonalnych zapleczach kuchennych oraz innych miejscach, w których hurtowo przygotowuje się jedzenie. Wiele przedsiębiorstw decyduje się na zakup obieraczek do jabłek ze względu na przyśpieszenie oraz zwiększenie efektywności danego procesu. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.
Dlaczego obieraczka do jabłek FEUMA to dobry wybór?
- Maksymalnie wykorzystasz surowiec
- Zwiększysz wydajność
- Zaoszczędzisz czas
Proces obierania jabłek przy wykorzystaniu naszych urządzeń jest szybki i prosty. Nasze urządzenia umożliwiają regulację grubości obierania, jak i krojenia. W ten sposób możemy zaoszczędzić surowiec i uzyskać idealnie, cienkie obrane jabłko.
W naszej ofercie posiadamy 2 typy obieraczek do jabłek, które dostosowane są do Państwa indywidualnych wymagań: FEUMA ASETM i FEUMA ASETSM.
Produkty promowane
Prezentacja produktów