Kremy na zimno do ciast deserowych, tortów, rurek, bebeczek czy wypieków zakąskowych.
Katalog Produktów i Usług
Lista produktów
-
-
Ubijaczka BTF Ferneto
WięcejUbijaczka BFT FERNETO przeznaczona jest do ubijania, mieszania i zagniatania ciast oraz różnego rodzaju mas stosowanych w piekarnictwie i cukiernictwie.
Pojemności: 20 l, 60 l, 140 l
Urządzenie wyposażone jest w następujące elementy:
· 3 narzędzia: mieszadło płaskie, spirala, rózga z drutu 5 mm
· 1 dzieża o pojemności odpowiednio: 20, 60, 140 l
· planetarny układ mieszania
· układ ręcznego lub elektrycznego podnoszenia dzieży
· płynna regulacja prędkości narzędzia
· nierdzewny kosz ochronny
· obudowa nierdzewna (opcja: malowana)
· zasilanie 230 lub 400 V -
Maxi Ziarno
WięcejMaxi Ziarno to mieszanka piekarska o niskim indeksie glikemicznym (42,3%), przygotowana na bazie ziaren słonecznika, siemienia lnianego brązowego, płatków owsianych, pestek dyni, ziaren ciecierzycy i mąki żytniej. Mieszanka idealna do produkcji pieczywa ziarnistego żytniego.
Z uwagi na bogate walory zdrowotne, takie jak: wysoka zawartość witaminy E, błonnika, kwasów tłuszczowych Omega-3, tłuszczów nienasyconych, magnezu, manganu, miedzi oraz fosforu, jak również walory smakowe, jest to jeden z najbardziej poszukiwanych przez konsumentów rodzajów pieczywa. Jest to pieczywo idealne dla osób zmagających się ze zbyt wysokim cholesterolem, ponieważ zastępując w diecie tłuszcze nasycone tłuszczami nienasyconymi pomagamy w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
Jest to również źródło białka, cynku i potasu. Pieczywo charakteryzuje się też niską zawartością węglowodanów. Maxi Ziarno wyróżnia się ponadto dużą wilgotnością i długotrwałą świeżością. To po prostu dobre, naturalne pieczywo, a mieszanka gwarantuje stabilność ciasta w trakcie przygotowania i powtarzalność wypieków. Co ważne – posiada również czystą etykietę.to mieszanka piekarska, nadająca chlebowi niezwykle ciekawy wygląd. Przekształć swoje wypieki w prawdziwą sztukę i pozwól im być nie tylko smacznymi, ale także zachwycać swoim wyglądem. Starannie dobrane składniki Decor Pasty sprawiają, że pieczywo nabiera charakterystycznego wyglądu, który wyróżni Twoje wyroby i nada im jeszcze więcej chrupkości.
• ciekawy, oryginalny smak – uzyskany dzięki zakwasowi z pszenicy durum
• wilgotny i równomierny miękisz
• pieczywo długo zachowuje świeżość
• aromat naturalnego pieczywa
• prostota wykonania, dzięki szybkiej i łatwiej aplikacji
• ziarna stanowią 89% mieszanki, co daje 47% ziaren w gotowym produkcie
• naturalny skład mieszanki – czysta etykieta
• pieczywo o niskim indeksie glikemicznym 42,3%*
• wysoka zawartość witaminy E, błonnika, kwasów tłuszczowych Omega-3, tłuszczów nienasyconych, magnezu, manganu, miedzi oraz fosforu w pieczywie
• pieczywo to źródło białka, cynku i potasu
• naturalnie zawarty w pieczywie kwas alfa-linolenowy (ALA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g ALA dziennie (około 3 kromek) -
Mistrz Branży sierpień 2024
WięcejZa co Polacy pokochali jagodzianki? Czym ustabilizować krem na zimno? Jak projektować słodkie stoły? Skąd się biorą alergie pokarmowe? Do czego dodawać szafranu? A na naszej okładce - influencerka, przedsiębiorczyni i właścicielka Tortowe Ciocho - Ewelina Ciosek.
SPIS TREŚCI
Rozmowa Mistrza Branży
Słodka przedsiębiorczyni – rozmowa z Eweliną Ciosek
Zmączeni podbijają Katowice – rozmowa z Kacprem Łuką
Podróżując po smakach – rozmowa z Edytą Kusińską
Mistrz produkcji
Kremy na zimno
Projektantki słodkiego stołu
Szafran – najdroższa przyprawa świata
Kwiatowe porady
Jagodowe „tiramisu”
Królowa wakacji jest jedna
Wszędobylskie alergie pokarmowe
Nowe możliwości w piekarnictwie z technologią MIWE Smartfresh
Przegląd maszyn, urządzeń, wyposażenia
Mistrz zarządzania / sklepy online
Gdzie diabeł nie może, tam Rzemieślnika pośle
Flesh news
Dynamiczny biznes, smak na wyciągnięcie ręki
Food Colours – poszerza asortyment
Altro – synonim trwałości i wysokiej jakości
La Liste 2024
Michelin Guide Polska/Gelato Festival World RankingZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY
Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej >
-
Variega Czarna porzeczka 100% Sempre
WięcejSkoncentrowana pasta owocowa wytwarzana na bazie owoców i przecieru owocowego. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych. Do urozmaicania lodów - przekładania i dekorowania.
Pasta czarna porzeczka z kawałkami owoców o intensywnej barwie - przeznaczona do przekładania i dekorowania lodów. Idealna do produkcji sorbetów na bazie świeżych owoców, owocowych lodów mlecznych, kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo. Pasta porzeczkowa to doskonały dodatek do lodów mlecznych o smaku sernika, mascarpone czy sera ricotta, a także do lodów i sorbetów czekoladowych.
Zastosowanie:
- pasta do urozmaicania lodów (przekładania i dekorowania),
- pasta smakowa do lodów owocowych na bazie mlecznej,
- dodatek uzupełniający - podkreślający smak i teksturę sorbetów owocowych,
- dodatek smakowy do kremów i nadzień cukierniczych,
- dodatek smakowy do deserów, musów i semifreddo. -
Malina - puree owocowe 100%
WięcejGama naturalnych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Czyste puree owocowe bez dodatku cukru i substancji konserwujących. Produkt w wygodnym opakowaniu.
PUREE OWOCOWE / PUREA DI FRUTTA / FRUIT PUREE OD MAZZONI FROZEN - to gama naturalnych przecierów owocowych (100%) bez dodatku cukru. Czysty przecier owocowy o płynnej konsystencji wytwarzany w kontrolowanych warunkach przez doświadczonego włoskiego producenta. Puree owocowe wytwarzane jest bez dodatków takich, jak substancje konserwujące (w tym cukier).
Świeżość produktów zapewnia ich odpowiednie zapakowanie - w wygodny worek typu "doypack" z korkiem. Opakowanie produktu pozwala na łatwe przechowywanie oraz dozowanie produktu. Przeciery owocowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w temperaturze poniżej 20°C, po otwarciu przeciery należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w najkrótszym możliwym czasie od otwarcia.
Stosowanie naturalnych przecierów owocowych pozwala na zachowanie stałej jakości i powtarzalności produktu niezależnie od sezonu (pory roku). Dodatkowo usprawnia i przyspiesza proces produkcji oraz ułatwia przechowywanie. Puree owocowe przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów, stosowania w cukiernictwie i gastronomii. Puree owocowe to produkty pełne naturalnego smaku owoców, o nieograniczonych możliwościach zastosowania.
Produkty promowane
Prezentacja produktów