Od 6 do 8 października, Technologowie Fabbri - Francesco Elmi i Raffaele Derosa przy wsparciu naszych Technologów: Szymon Wolańskiego, Damiana Krępeć i Dariusza Kowalczewskiego - prezentowali nowoczesne kreacje cukiernicze i gastronomiczne bazując na produktach Fabbri.
Prezentowaną nowością był np. stabilizator - Mousse Gourmet i jego zastosowanie nie tylko w słodkich deserach i ciastach, ale i wytrawnych przekąskach i drobnych daniach serwowanych z aperitifem.
Uczestnicy pod okiem naszych Specjalistów przygotowali m.in.: włoskie rurki Cannoli Sicilliani, chrupiące desery na bazie ryżu i mascarpone, wyjątkowy tort z kremem Chantilly, a także mus pomidorowy straciatella z grzankami, mini tortille z curry i śliwką oraz mus z łososiem i wiśnią Amarena, serwowany ze specjalnym drinkiem.
Dziękujemy wszystkim obecnym a zainteresowanych podobnymi szkoleniami prosimy o kontakt z Przedstawicielami Handlowymi.